Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΦΙΞΕΩΝ

Ξεπερνούν τους 1.000.οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο που παραμένουν απλήρωτοι από τη περυσινή χρονιά , σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού κέντρου και παρά το γεγονός του αριθμού –ρεκόρ αφίξεων. τουριστών τόσο το 2013. όσο και του διαφαινόμενου για το 2014 .
Στους εργαζόμενους ,οι οποίοι στη πλειονότητα τους απασχολούνται σε πεντάστερα ξενοδοχεία με εξαιρετικές πληρότητες ,οφείλονται τουλάχιστον δύο μισθοί και το επίδομα άδειας. .

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Στα ίχνη κυκλώματος παραχαρακτών ,που δραστηριοποιείται στα Δωδεκάνησα με διακίνηση πλαστών χαρτονομίσματων .οδηγούν την αστυνομία οι πρόσφατες συλλήψεις σε Ρόδο και Σύμη για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
Στη Ρόδο, οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν τέσσερα άτομα τα οποία είχαν στην κατοχή τους από ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 5 ευρώ
Στη Σύμη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 30χρονο τσιγγάνο πωλητή σφουγγαριών, τον οποίο κατήγγειλαν πελάτες του ότι τους έδωσε ως ρέστα δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ. Στην κατοχή του, όμως, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και άλλα επτά παρόμοια χαρτονομίσματα. Η έρευνα συνεχίζεται από την Αστυνομική Δ/νση Δωδεκανήσου.

ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

. Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Αρχίπολη της Ρόδου που αρχικά χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη καθώς εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 χθες το απόγευμα σε δασική και δύσβατη περιοχή. κάτω από τις ανεμογεννήτριες.,κοντά στον Άγιο Νεκτάριο.Καθοριστικό ρόλο στη κατάσβεση της είχε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο των Μαριτσών. και έσπευσε στο σημείο ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί. Στη περιοχή παραμένουν για προληπτικούς λόγους οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά αποδίδεται σε εμπρησμό.

‘’ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ‘’

‘’Το νοσοκομείο της Ρόδου κατατάχτηκε στα «χαμηλής αποδοτικότητας» νοσοκομεία της χώρας, όχι για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει, αλλά καθαρά για λογιστικούς λόγους, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου Βασ. Παπανικόλας, χαρακτηρίζοντας ως παραπλανητικούς τους ισχυρισμούς των Νοσοκομειακών γιατρών για απαξίωση του ιδρύματος και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
‘’Η κατάταξη αυτή ‘’ διευκρινίζει ο κ. Παπανικόλας ‘’προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού μας, με τα οποία τροφοδοτούμε μηνιαία το esy-net, ώστε να παρακολουθείται κεντρικά η συμμόρφωση μας με τις Μνημονιακές Υποχρεώσεις της χώρας και να γίνεται σύγκριση κάθε τρίμηνο με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, δηλαδή αν έχουμε μειώσει τις δαπάνες λειτουργίας μας ή όχι..
Χαρακτηρίζει ταυτόχρονα ,ως πλασματική, τη φαινομενική υστέρηση το πρώτο τρίμηνο του 2014, γιατί δεσμεύτηκαν ποσά για όλο το έτος σε διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν και για προμήθειες που θα γίνουν μέχρι και τον Δεκέμβριο, οι οποίες όμως εξ αιτίας αυτής της λογιστικής δέσμευσης εμφανίζονται πλασματικά σαν δαπάνες δήθεν μόνο του πρώτου τριμήνου του 2014, άρα μεγαλύτερες από τις περσινές!!!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΣΠΑ

Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκεται το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, χρηματοδοτούμενο από κονδύλια του ΕΣΠΑ,που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ ,δημιουργώντας τεράστια σύγχυση σε περισσότερες από 60.000 οικογένειες πανελλαδικά.
Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του dikaiologitika.gr, κάνουν λόγο για αδυναμία επανεκκίνησης του προγράμματος που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ κάθε χρόνο ,για τη σεζόν 2014 – 2015, εάν πρώτα δεν μεταφερθεί η συγκεκριμένη δράση στο νέο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να εγκριθούν και οι νέοι πόροι. Κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει και γι' αυτό έχει κολλήσει και η έναρξη της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων από τις οικογένειες που θέλουν να δηλώσουν και φέτος συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Παράλληλα έχει συμφωνηθεί από τη νέα σχολική περίοδο, το ζήτημα των παιδικών σταθμών, ως αρμοδιότητα, να μεταφερθεί στην περιφερειακή διοίκηση.. Ούτε αυτή η μετάβαση όμως έχει προχωρήσει με συνέπεια το πρόγραμμα να έχει «κολλήσει» σε δύο ουσιαστικές, αλλά γραφειοκρατικές εμπλοκές.
Το θέμα έχει θέσει υπ’οψη του αρμόδιου υπουργού και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

‘’ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.’’

Άστοχες χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες που συνδέουν την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας με τα μέτρα για την αλιεία, οι Οικολόγοι Πράσινοι, γιατί δεν απαγορεύεται η αλιεία γενικά αλλά μόνον αυτή με μηχανότρατες και στις περιοχές απαγόρευσης δεν περιλαμβάνονται περιοχές ΝΔ της Κρήτης.
Να σημειωθεί ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσαν την ανησυχία τους και κινητοποιήθηκαν για τα σχέδια εν πλω καταστροφής τμήματος των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Ήδη από τις 10 Ιανουαρίου 2014 κατατέθηκε επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν για το θέμα και σε όλο το διάστημα έκτοτε στήριξαν ενεργά και συμμετείχαν στις σχετικές κινητοποιήσεις πολιτών και φορέων.
Ειδικά για το ζήτημα της βιντζότρατας και της κατά παρέκκλιση αλίευσης στις ελληνικές θάλασσες από μηχανότρατες μέχρι και ένα μίλι από τις ακτές, τη στιγμή που η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει ελάχιστη απόσταση 1,5 μιλίου, ο Μ. Τρεμόπουλος είχε ζητήσει να επιληφθούν άμεσα η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν. Κατήγγειλε τις Αλιευτικές πρακτικές οι οποίες καταστρέφουν την παράκτια ζώνη, καθώς και τη μη εναρμόνιση, στην πράξη και με πλάγιους τρόπους, της ελληνικής νομοθεσίας με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1967/2006.

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ''ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΓΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΒΟΗΘΗΜΑ’’

Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να θέτει εισοδηματικά κριτήρια. στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ, των οποίων διακόπτεται η χορήγηση της σύνταξης, αν τυχόν λαμβάνουν σύνταξη ή άλλο βοήθημα ανεξαρτήτως ποσού από φορέα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. ζητά από τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η άκριτη και οριζόντια εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4093/2012 οδηγεί σε στρεβλώσεις και κοινωνικές αδικίες. Πολλοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ, που έτυχε να παίρνουν ένα βοήθημα ή μια μικρή σύνταξη από άλλο ασφαλιστικό φορέα, είδαν τη σύνταξη τους να περικόπτεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα μία συνταξιούχο στη Νίσυρο.
Η συγκεκριμένη ελάμβανε συνολικά 400 ευρώ από σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα και μια άλλη σύνταξη του ΟΓΑ. Με την εφαρμογή των οριζόντιων διατάξεων, ανεξαρτήτως ποσού, διακόπηκε η χορήγηση της μιας σύνταξης και πλέον η υπέργηρη αυτή συνταξιούχος είναι αναγκασμένη να ζει με 130 ευρώ το μήνα.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ Η MARIANNE FAITHFULL

Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Κυριακής η διάσημη ερμηνεύτρια Marianne Faithfull.
Η τραγουδίστρια από τη Βρετανία έσπασε το πόδι της, ενώ βρισκόταν για διακοπές στο «Νησί των Ιπποτών». Η Marianne Faithfull υπεβλήθη με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση. Ο τραυματισμός της σημειώθηκε στη Λίνδο.Αξίζει να σημειωθεί ότι η
Marianne Faithfull επισκέπτεται τακτικά τη Ρόδο.

ΔΥΟ ΧΡΥΣΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ FINAL-FOUR ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙ

Ο Α.Σ. Δωδεκάνησος είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, διατηρώντας μάλιστα το αήττητο του σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος (13 στα 13). Η ροδίτικη ομάδα στο μπάσκετ με καρότσι, μετά τη νίκη επί του Π.Α.Σ.Κ.Α. με 57-52, κέρδισε το Σάββατο τον Άρη με 67-47 και χθες την Ίριδα Καβάλας με 49-46, τερματίζοντας πρώτη στο φάιναλ-φορ του μπάσκετ με καρότσι, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο «Κονταξοπούλειο», στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

‘’Δεν θα φύγει κανένας από τη σύσκεψη αν δεν δοθεί άμεση λύση στη στελέχωση του Αερολιμένα της Κω με γιατρό σε 24ωρη βάση..’’ δήλωσε στην ΕΡΑ Ρόδου Δίκτυο Ν.Αιγαίου ο αερολιμενάρχης Αντώνης Καλούδης με αφορμή τα τελευταία σοβαρά περιστατικά στο 4ο Διεθνή Αερολιμένα της χώρας τα οποία και προκάλεσαν τη σημερινή σύσκεψη στις 11 στο χώρο του Αεροδρομίου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί εκπρόσωποι της δημοτικής και Περιφερειακής αρχής (και οι νεοεκλεγμένοι, ) ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο Ιατρικός Δ/ντής,το σωματείο τουριστικών πρακτόρων και η Ένωση Ξενοδόχων
Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδεμία παρέμβαση έχει γίνει μέχρι στιγμής από τη ΔΥΠΕ και τον αντιπρόεδρο Χ.Πλάτση
Τα προβλήματα οξύνθηκαν όταν ο ένας αγροτικός γιατρός του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας ,που κάνει βάρδια εκ περιτροπής και στο ιατρείο του αεροδρομίου, αποσπάστηκε για μια εβδομάδα στη Νίσυρο καλύπτοντας τη θέση του αδειούχου συναδέλφου του, ενώ ο δεύτερος γιατρός που τον αναπληρώνει απουσίαζε,όταν τη προηγούμενη εβδομάδα, χρειάστηκε άμεση παρέμβαση ιατρού για παροχή φροντίδας σε επιβάτες.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σε αναρρωτική άδεια ,λόγω ατυχήματος, είναι από προχθές ο επικουρικός ιατρός που αποσπάται για ένα χρόνο στη Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Κω.
Έτσι η Κλινική παραμένει ακόμα ‘’κλειδωμένη’’ αφού το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει ούτε στην αντικατάσταση του αδειούχου γιατρού αλλά ούτε και στη στοιχειώδη στελέχωση της κλινικής.με τρείς τουλάχιστον καρδιολόγους.ωστε να λειτουργήσει αξιοπρεπώς το τμήμα με τα αυξημένα περιστατικά ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.,όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων ένα εκατομμύριο τουρίστες και πλέον θα επισκεφθούν το νησί του Ιπποκράτη.

‘’ΣΤΗ ΚΩ ΓΕΥΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ...’’

Ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες τα γυρίσματα της ελληνο-φινλανδικής ταινίας «Adventure in Greece».που ξεκίνησαν τέλος Απρίλιου και για τη φιλοξενία και τη βοήθεια του κόσμου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια οι παραγωγοί και οι πρωταγωνιστές της ταινίας.
Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ το προηγούμενο Σάββατο η ελληνίδα παραγωγός της ταινίας Λιλέτ Μπόταση, ο Φινλανδός σκηνοθέτης Taavi Vartia και οι έλληνες ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην ταινία, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ορφέας Αυγουστίδης και Πάνος Κρανιδιώτης, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις ομορφιές του νησιού, αλλά και για την φιλοξενία και τη βοήθεια του κόσμου στα γυρίσματα.
Ο σκηνοθέτης Taavi Vartia τόνισε ότι το εντυπωσιακό στην ταινία θα είναι η γαλάζια θάλασσα που ‘’είναι σίγουρα κάτι σπέσιαλ ειδικά για τους Φινλανδούς όχι τόσο για τους Ελληνες’’ Δήλωσε εντυπωσιασμένος από όλο το νησί «γιατί εδώ στην Κω’’είπε ‘’ έχετε διαφορετικά μέρη βουνό, δάση στοιχεία πολύ δημιουργικά για την ταινία ‘’
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «διάσημη ελληνική φιλοξενία που την γευτήκαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά..
Τέλος χαρακτήρισε τον κόσμο του νησιού υπέροχο, τονίζοντας ότι βοήθησε πάρα πολύ και εξέφρασε την επιθυμία του να ξαναέρθει στην Κω για κάποια μελλοντική δουλειά.
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Οκτωβρίου στη Φινλανδία και στις 15 Νοεμβρίου στην Ελλάδα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

ΔΙΑΣΩΣΗ 30 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στη διάσωση 30 μεταναστών βόρεια του Φαρμακονησίου προχώρησαν λιμενικοί πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη λιμενική αρχή οι 27 άντρες και οι τρεις γυναίκες επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο και μόλις ένα ναυτικό μίλι από το Φαρμακονήσι αντιλήφθηκαν το σκάφος του Λιμενικού να τους πλησιάζει. Τότε έσκισαν τη βάρκα και βρέθηκαν στη θάλασσα. Ακολούθησε η διάσωση των μεταναστών οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και μεταφέρθηκαν στη Λέρο.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54