Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

 
Θύματα σκανδάλου στο ΙΚΑ Βόλου καλούνται να πληρώσουν

Σε απόγνωση είναι δεκάδες ασφαλισμένοι που συγκαταλέγονται μεταξύ των «θυμάτων» του γνωστού σκανδάλου με την προμήθεια ορθοπεδικών από το ΙΚΑ που εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια είναι «όμηροι» μίας υπόθεσης από την οποία έχουν βγει και χαμένοι αφού το ΙΚΑ τους ζητά να πληρώσουν αυτοί τη «χασούρα» που προκλήθηκε μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που σημειωτέον ακόμη δεν έχει εισαχθεί στο ακροατήριο των Δικαστηρίων.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το ΙΚΑ απαιτεί απόδοση χρημάτων με προσαυξήσεις μέχρι και 50% ενώ προκειμένου ασφαλισμένοι να γλυτώσουν ακίνητα και κτήματα, έχουν πληρώσει τα «μαλλιά της κεφαλής τους» για αναστολές πλειστηριασμών και ανακοπές.
Ορισμένοι μάλιστα που έχουν προσφύγει και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο υποχρεούνται να αναμένουν για να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους μήνες ολόκληρους λόγω πληθώρας φακέλων αλλά και εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου όπου αναβλήθηκαν αρκετές υποθέσεις και αναμένεται να οριστούν νέες ημερομηνίες εκδίκασης.
«Το μπελά τους» έχουν βρει και όσοι είχαν αποταμιεύσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς έχουν κατασχεθεί τα χρήματα και ψάχνουν τρόπους σε συνεννόηση με τις τράπεζες για να ξεμπλοκάρουν τα χρήματά τους.
Το ΙΚΑ από το συγκεκριμένο σκάνδαλο εκτιμάται ότι έχασε περισσότερο από 1 εκ. ευρώ και απαιτεί ούτε λίγο, ούτε πολύ πλέον τα περισσότερα από τα χρήματα για τα υλικά που αγοράστηκαν, ασχέτως εάν δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους ασφαλισμένους, να τα πληρώσουν οι θιγόμενοι, επιστρέφοντας πίσω χρήματα.
Τα περισσότερα θύματα είναι ασφαλισμένοι που είχαν αφήσει τα βιβλιάριά τους σε κατάστημα ορθοπεδικών ειδών για να εξυπηρετηθούν για παροχές που είχαν ανάγκη εξαιτίας συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας βρέθηκαν να έχουν προμηθευθεί ορθοπεδικά υλικά μεγάλης αξίας σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε ορισμένα βιβλιάρια μάλιστα είχαν βρεθεί καταγεγραμμένες αγορές ακόμη και για τα περιβόητα πλέον γιλέκα αξίας πάνω από 3.000 ευρώ το καθένα, τα οποία ποτέ δεν χρησιμοποίησαν, ούτε φυσικά καν παρέλαβαν.
Οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα εδώ και τρία και πλέον χρόνια προκειμένου να δικαιωθούν ωστόσο οι απορριπτικές αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου ανοίγουν το δρόμο για να προχωρήσει το ΙΚΑ σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των χρημάτων και ενώ ακόμη το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης εκκρεμεί.
Νέο εξώδικο Δήμου Βόλου για την πλάζ των Αλυκών
Μία ακόμη ευκαιρία δίνει στην εταιρεία ο Δήμος για την ανακαίνιση της πλαζ
Νέο εξώδικο απέστειλε χθες ο Δήμος Βόλου κατά της εταιρείας, που ανέλαβε την εκμετάλλευση της πλαζ των Αλυκών, στην οποία δεν είχε γίνει η παραμικρή εργασία
Με το πρώτο εξώδικο, ο Δήμος Βόλου, είχε χτυπήσει ηχηρό καμπανάκι προς την εταιρεία να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες ανακαίνισης του χώρου, προκειμένου να λειτουργήσει μέσα στην τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν.
Οι δύο συνέταιροι καλούνταν έως και 31 Μαΐου να βάλουν μπροστά το σχέδιο ανακαίνισης της πλαζ, η προθεσμία όμως παρήλθε και στο χώρο δεν έγινε η παραμικρή παρέμβαση.
Την ώρα που ο Δήμος ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης, η εταιρεία έδωσε… σημεία ζωής. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Βόλου, Ηλία Ξηρακιά, χθες, στην υπηρεσία, άρχισε να παρατηρείται κινητικότητα από πλευράς της εταιρείας.
Αυτό λήφθηκε ως καλή πρόθεση και αποφασίστηκε να δοθεί στους δύο επιχειρηματίες μια δεύτερη ευκαιρία.
Οπως ανέφερε ο κ.Ξηρακιάς, κοινοποίησε και δεύτερο εξώδικο στον ανάδοχο, βάσει του οποίου, καλείται μέσα στο επόμενο τριήμερο, να ξεκινήσει εργασίες. Μάλιστα την Πέμπτη, οι δύο επιχειρηματίες, καλούνται να παραστούν στο γραφείο του κ. Ξηρακιά, προκειμένου να αποφασιστεί οριστικά αν θα προχωρήσει το έργο και η πλαζ θα αποδοθεί στους λουόμενους μέσα στο καλοκαίρι ή αν θα γίνει καταγγελία της σύμβασης.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, οι δύο συνεταίροι θα κληθούν να εγκαταλείψουν το χώρο αφού πρώτα καταβάλλουν την αποζημίωση που προβλέπεται στα δημοτικά ταμεία και που σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά αφορά στα ενοίκια 12 ετών, όσο και το χρονικό διάστημα για το οποίο έγινε η παραχώρηση. Στη συνέχεια ο Δήμος θα κινήσει τις διαδικασίες για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για τη μίσθωση του χώρου.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει στα χέρια της την πλαζ ήδη από τον προηγούμενο Μάιο. Εχει υπογραφτεί 12ετής παραχώρηση της πλαζ έναντι ενοικίου 40.000 ευρώ το χρόνο.
Ωστόσο ο καιρός περνά και η διαμόρφωση της πλαζ, μένει στα χαρτιά. Ο κίνδυνος ο χώρος να παραμείνει ανεκμετάλλευτος και αυτό το καλοκαίρι είναι πλέον ορατός.
Σε διαμαρτυρία κατεβαίνουν οι συνταξιούχοι για τα ψαλίδισμα των επικουρικων συντάξεων
Πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη για τις συνεχείς περικοπές, αλλά και τις ελλείψεις γιατρών στο ΠΕΔΥ
Καμπανάκι από τους εκπροσώπους των οργανώσεων συνταξιούχων στο Βόλο για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ, αλλά και για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι απόμαχοι της εργασίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Χθες οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Βόλου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρθηκαν στα προβλήματά τους και ανακοίνωσαν απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ για τις ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών.
Οι συνταξιούχοι του Βόλου θα συμμετέχουν όπως ανακοίνωσαν χθες δυναμικά και στη πανελλαδική κινητοποίηση που προγραμματίζεται στην Αθήνα για τις 19 Ιουνίου, ενώ χθες εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την έντονη διαμαρτυρία τους για τις νέες περικοπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση από την 1η Ιουλίου στις επικουρικές συντάξεις.
Εκ μέρους των συνταξιούχων ΟΑΕΕ - ΤΑΕ, ο πρόεδρος Θανάσης Κοντονίνας, υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι υπό κατάρρευση και υπό διάλυση και συνεχίζοντας τόνισε «Έφτασαν τους συνταξιούχους, σε τέτοιο σημείο, που προτιμούν να αγοράσουν φάρμακα και όχι φαγητό. Βρισκόμαστε στο πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας που πάλεψε για τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που σήμερα, έναν αιώνα μετά αποδομήθηκαν πλήρως. Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ και να βγούμε στους δρόμους για να αλλάξει η κατάσταση αυτή».
Από την πλευρά των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ο κ. Κώστας Λαούδης, επισήμανε ότι η πείνα και η εξαθλίωση δεν έχει χρώματα και κόμματα και κάλεσε τους συνταξιούχους σε μια ειρηνική διαδήλωση για να αναδείξουν το πρόβλημα που υπάρχει και να ταρακουνήσουν κάποιους» όπως είπε ενώ ο κ. Μιχάλης Μιχαλόπουλος, γραμματέας των συνταξιούχων ΝΑΤ Θεσσαλίας, σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι χάνουν την κοινωνική ασφάλιση και τις ζωές τους συμπληρώνοντας ότι είναι απαράδεκτη η κοινωνική ανέχεια που έχει προκαλέσει η κρίση με αποτέλεσμα νοικοκύρηδες άνθρωποι να αναγκάζονται να ψάχνουν στα σκουπίδια ή να ζητούν ενίσχυση από την Εκκλησία.
Στην τοποθέτησή του εξάλλου ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, εκτίμησε ότι υπάρχει σχέδιο για νέες περικοπές μέχρι και 7% στις συντάξεις ενώ αναφερόμενος στα αδιέξοδα των ασφαλιστικών ταμείων σημείωσε ότι βρίσκονται πλέον σε πλήρη αδυναμία να λάβουν δανειοδότηση με αποτέλεσμα να πρέπει να λειτουργούν με δικά τους αποθεματικά, ενώ έχουν μειωθεί οι εργοδοτικές εισφορές.

Εντατικοποιούνται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο mε απόφαση που έλαβε η ΠΟΕΔΗΝ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και προκήρυξη νέας πανελλαδικής κινητοποίησης περιλαμβάνει το πρόγραμμα δράσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία ενάντια στο μέτρο της αξιολόγησης.
Με χθεσινή της απόφαση η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.
Οπως κάνει γνωστό: «Εως το τέλος Ιουνίου οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις για να μην επιμερίσουν ποσοστά κατάταξης ανά υπηρεσία. Παραστάσεις Διαμαρτυρίας με πρωτοβουλίες των Σωματείων (Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες με την συμμετοχή και κάλυψη από την ΠΟΕΔΗΝ).
Ταυτόχρονα προχωράμε την συλλογή υπογραφών στο κείμενο της ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ. Η υπογραφή των υπαλλήλων είναι σημαντική και πρέπει να εξηγείται ότι με την υπογραφή τους αρνούνται την αξιολόγηση σε όλες τις φάσεις, ανεξάρτητα των πιέσεων που θα δεχθούν από τις Διοικήσεις.
Όταν μοιραστούν τα Φύλλα Αξιολόγησης χωρίς να συμπληρωθούν, χωρίς να υπογραφούν, χωρίς να γίνει αυτοαξιολόγηση παραδίδονται στο Σωματείο.
Εως Τρίτη 10 Ιούνη φωτοτυπίες των υπογραφών κοινοποιούνται στη ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να τις αξιοποιήσει σε Συνεντεύξεις Τύπου και τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις.
Εως Παρασκευή 6 Ιουνίου αναμένουμε ενημέρωση για την πορεία των υπογραφών.
Εως Πέμπτη 19 Ιούνη με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ θα υπάρξει Πανελλαδική 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας».
Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι: «Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ» καθώς πρότασή μας προς την ΑΔΕΔΥ είναι να προκηρύξει 24ωρη πανδημοσιουπαλληλική κινητοποίηση ενάντια των αξιολογήσεων»..
«Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες για Ακύρωση της Αξιολόγησης στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (εξώδικο, προσφυγή ΣτΕ, αίτηση ακύρωσης κλπ)
Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που είναι Νόμος του Κράτους (ν.4254/2014) δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Η κυβέρνηση με το νέο Σύστημα Αξιολόγησης επιδιώκει να συνεχίσει τη λιτότητα, τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών. Επιδιώκει Νέες Διαθεσιμότητες και Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς και την εκχώρηση στους επιχειρηματικούς ομίλους υφιστάμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες των Δημόσιων Φορέων Υγείας - Πρόνοιας. Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά» καταλήγει.

Μείωσαν το χρόνο νοσηλείας πέντε νοσοκομεία μεταξύ αυτών και το ΓΝΒ

Δεν δηλώνουμε επαναπαυμένοι και παραμένουμε σε εγρήγορση, δήλωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λ. Μακρής για την «υψηλή αποδοτικότητα». Με δείκτες όπως η περαιτέρω μείωση του χρόνου νοσηλείας των ασθενών και ως εκ τούτου του μέσου κόστους ανά ασθενή καταχωρήθηκαν τα πέντε από τα 13 Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και το Αιχιλλοπούλειο, ανάμεσα στα Νοσοκομεία της χώρας με υψηλή αποδοτικότητα το πρώτο τετράμηνο του 2014.
Δεν στρουθοκαμηλίζουμε και παραμένουμε σε εγρήγορση, σχολίασε για την απόδοση των Νοσοκομείων ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Λάζαρος Μακρής, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι δείκτες αυτοί αποδεικνύουν το σεβασμό του ιατρικού κόσμου προς τους ασθενείς, αλλά και την οικονομική κατάσταση των Ταμείων.
Αναλυτικά τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που διακρίθηκαν για την αποδοτικότητά τους είναι το ΠΓΝ Λάρισας, το Γ.Ν. Βόλου, το Γ.Ν. Καρδίτσας, το Γ.Ν. Λαμίας και Γ.Ν. Καρπενησίου.
Ωστόσο, στον αντίποδα, χαμηλή αποδοτικότητα εμφάνισαν τα Νοσοκομεία: Γ.Ν. Λάρισας, Γ.Ν. Λιβαδειάς, Γ.Ν. Θήβας και Γ.Ν. Χαλκίδας, ενώ συμφώνα με τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, ο κ. Μακρής είπε, ότι η γενική εκτίμηση είναι: «Βρισκόμαστε «εντός των στόχων» και η υστέρηση που εμφανίζουν ορισμένα Νοσοκομεία, μπορεί να οφείλεται και σε αντικειμενικούς λόγους».
Αναλυτικά ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής έκανε την παρακάτω δήλωση: «Με μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να δηλώνει ικανοποιημένος, αφού πέντε από τα δεκατρία Νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας -μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο, το ΠΓΝΛ- έχουν θετική διάκριση σε επίπεδο χώρας. Ωστόσο δεν δηλώνουμε επαναπαυμένοι. Στόχος μας είναι τα Ιδρύματά μας να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, τόσο ως προς τους δείκτες αποδοτικότητας, όσο και ως προς την φιλική αντιμετώπιση προς τους πολίτες.
Οπως και άλλες φορές έχουμε πει, δεν έχει σημασία να θεραπεύουμε μόνο την ασθένεια, αλλά να μας χαρακτηρίζει η ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.
Δεν δηλώνουμε ικανοποιημένοι, παρά τη θετική διάκριση πέντε Νοσοκομείων μας και την ικανοποιητική εικόνα που εμφανίζει συνολικά η 5η ΥΠΕ μέσα από τη συνδυαστική ανάλυση εκείνων των δεικτών που μας φέρνουν στην πρώτη θέση, όπως είναι λ.χ. η περαιτέρω μείωση του χρόνου νοσηλείας των ασθενών και το μέσο κόστος ανά ασθενή. Πρόκειται για δείκτες που αποδεικνύουν τον σεβασμό του ιατρικού μας κόσμου αφενός μεν προς τους ασθενείς, και αφετέρου προς την οικονομική κατάσταση των Ταμείων.
Δεν στρουθοκαμηλίζουμε όμως, αφού ο απολογισμός του πρώτου τετραμήνου, μέσα από τη μεθοδολογία που τηρείται, κρατά όλους μας υποχρεωτικά σε εγρήγορση και ως προς τα Νοσοκομεία που χαρακτηρίζονται από χαμηλή αποδοτικότητα. Βεβαίως, ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι σε πολλές των περιπτώσεων η όποια υστέρηση μπορεί να οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους. Οπως για παράδειγμα στην καθυστέρηση ορισμού Διοικητικών Συμβουλίων. Πιθανώς στη λαθεμένη καταχώρηση ή και ανάγνωση στοιχείων του esynet. Σε κάθε περίπτωση όμως, η 5η ΥΠΕ ήδη διερευνά τα αίτια και δρομολογεί συνεννοήσεις με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, προκειμένου οι υστερήσεις σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν. Οχι για να υπηρετηθούν κάποια εγωιστικά αντανακλαστικά μας, αλλά για να είμαστε χρησιμότεροι για τον πολίτη που μας έχει ανάγκη»

H «Οικολογική Θεσσαλία» για τα μεταλλαγμένα

Συνδρομή με δράσεις στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας

«Η υιοθέτηση, κατά την πρόσφατη σύνοδο των μονίμων αντιπροσώπων της Ε.Ε., της παραπλανητικής πρότασης της Ελληνικής Προεδρίας για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (Γ.Τ.Ο.) -κοινώς μεταλλαγμένα- με την οποία ανοίγει η κερκόπορτα για καλλιέργεια Γ.Τ.Ο. στις χώρες της Ε.Ε., συνιστά μια δυσμενή εξέλιξη για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία» σχετικά με τα μεταλλαγμένα.
«Από την πλευρά της, η «Οικολογική Θεσσαλία» έχοντας θέσει το θέμα των Γ.Τ.Ο. κατά την προεκλογική περίοδο των περιφερειακών εκλογών, και δεδομένου πως μέλη της υπήρξαν πρωτεργάτες στο κίνημα κατά των μεταλλαγμένων, θεωρεί θετικό το γεγονός ότι το θέμα περιήλθε και στα ενδιαφέροντα της Περιφερειακής Αρχής, την οποία και θα συνδράμουμε με προτάσεις και δράσεις στις πρωτοβουλίες, τις οποίες και από κοινού μπορούμε να αναλάβουμε για την αντιμετώπιση του θέματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περιβαλλοντικό μήνυμα από το Βόλο

Κυκλοφόρησε η νέα αφίσα της HELMEPA με σλόγκαν του Βολιώτη Γιώργου Τζεβελεκάκη

Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα η καινούργια αφίσα της HELMEPA που φέρει το εμπνευσμένο περιβαλλοντικό μήνυμα του Βολιώτη διαφημιστή-κειμενογράφου, Γιώργου Τζεβελεκάκη. Μετά από μεγάλο διαγωνισμό στη σελίδα της στο Facebook, η HELMEPA επέλεξε το φετινό μήνυμα της καλοκαιρινής ενημερωτικής της εκστρατείας. Ανάμεσα σε πολλές έξυπνες φράσεις, ξεχώρισε το slogan «Μην πετάς την παραλία στα σκουπίδια!», έμπνευση του φίλου στο Facebook, Γιώργου Τζεβελεκάκη από την Ανακασιά Βόλου.
Ετσι, 20.000 νέες αφίσες με το Γλάρο της HELMEPA και την εμπνευσμένη πρόταση του συμπολίτη νικητή του μεγάλου διαγωνισμού, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και μας λένε «Μην πετάς την παραλία στα σκουπίδια!».
Το έμψυχο δυναμικό της HELMEPA υπογραμμίζει στο σημείο αυτό τη σημαντική συμμετοχή τους στη διανομή των αφισών στη χώρα τα 6.500 παιδιά-μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», τους εθελοντές εκπαιδευτικούς τους, τις Λιμενικές Αρχές, τους ΟΤΑ, τους Ναυτικούς Ομίλους, τα Ναυτικά Μουσεία και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς. Αφίσες θα διατεθούν ακόμη σε περιβαλλοντικές εκδηλώσεις όπου η HELMEPA θα συμμετάσχει, καθώς και στους επισκέπτες του περιπτέρου της στην Εκθεση ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014.
Ευχή όλων των εθελοντών μελών που συντηρούν το έργο της HELMEPA είναι «οι χιλιάδες αφίσες του Γλάρου που διανεμήθηκαν στα 32 χρόνια της λειτουργίας της, να προκάλεσαν το Ελληνικό φιλότιμο για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές»

Χρυσό βραβείο στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

Για την ασφάλεια στις οδικές μεταφορές

Οι ασφαλείς πρακτικές στις οδικές μεταφορές της ΑΓΕΤ Ηρακλής βραβεύτηκαν στην τελετή απονομής των Transport&LogisticsAwards 2014, των πρώτων βραβείων στην Ελλάδα για τα έργα και τις πρωτοβουλίες στους τομείς της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις της εταιρείας για τη βελτίωση των συνθηκών και της ασφάλειας στη φόρτωση ιπτάμενης τέφρας από την εγκατάσταση ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου Κοζάνης της ΔΕΗ τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο, στην κατηγορία Βραβείο Κοινωνικής Υπευθυνότητας.
Συγκεκριμένα, στη μονάδα της ΔΕΗ από όπου σιλοφόρα οχήματα της εταιρείας παραλαμβάνουν ιπτάμενη τέφρα, εγκαταστάθηκαν τέσσερις πλατφόρμες ασφαλούς πρόσβασης με προστατευτικά κάγκελα. Αυτές βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς των σιλοφόρων τόσο στη φόρτωση όσο και το πλύσιμο των οχημάτων. Ακόμη πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στους χώρους στάθμευσης των σιλοφόρων, οι οποίες επιτρέπουν τον ασφαλή έλεγχο και προετοιμασία των οχημάτων κατά τη διάρκεια παραμονής τους στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Δίκτυο δωρεάς ποδηλάτων

Μέσα από το facebook χαρίζουν τα μεταχειρισμένα δίτροχά τους

Δίκτυο δωρεάς ποδηλάτων συστήθηκε πριν λίγες ημέρες μέσα από ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετρώντας εκατοντάδες μέλη στην ομάδα του δικτύου. Συγκεκριμένα, οι Πολίτες εν Γνώσει με δική τους πρωτοβουλία σύστησαν πριν λίγες ημέρες μια ομάδα στο facebook με τον τίτλο «Ενα ποδήλατο για σένα». Σκοπός της δημιουργίας της ομάδας είναι η συγκέντρωση μεταχειρισμένων ή, ακόμα, και καινούριων ποδηλάτων τα οποία είναι σε καλή κατάσταση και να προσφέρονται δωρεάν σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες που τα έχουν ανάγκη αλλά αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα προκειμένου να τα αγοράσουν.
«Πολλά είναι τα παιδιά που έχουν ποδήλατα αλλά τα έχουν παρατημένα είτε γιατί τα έχουν παρατήσει είτε γιατί έχουν πάρει καινούρια», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Πολιτών Εν Γνώσει, κ. Νίκος Τζούμας, στη συγκεκριμένη σελίδα στο facebook. Αυτή η προσφορά γίνεται με τη φροντίδα επιχειρήσεων σχετικών με το χώρο του ποδηλάτου τα οποία βρίσκονται στο Βόλο και στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, ενδιαφερόμενοι που έχουν να προσφέρουν ένα ποδήλατο, μεταφέρουν τα ποδήλατά τους στο δίκτυο συνεργείων ποδηλάτων και εκεί επισκευάζονται ή συντηρούνται.
Η πρώτη ανταλλαγή ποδηλάτων έγινε καθώς ο μικρός Νικόλας από το Βόλο πρόσφερε το ποδήλατό του στην 6χρονη Κατερίνα από τη Λάρισα. Οσοι θέλουν να προσφέρουν το ποδήλατό τους, μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω facebookμε την ομάδα «Ένα ποδήλατο για σένα» ή στο τηλέφωνο 6980218621.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54