Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Έντονη ανησυχία και αντιδράσεις για την εκποίηση του δημοτικού κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης

Εντείνεται η ανησυχία και οι αντιδράσεις για την εκποίηση του δημοτικού κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει παραχωρηθεί προς «αξιοποίηση» στο ΤΑΙΠΕΔ. Με ερώτησή του ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, ζητά ενημέρωση για το θέμα από τον υπουργό Οικονομικών και τον ερωτά εάν αληθεύει ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει προγραμματίσει την παραχώρηση της έκτασης του δημοτικού κάμπινγκ σε ιδιώτες, ποιες εκτάσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο παραχώρησης, ποια υπολογίζεται ότι θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη και εάν αποδεικνύεται μελετητικά ότι τα έσοδα από την πώληση θα είναι μεγαλύτερα από εκείνα που προκύπτουν από τη μέχρι σήμερα διαχείριση της έκτασης από το δήμο. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται σε ανακοίνωσή της και η παράταξη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ», που κάνει λόγο για ανάγκη «εγρήγορσης και αγωνιστικής επαγρύπνησης των πολιτών της Περιφέρειας, των τοπικών και των αυτοδιοικητικών φορέων» και τους καλεί να πάρουν ξεκάθαρη θέση έναντι των απειλών της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Η παράταξη αναφέρεται συγκεκριμένα στο νόμο για τους αιγιαλούς αλλά και στην πώληση του δημοτικού κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας πως εάν αυτό συμβεί, «η τοπική κοινωνία χάνει το πνευμόνι της, ο δήμος ένα αναπτυξιακό εργαλείο» και οι πολίτες μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων χάνουν τη δραστηριότητά τους στο σύνολο των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνει η έκταση 151 στρεμμάτων που μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ προς ξεπούλημα.
Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοΐδη στη Σαμοθράκη
Στη Σαμοθράκη βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού και εκπροσώπους φορέων και συζήτησε μαζί τους ζητήματα που αφορούν σε έργα που έχουν εξαγγελθεί ή έχουν ξεκινήσει στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανάπτυξης της Σαμοθράκης. Στη συζήτηση κυριάρχησε το έργο του αεροδρομίου, για το οποίο ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις και να υπάρξει συνέχιση του έργου με χρήματα που θα προέλθουν από ευρωπαϊκά προγράμματα. Στη συνάντηση εξετάστηκε και το θέμα του ελικοδρομίου αλλά και άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, ενώ έγινε αναφορά και στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν μετά τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό και τις καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Τον κ. Χρυσοχοΐδη συνόδευε ο ειδικός σύμβουλός του, Φίλιππος Νασιάκος και ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος.

Αιχμές Μ. Ουζουνίδη για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Σαμοθράκη

«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι επιτέλους εμφανίστηκε στον Έβρο ένας υπουργός», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Σαμοθράκη, ωστόσο επισημαίνει με έμφαση ότι θα ήταν σκόπιμο ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, εκτός από το έργο του αεροδρομίου Σαμοθράκης να ενδιαφερθεί και για μία σειρά άλλων αναγκών και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός. «Μήπως θα έπρεπε ο υπουργός να πάει να δει και το κομμάτι Μάνδρα-Ψαθάδες-Διδυμότειχο, του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας, όπως και το σιδηροδρομικό δίκτυο;», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Ουζουνίδης. Θέτει επίσης υπ’όψιν του κ. Χρυσοχοΐδη τα θέματα του Κέντρου Υγείας της Σαμοθράκης, το αίτημα των κατοίκων του Έβρου να κατασκευαστεί κόμβος στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας στο ύψος του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την πώληση του δημοτικού κάμπινγκ, την τροφοδοσία του νομού με φυσικό αέριο και τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής του Άβαντα. «Μπορεί κάποια από αυτά να μην ανήκουν στη δικαιοδοσία του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, όμως είναι καίρια ερωτήματα, που μαζί με τις αερομεταφορές θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα οδηγήσουν στην περιβόητη ανάπτυξη του τόπου», σημειώνει ο κ. Ουζουνίδης.
Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα, στις 6, το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Δώδεκα θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα της συνεδρίασης, τα οποία κρίνεται αναγκαίο να συζητηθούν άμεσα, με την αιτιολογία της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου, της οικονομικής επιτροπής και των καταληκτικών ημερομηνιών για μια σειρά έργων. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τα έργα αποκατάστασης του Καπνομάγαζου, των ασφαλτοστρώσεων και μικροέργων που εκτελούνται στο δημοτικό διαμέρισμα των Φερών.
Κλειστά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος τα καταστήματα στη Ν. Ορεστιάδα
Κλειστά θα είναι τα καταστήματα στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Τη σχετική απόφαση πήραν από κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος και η Επαγγελματική Ένωση της πόλης.

«Κραυγή αγωνίας» των Συνοριακών Φυλάκων του Έβρου για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό

Επανέρχονται στα ζητήματα που επανειλημμένα έχουν θέσει οι Συνοριακοί Φύλακες του Έβρου, ζητώντας την άμεση ανταπόκριση για τη στήριξη της επιχείρησης «Ασπίδα» και την ενεργοποίηση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του κεντρικού συνδικαλιστικού τους οργάνου, προς την κατεύθυνση της παροχής υλικοτεχνικού εξοπλισμού. «Χρέος μας είναι να σας ενημερώσουμε και να μεταφέρετε την κραυγή αγωνίας μας ότι ο Έβρος είναι φέτος στη χειρότερη κατάσταση και εντελώς απροετοίμαστος για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης πίεσης, εν όψει της αύξησης των μεταναστευτικών ροών λόγω της εποχιακής μείωσης της στάθμης του ποταμού Έβρου», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.
Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, όπως έχει οριστεί η 5η Ιουνίου, διοργανώνουν οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων του Δέλτα του Έβρου και του Δάσους της Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο, από τις 9.30 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, στην Αλεξανδρούπολη και απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε παιδιά νηπιαγωγείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, παιχνίδια και διάφορες άλλες δράσεις, με θέμα τους δύο σημαντικούς βιότοπους του Έβρου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Ορεστιάδα: Γλαστράκια με λουλούδια θα μοιράσουν σε παιδιά οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ

Γλαστράκια με λουλούδια θα μοιράσουν σε παιδιά οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ Ορεστιάδας, αύριο στις 6.30 το απόγευμα, στην είσοδο του καταστήματος, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, όπως έχει καθιερωθεί η 5η Ιουνίου. Ο εορτασμός της ημέρας «αποτελεί προσωπική πρόκληση και πρόσκληση για τον καθένα μας για να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη. Η μέρα Περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54