Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Χάθηκαν σοδειές σε μισή ώρα

Το μπουρίνι κατέστρεψε 10.000 στρ. σιτηρών στην ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου και300 στρέμματα μήλων στη Δράκεια
Περίπου 10.000 στρέμματα σιτηρών, καθώς και 300 στρέμματα μήλων στην περιοχή της Δράκειας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, επλήγησαν από το προχθεσινό χαλάζι στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου. Είναι ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής που μετρούν οι παραγωγοί της Μαγνησίας, μετά το πέρασμα των έντονων καιρικών φαινομένων.
Στις περιοχές που χτυπήθηκαν από χαλάζι, οι παραγωγοί έσπευσαν από νωρίς χθες στα κτήματά τους, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά σε τι βαθμό είναι οι ζημιές στις παραγωγές τους και εάν μπορεί να σωθεί μέρος της παραγωγής.
Επίσης χθες επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας με κλιμάκιο υπαλλήλων - γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, προκειμένου να διαπιστωθούν επιτόπου οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες, λόγω του χαλαζιού που κυριολεκτικά τις «θέρισε».
Συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Αργύρη Μποτό και τους περιφερειακούς συμβούλους Πέτρο Μπατζιάκα και Γεώργιο Κίτσιο, η κ. Κολυνδρίνη συνομίλησε με πλήθος αγροτών που είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται σε ποσοστό που αγγίζει ακόμη και το 100%, μέσα σε λίγα λεπτά κατά τη χθεσινή καταιγίδα.
Εκτιμητές του ΕΛΓΑ κατέγραψαν τις ζημίες, ενώ όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη θα ασκήσει την κατά το δυνατό πίεση προκειμένου οι αγρότες να λάβουν άμεσα τις αποζημιώσεις τους.
Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Αερινό, Κοκκίνα, Αγ. Δημήτριος, Παλιούρι και Δράκεια.
Ειδικότερα, σε χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, εκτιμάται ότι καταστράφηκε στο 100% η παραγωγή σε 10 χιλιάδες στρέμματα, στα οποία καλλιεργούνταν βιομηχανική τομάτα, αραβόσιτος, βαμβάκι, σίτος, κριθάρι και κηπευτικά.
Οσον αφορά στην περιοχή της Δράκειας καταστράφηκαν ολοσχερώς περίπου 300 στρέμματα τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος είχαν μήλα ενώ ελάχιστα είχαν κεράσια. Ωστόσο ζημιές σε καλλιέργειες φαίνεται ότι προκλήθηκαν επίσης σε Ζαγορά, Πουρί, Μακρυράχη, Βυζίτσα και Μηλιές.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Αργύρης Μποτός, μετά τις επισκέψεις σε Αερινό και Δράκεια, δήλωσε : «Στόχος των επισκέψεών μας στις πληγείσες περιοχές είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης και παράλληλα να γίνει διαβεβαίωση προς τους παραγωγούς ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν».

Υποβολή δηλώσεων

Οπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μποτός, μέσα από τις επισκέψεις διαπιστώθηκε επί τόπου το εύρος των ζημιών προκειμένου τις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις αποζημίωσης.
Σύμφωνα με τον κανονισμό ασφάλισης της φυτικής παραγωγής από τον ΕΛ.ΓΑ, ο ασφαλισμένος του οποίου ζημιώθηκαν οι καλλιέργειες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής παραγωγής που περίμενε να συγκομίσει από κάθε αγροτεμάχιο κατ΄ είδος καλλιέργειας, έχει υποχρέωση μέσα σε 15 ημέρες από την επομένη της ημερομηνίας που συνέβη το ζημιογόνο αίτιο, να υποβάλει, ο ίδιος ή με τρίτο πρόσωπο, τη δήλωση ζημιάς στον Ανταποκριτή του ΕΛ.Γ.Α. του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας/Τοπικής Κοινότητας στην αγροτική περιοχή όπου βρίσκονται τα αγροτεμάχια.
Τέλος, η δήλωση ζημιάς που υποβάλλεται μετά την περίοδο της προθεσμίας των 15 ημερών, δε λαμβάνεται υπόψη
Νέοι γιατροί προσλαμβάνονται γα τις εκκρεμείς υποθέσεις στο ΚΕΠΑ Βόλου
Αγώνας δρόμου για να εξυπηρετηθούν αιτήσεις στο ΚΕΠΑ Βόλου. Από τον Ιούνιο και αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, «σηκώνουν μανίκια» νευρολόγοι και ψυχίατροι, ειδικότητες που τώρα προσλαμβάνονται για να διευθετήσουν περίπου 400 περιστατικά που εκκρεμούν στην αρμόδια υπηρεσία.
Η ελλιπής στελέχωση των υπηρεσιών, η έλλειψη ορισμένων ειδικοτήτων σε γιατρούς μέχρι πρότινος είχαν «καθηλώσει» εκατοντάδες υποθέσεις στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, παρά το γεγονός ότι από κάθε επιτροπή εξετάζονται μέχρι και 25-28 περιστατικά την ημέρα, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις οδηγίες που θα δώσει η Αθήνα και η κεντρική διεύθυνση ΚΕΠΑ που έχει και το γενικό πρόσταγμα.
Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι περίπου 400 υποθέσεις από τις οποίες οι 200 και πλέον είναι ψυχιατρικά περιστατικά. Η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στην έλλειψη γιατρών εάν και σε σχέση με τις προσλήψεις που είχαν γίνει αρχικά, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Σήμερα οι επιτροπές λειτουργούν με γιατρούς από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Τρίκαλα, Λάρισα αλλά και 40 γιατρούς από το Βόλο.
Το ΚΕΠΑ προχωρά σε πρόσκληση ιδιωτών ιατρών νευρολόγων, ψυχιάτρων και καρδιολόγων για σύμβαση έργου δωδεκάμηνης διάρκειας, οι οποίοι εντός Ιουνίου θα εκπαιδευτούν προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στο Ειδικό Σώμα ως μέλη των Υγειονομικών Επιτροπών (υπό ένταξη καρδιολόγοι, νευρολόγοι και ψυχίατροι).
Μέχρι σήμερα στις ειδικότητες νευρολόγου και ψυχιάτρου ο μέσος όρος αναμονής ήταν από 10 με 12 μήνες και περίπου 5 μήνες στα καρδιολογικά περιστατικά.
Με τις νέες προσλήψεις που προγραμματίζεται να γίνουν εκτιμάται ότι θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση αυτών που περιμένουν κλήση προς εξέταση από το ΚΕΠΑ και που εάν και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά προκειμένου να διεκδικήσουν επίδομα πρόνοιας ή ποσοστό αναπηρίας, μειώσεις στην εφορία ή και ακόμη κάρτα με μειωμένο κόστος στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ, περιμένουν μήνες ολόκληρους με άδεια χέρια.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι από το σύνολο των εκκρεμών αιτημάτων μόλις το 30% αφορούν σε απονομή και παράταση σύνταξης ενώ τα αιτήματα που αφορούν την εφορία ανέρχονται σε πολύ λιγότερα.

Ελ. Λαΐτσου: Δεχθήκαμε πόλεμο λάσπης από ομάδες εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων

Σε ανακοίνωση της, η Ενωτικής Κίνησης Δημοτών, και η κ. Ελένη Λαΐτσου, αναφέρει «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους δημότες που μας στήριξαν στον προεκλογικό αγώνα και μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Πραγματοποιήσαμε ένα δίκαιο και έντιμο αγώνα, έχοντας στο πλευρό μας τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, στηριζόμενοι στις αρχές της διαφάνειας, του ήθους και της ανεξαρτησίας από κομματικά στεγανά.
Μοναδικό μας όπλο σε αυτό τον αγώνα ήταν το έργο μας τα τρία τελευταία χρόνια και η ανιδιοτελή μας θέληση να βοηθήσουμε το δημότη και την κοινωνία να προοδεύσουν.
Παρά τον πόλεμο λάσπης που δεχθήκαμε από ομάδες εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, αρνηθήκαμε να υιοθετήσουμε σκοτεινές πρακτικές και μεθόδους που πήγαν τον τόπο χρόνια πίσω, σεβόμενοι την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας, γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Η παράταξή μας ήταν και θα είναι αδέσμευτη από κομματικές σημαίες και εξαρτήσεις υπηρετώντας με πραγματικό περιεχόμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ως Δημοτική Αρχή δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής τους, να δημιουργήσουμε πραγματικά αναπτυξιακό έργο στις υποδομές και σε πολλούς άλλους τομείς.
Ένα έργο το οποίο στα επόμενα χρόνια θα γίνει ακόμη πιο ορατό για τους δημότες και θα τύχει ακόμη μεγαλύτερης αναγνώρισης.
Η Ενωτική Κίνηση Δημοτών θα συνεχίσει δυναμικά να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών. Στα επόμενα χρόνια που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, θα έχει αποφασιστικό ρόλο για την ενδυνάμωση του τόπου μας, με προτάσεις και αντικειμενική κριτική.
Γιατί για την παράταξή μας αυτό που αποτελεί προτεραιότητα, είναι η ανάπτυξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, το κοινό συμφέρον, η συλλογική πρόοδος».

Δράσεις των συνταξιούχων της Μαγνησίας ενάντια στις περικοπές

Την Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου θα δοθεί συνέντευξη τύπου από συνεργαζόμενες συνταξιουχικές τοπικές οργανώσεις (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, ΝΑΤ) στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσης ενάντια στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, από την 1η Ιούλη, καθώς και στις νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις που θα τεθούν σε εφαρμογή από την αρχή του επόμενου χρόνου.

Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες

Με απευθείας ανάθεση θα καλυφθούν προσωρινά οι παραλίες μέχρι την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού

Σε λάθη και παραλείψεις της επιτροπής διαγωνισμού, «πνίγηκε» ο διαγωνισμός για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Βόλου.
Στις ακτές Αναύρου, Πλαζ Αλυκών, Αλυκές, Μαμιδάκη, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Νέας Αγχιάλου και στο Καρνάγιο, ο Δήμος Βόλου υποχρεούται από αύριο, Κυριακή 1η Ιουνίου, να έχει τοποθετήσει οκτώ ναυαγοσώστες. Φαίνεται όμως ότι η διαδικασία τοποθέτησης ναυαγοσωστών στις παραλίες θα καθυστερήσει και ο Δήμος φλερτάρει με πρόστιμα του Λιμεναρχείου Βόλου, λόγω λαθών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου επέστρεψε το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Βόλου, αποφασίστηκε η ακύρωση του διαγωνισμού και η διενέργεια νέου, που θα προκηρυχθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής - αντιδήμαρχο οικονομικών, Ηλία Ξηρακιά, διαπιστώθηκαν λάθη και παραλείψεις τόσο στη διαδικασία όσο και στους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού και προτάθηκε η ματαίωσή του, πρόταση που εγκρίθηκε ομόφωνα.
Μέχρι την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού που δεν προβλέπεται πριν τις αρχές Ιουλίου, θα υπάρξει απευθείας ανάθεση της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Βόλου. Θα γίνει έρευνα αγοράς και όποιος δώσει την καλύτερη προσφορά θα αναλάβει για ένα μήνα περίπου τη φύλαξη των ακτών με ναυαγοσώστες. Το ύψος της απευθείας ανάθεσης υπολογίζεται στις 20.000 ευρώ. Στο μεταξύ, αύριο Κυριακή 1η Ιουνίου, εκπνέει η προθεσμία του «τελεσίγραφου» του Δήμου Βόλου προς την εταιρεία που έχει αναλάβει ήδη από πέρυσι την εκμετάλλευση της πλαζ των Αλυκών.
 
Καταδικάζει φαινόμενα δημοσιογραφίας της «κλειδαρότρυπαςτο Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας με ανακοίνωσή του καταδικάζει τα όσα αναρτήθηκαν σε ηλεκτρονική σελίδα της Λάρισας, στην οποία στοχοποιείται και φωτογραφίζεται πολιτικό πρόσωπο της πόλης, με σεξουαλικά υπονοούμενα.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στην ιστοσελίδα press-a.gr και σε κείμενο που υπογράφεται από τον κ. Βαγγέλη Βουλάγκα, ο οποίος σημειώνεται δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, της επαγγελματικής ένωσης δημοσιογράφων της περιοχής μας, στήνεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου ανώνυμα, πολιτικό πρόσωπο, με το πρόσχημα των σεξουαλικών του προτιμήσεων.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο υπογράφων «εισαγγελέας» του κείμενου εκφράζει την άποψη ότι το πολιτικό πρόσωπο μπορεί να κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά δεν μπορεί να φέρει τον τίτλο του δημοσίου προσώπου, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζήτημα ήθους και ηθικής!
Επειδή φασίζουσες νοοτροπίες, ευτυχώς βρίσκονται έξω από την «πόρτα» της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, ζητούμε από τους συναδέλφους μας που απασχολούνται σε ιστοσελίδες, να μην αναπαράγουν τέτοιου αισχίστου είδους «ειδήσεις» και όταν υποπίπτουν στην αντίληψή τους φαινόμενα δημοσιογραφίας της «κλειδαρότρυπας» να τα καταγγέλλουν στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε».

Δεν φέρνουν ανάκαμψη οι χαμηλοί μισθοί

Υπογράμμισε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας με αφορμή τη παρουσίαση του βιβλίου του

Την πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά θα είναι είτε περίοδος στασιμότητας είτε πολύ μικρής ανόδου της τάξης του 0,5% διατύπωσε χθες από το Βόλο ο Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας. Ο γνωστός Οικονομολόγος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Η γοητεία μιας συντριβής» στον πολυχώροΦουντούλη, ανέπτυξε τις θέσεις του τονίζοντας ότι «υπάρχει προοπτική, αλλά βασική προϋπόθεση για να υπάρξει ανάκαμψη και επενδύσεις στη χώρα μας, είναι η σταθερότητα. Το κλίμα αβεβαιότητας και η φορολογική «τσαπατσουλιά» που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αποτελούν φρένο για τους εν δυνάμει επενδυτές».
Ο συγγραφέας του βιβλίου που χαρακτηρίστηκε «προφητικό» από τους ειδήμονες, καθιστά σαφές πως η Ελληνική οικονομία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία μόνο όταν γίνουν τα αυτονόητα από την κυβέρνηση, όπως, για παράδειγμα η πάταξη του παρεμπορίου. Οπως τόνισε αυτολεξεί ο ίδιος «αν το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνει πιο φιλικό, θα καμφθεί η γραφειοκρατία. Με την κάμψη της γραφειοκρατίας, θα καμφθεί και η διαφθορά. Είναι αναγκαίες αυτές οι παρεμβάσεις, διότι με τους μειωμένους μισθούς δεν απογειώνεται μια οικονομία». Στο σημείο αυτό, ο κ. Μάρδας ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αφρική, λέγοντας ότι «αν οι χαμηλοί μισθοί είναι το στοιχείο που απογειώνει μια οικονομία, η Αφρική έπρεπε να σφύζει από επενδύσεις αυτή τη στιγμή».
Ο χρόνος ανάκαμψης είναι κατά τον ίδιο ευθέως ανάλογος με την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η κυβέρνηση. Ενα ακόμη βασικό σημείο που έθιξε ο κ. Μάρδας είναι η φορολογική αστάθεια της χώρας, διότι «αλλάζοντας διαρκώς νόμους, δεν δημιουργούμε την αίσθηση σοβαρού κράτους» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Κοινή πεποίθηση, πάντως, είναι ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν προφητικές οι καταστάσεις που περιγράφει το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο είναι «χρήσιμος μπούσουλας για κυβερνώντες και πολιτικούς» και «γνώση καταστάσεων», ταυτόχρονα, για τον κόσμο, σύμφωνα με την επισήμανση του συγγραφέα.

Βότανα και αναψυκτικά στην Κίνα από την Μαγνησία

Ευοίωνες προοπτικές διαγράφονται στο πεδίο της εμπορικής και τουριστικής επικοινωνίας με την Κινέζικη αγορά, όπου ήδη άρχισαν να δραστηριοποιούνται και ορισμένες επιχειρήσεις από τη Μαγνησία. Η συνολική εξαγωγική δραστηριότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων προς την Κινέζικη αγορά δεν ξεπερνά τα 180 εκ ευρώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αρχών του 2013, αλλά απώτερος στόχος είναι η αύξηση των εξαγωγών.
Το ευρύτερο άνοιγμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, με επίκεντρο τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, αλλά και των βοτάνων και αρωματικών που αφθονούν στο Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή μας, αποτελεί ουσιαστικό στόχο, όπως επεσήμανε χθες από το Βόλο η κ. Αρετή Σκαφιδάκη, Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.
Η κ. Σκαφιδάκη, ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην ενημερωτική εσπερίδα που διοργάνωσαν χθες η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου και η Μητρόπολη Δημητριάδος στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα, παρουσία δεκάδων επαγγελματιών της περιοχής μας.
Η χθεσινή διοργάνωση αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό βήμα ενημέρωσης προς κατεύθυνση των εξαγωγών και της εξωστρέφειας επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, την διατροφή αλλά και τον τουρισμό, καθώς εκδηλώνεται πανθεσσαλικό ενδιαφέρον.
Η Εμπορική Ακόλουθος του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία γνωρίζει την αγορά της Κίνας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι πολύ καλές οι προοπτικές, αρκεί η Ελληνική Εταιρεία που θέλει να εξάγει στην Κίνα να έχει ένα καλό προϊόν, να μπορεί να το υποστηρίξει με τις κατάλληλες διαδικασίας μάρκετινγκ προώθησης, να γνωρίζει ακριβώς που πρόκειται να πάει, να είναι αποφασισμένη, να έχει επιμονή και υπομονή, γιατί είναι μια αγορά αρκετά δύσκολη, ανταμείβει μεν αυτόν που έχει υπομονή, αλλά απαιτεί μακροχρόνιες προσπάθειες».
Η κεντρική ομιλήτρια της χθεσινής ενημερωτικής εσπερίδας, τόνισε ότι «υπάρχουν επιχειρήσεις από την περιοχή της Μαγνησίας ή Συνεταιρισμοί ή άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, που ανοίγουν δρόμους προς την Κίνα». Προς στιγμή, είναι μικρές οι εξαγωγές «διότι δεν δραστηριοποιούμεθα πολλά χρόνια ως χώρα στην Κινέζικα αγορά, προσέθεσε η ίδια, αλλά υπάρχουν επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ελαιόλαδο, το κρασί, τα αναψυκτικά, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ανθρακούχα ποτά, και γενικότερα είναι αυξημένη η ζήτηση για καλής ποιότητας τρόφιμα, όπως σοκολατοειδή, σνακς, ντελικατέσεν, ελαιόλαδο και πάστα ελιάς».
Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τα βότανα και αρωματικά φυτά «είτε ως πρώτες ύλες είτε ως αιθέρια έλαια, στην φαρμακευτική και στην καλλυντική βιομηχανία, γιατί το ζητούμενο είναι τέτοιες αγορές» υπογράμμισε η κ. Σκαφιδάκη, η οποία προσέθεσε ότι «η εισοδηματική τάξη, η οποία αριθμεί όλο και περισσότερα μέλη, περιλαμβάνει ανθρώπους που έχουν αυξανόμενο μέσο διαθέσιμο εισόδημα».
Κατά συνέπεια « με το κατάλληλο μάρκετιγκ και μια εθνική στρατηγική, η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει πραγματικά, γιατί μας γνωρίζουν και μας σέβονται οι Κινέζοι» τόνισε η ομιλήτρια.
Κλείνοντας, η κ. Σκαφιδάκη τόνισε ότι η Μαγνησία είναι μια περιοχή με πολύ καλό αγροτικό πρωτογενή τομέα, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης. Υπάρχουν, λοιπόν, σημαντικές προοπτικές αν αναπτύξει με την κατάλληλη έρευνα, καινοτόμα προϊόντα ή ακόμη προϊόντα για περιβαλλοντικές τεχνολογίες, όπου επίσης υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση. Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογιστούν οι υπηρεσίες του τουρισμού, είναι εμφανείς οι ευοίωνες προοπτικές που δημιουργούνται.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Ένας Βόλος Όλος Χρώμα»…

Ανοιχτό Δημιουργικό Διαπολιτισμικό Εργαστήριο για Παιδιά
«Πόσα χρώματα έχει ο Βόλος; Όσα χρώματα έχει ο κόσμος! … Τα αμέτρητα χρώματα του Βόλου και του κόσμου θα ανακαλύψουν για έκτη συνεχή χρονιά τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο ανοιχτό δημιουργικό διαπολιτισμικό εργαστήριο σήμερα Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 (10.00 – 14.00) στο πάρκο Αργοναυτών. Το εργαστήριο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, οργάνωση και αξιολόγηση διαπολιτισμικών εκπαιδευτικών δράσεων» (διδάσκων: Κώστας Μάγος) του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την φετινή χρονιά στην οργάνωση και την πραγματοποίηση του εργαστηρίου συμμετέχουν, επίσης, τα Κέντρα Στήριξης Ρομά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου (ΚΕΠΚΑ-ΔΙΕΚ) και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη του πλούτου και της ομορφιάς που χαρίζουν η πολιτισμική ποικιλία και η διαπολιτισμική συνύπαρξη. Μέσα από τη ζωγραφική, το κολλάζ, τα παιχνίδια, το παραμύθι και τις κατασκευές, τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο εργαστήριο, παίζοντας και δημιουργώντας, θα διεκδικήσουν έναν κόσμο όπου όλα τα χρώματα μπορούν να λάμψουν! H εκδήλωση θα γίνει σήμερα Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 στο Πάρκο Αργοναυτών, παραλία Βόλου.

Ημερίδα με θέμα «Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου: 110 χρόνια συμβολή στην εκπαίδευση. Ιστορία, όραμα και πράξη» διοργανώνει η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου - Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» την Τετάρτη 4 Ιουνίου, 19.30-21.30, στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Αργοναυτών και Φιλελλήνων).
Ομιλητές θα είναι οι: Ιουλία Νησιώτου, Ανθή Ροντογιάννη, Νικόλαος Παρθένης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χαράλαμπος Χαρίτος.
Την ημερίδα θα πλαισιώσουν οι μαθητές της Χορωδίας του Σχολείου με τη μουσικό κ. Σοφία Καγιά και με τη συνοδεία του πιανίστα κ. Νικόλαου Νεύρου.
Την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος κ. ΡοσσάναΠώποτα.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54