φωτογραφία αρχείου

Ορεστιάδα: Ζημιές από τη χθεσινή μπόρα

Πολλές υλικές ζημιές προκάλεσε η χθεσινή “μανιασμένη” καλοκαιρινή μπόρα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στην περιοχή Ορεστιάδας. Συνεργεία της Πυροσβεστικής συνεχίζουν και σήμερα, από νωρίς το πρωί, τις επεμβάσεις για την κοπή ή απομάκρυνση δέντρων, ενώ η Ε. Μ. Υ. προβλέπει για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ορεστιάδας έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις.

Σπασμένα δέντρα, μία ολόκληρη κατασκευή ΣΙΛΟ στις αποθήκες της Ε. Α. Σ., η οποία υποχώρησε από τον πολύ δυνατό αέρα και έπεσε στη σιδηροδρομική γραμμή περίπου 15 λεπτά πριν περάσει από εκεί το τρένο του τοπικού δρομολογίου Δίκαια-Αλεξανδρούπολη, πλημμυρισμένοι δρόμοι και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, πλημμυρισμένα υπόγεια και αποθήκες σπιτιών σε ορισμένες συνοικίες, ήταν η εικόνα που άφησε πίσω της η ξαφνική δυνατή μπόρα.

Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία δέχθηκαν περισσότερες από 15 κλήσεις για την αντιμετώπιση περιστατικών με σπασμένα δέντρα, τα οποία έκλεισαν δρόμους ή έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Επίσης καταγράφηκαν τρεις κλήσεις για άντληση υδάτων.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής συνεχίζουν και σήμερα, από νωρίς το πρωί, τις επεμβάσεις για την κοπή ή απομάκρυνση δέντρων, ενώ η Ε. Μ. Υ. προβλέπει για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ορεστιάδας έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, το Βουλγαρικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων εξέδωσε εχθές προειδοποίηση για άνοδο της στάθμης των υδάτων των ποταμών της χώρας, η οποία θα προκαλέσει τα επόμενα 24ωρα την αύξηση της ροής των υδάτων που εισέρχονται στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα και την άνοδο της στάθμης των νερών του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του.

Προς το παρόν, πάντως, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ δεν έχει εκδώσει προειδοποίηση ούτε δελτίο τύπου με το οποίο σε αντίστοιχες περιπτώσεις δίνει οδηγίες προς τους πολίτες των παραποτάμιων περιοχών και στις αρμόδιες υπηρεσίες να τεθούν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων.

ΕΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/06/2014 - 12:35