Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Υψηλό παραμένει το ποσοστό ανεργίας στο νομό Καρδίτσας

Στο 40% κυμαίνεται το ποσοστό ανεργίας στο νομό Καρδίτσας, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας στην τοπική εφημερίδα «Πρωινός Τύπος». Η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους, ενώ και όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και βρίσκονται σε ηλικία άνω των 50 ετών, δυσκολεύονται να ξαναβρούν εργασία. Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» αφού δεν προσφέρουν σταθερή εργασία, ενώ ο κ. Καπράνας εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Τα σχέδια πώλησης της λίμνης Πλαστήρα να μείνουν στα χαρτιά

Η κυβέρνηση συνεχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τώρα και του φυσικού πλούτου, αναφέρει σε άρθρο του ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Καρδίτσας κ. Στέλιος Αναστασόπουλος, αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών παραλιών και για την πώληση και εκμετάλλευση ακινήτων και περιοχών σε παραποτάμιες και παραλίμνιες όχθες. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο άρθρο 2, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Λίμνη Ν. Πλαστήρα με τις παραλίμνιες όχθες της και τις ζώνες προστασίας, τονίζοντας πως κινδυνεύει να βρεθεί σε χέρια ιδιωτών μία λίμνη από την οποία υδρεύονται 100.000 και πλέον Καρδιτσιώτες. Πέραν αυτού, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο και η ιδιωτικοποίηση του Αχελώου (δεν αναφέρεται ποιο τμήμα του). Επισημαίνει ότι αναμένεται με ενδιαφέρων η στάση των μνημονιακών αιρετών και ιδιαίτερα της περιφέρειας Θεσσαλίας απέναντι στο σημαντικό αυτό ζήτημα και καταλήγει: «Θα ανατρέψουν οι ίδιοι οι Θεσσαλοί και οι Καρδιτσιώτες αυτά τα σχέδια απειλής της δημόσιας υγείας και καταστροφής των πανέμορφων οικοσυστημάτων αλλά και του τουρισμού και της περιοχής. Τα σχέδια αυτά πρέπει να μείνουν και θα μείνουν στα χαρτιά».

Ενδιαφέρουσα έρευνα για την Ευρωπαϊκή Ένωση από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιήθηκε από το 5ο γυμνάσιο Καρδίτσας σε συνεργασία με σχολεία της Ευρώπης, ομάδα μαθητών από τις τάξεις Α’ και Γ’ διεξήγαγαν έρευνα με θέμα «κάτω από την ευρωπαϊκή μου ομπρέλα». Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, το 50% των ερωτηθέντων διαφωνεί ότι η ευρωπαϊκή ένωση έχει συμβάλλει στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα, το 34% διαφωνεί ότι οι στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα των ανθρώπων, ενώ το 56% συμφωνεί ότι το ευρώ έχει συμβάλλει στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, το 55% συμφωνεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διευκολύνει την κινητικότητα εκείνων που αναζητούν εργασία σε άλλες χώρες, το 48% μάλλον συμφωνεί ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων έχει προάγει την εκπαίδευση και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ το 36% μάλλον συμφωνεί ότι η ζωή των Ελλήνων έχει επηρεαστεί αρνητικά από το ευρώ.

Στην Καρδίτσα η ποδηλατική ομάδα δράσης «Αθλητές κατά του καρκίνου»

Το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στις 7 το απόγευμα, η ποδηλατική ομάδα δράσης «Αθλητές κατά του καρκίνου» προχωρούν σε φιλανθρωπική διοργάνωση με στόχο τη στήριξη των καρκινοπαθών μέσω της ενίσχυσης του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών. Στην εκδήλωση οι Καρδιτσιώτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τον καρκίνο, να λάβουν μέρος στην προσπάθεια της ομάδας μέσω δράσεων, να ενισχύσουν οικονομικά τους φορείς. Χορηγοί διοργάνωσης είναι ο δήμος Καρδίτσας και ο ποδηλατικός όμιλος Καρδίτσας. Να σημειωθεί ότι η ομάδα «Αθλητές κατά του Καρκίνου» συστάθηκε το 2014 από ερασιτέχνες ποδηλάτες οι οποίοι μοιράζονται ένα κοινό σκοπό: την ενεργό συμμετοχή στη μάχη κατά του καρκίνου.

Ξεκινά ο καθαρισμός του ποταμού Μέγα

Ξεκινά άμεσα το αντιπλημμυρικό έργο που αφορά στον καθαρισμό του ποταμού Μέγα, που αποτελούσε μέχρι τώρα την μεγαλύτερη αιτία για τα πλημμυρικά φαινόμενα στο σύνολο σχεδόν του Καρδιτσιώτικου κάμπου κατά τους χειμερινούς μήνες. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 6.700.000 ευρώ και προβλέπει τον καθαρισμό του ποταμού από το Φανάρι μέχρι τις εκβολές του στον Πηνειό.

Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή τριών παιδικών χαρών στην πόλη της Καρδίτσας από το δήμο Καρδίτσας. Οι εργασίες στις παιδικές χαρές στη συμβολή των οδών Σαμαροπούλου και Επαμεινώνδα, και στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες και για την τρίτη παιδική χαρά στην περιοχή του 5ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54