Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων - Δίκτυο Ηπείρου

Κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο, συνυπογράφει ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς με άλλα 52 στελέχη, του κόμμματος μεταξύ των οποίων η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων Λίτσα Κιτσαντά. Στο κείμενο τους μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Να επιχειρήσουμε να μεταφέρουμε το πολιτικό παιχνίδι από το πεδίο της επικοινωνίας και των θεσμών σε αυτό του δρόμου και των κινημάτων. Χωρίς αναθέρμανση του λαϊκού κινήματος, αφενός θα πρέπει να περιμένουμε την προεδρική εκλογή για μια ενδεχόμενη ανατροπή της κυβέρνησης, αφετέρου δεν πρόκειται να αλλάξει ο πραγματικός ιδεολογικός συσχετισμός μέσα στην κοινωνία». 

Επιφυλακτικός ως προς την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να αναθέσει με διαγωνισμό την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των Πανεπιστημίων σε ιδιωτική εταιρία, εμφανίστηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ΙωαννίνωνΤριαντάφυλλος Αλμπάνης. Σε συνέντευξη τύπου χτες ο κ. Αλμπάνης σημείωσε ότι με αυτή τη διαδικασία θα εξεταστούν τα οργανογράμματα των οκτώ μεγαλύτερων Πανεπιστημίων, ώστε να διαπιστωθεί ποιες είναι οι επιπλέον θέσεις που χρειάζονται τα Ιδρύματα. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων πραγματοποιεί ανοιχτή συνεδρίαση σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στα «Λιθαρίτσια» με θέματα: Αξιολόγηση, μέτωπο κατά των διαθεσιμοτήτων, εκτίμηση των εξελίξεων και προγραμματισμός δράσης.

Σε κυκλοφοριακές αλλαγές και ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης έργων από τη ΔΕΥΑΙ και έργων ασφαλτόστρωσης προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών. Το ρεύμα ανόδου της οδού Σπ.Λάμπρου, από οδό Λαμποβοτιάδη μέχρι οδό Σουλίου, θα είναι κλειστό μέχρι αύριο Πέμπτη. Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα διακοπεί και θα γίνεται με κατάλληλη σηματοδότηση μέσω των άλλων λωρίδων της οδού Σπύρου Λάμπρου. Εξάλλου, σήμερα διακόπτεται η κυκλοφορία στις οδούς Γιοσέφ Ελιγιά και Ψαλίδα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω της οδού Διονυσίου Φιλοσόφου.

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι στη Σκάλα το φεστιβάλ Ντάλα Ήλιος από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Ιωαννίνων. Την Παρασκευή το απόγευμα η ομάδα Τσιριτσάντσουλες ανεβάζει την θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια», ενώ το Σάββατο πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα: »Το μοντέλο του "διαθέσιμου" εργαζόμενου: Απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Η απάντηση των εργαζομένων». 

Συνεχίζονται από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου οι εκδηλώσεις με τίτλο «Μουσική στο δρόμο». Σήμερα στις 9 το βράδυ στον πολιτιστικό πολυχώρο ‘Δημήτρης Χατζής΄ στα παλιά σφαγεία εμφανίζονται τα μουσικά σύνολα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54