Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου


Γ.ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ: "Ο Κ. Χαζτημάρκος ζητά αποχώρηση δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ρόδου από συνέντευξη τύπου"

Για λασπολογία και προπαγάνδα κατηγορεί τον επικεφαλής της παράταξης Μπροστά το Ν.Αιγαίο Γιώργο Χατζημάρκο η παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη Ν.Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώτου για χρησιμοποίηση κωδικών του προϋπολογισμού της Περιφέρειας προς εξαγορά ψήφων από τη παράταξη Ν.Αιγαίο Αρχιπέλαγος.
"Ο κ Χατζημάρκος με κάθε ευκαιρία, προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη χωρίς να παρουσιάζει καμία απολύτως απόδειξη για τους ισχυρισμούς του" τονίζει η παράταξη Ν.Αιγαίο - Αρχιπέλαγος. εξηγώντας στη συνέχεια το νομικό και θεσμικό πλαίσιο μέσα από το οποίο παίρνονται οι αποφάσεις
Παράλληλα ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μαχαιρίδης ζητά εκ μέρους του κ. Χατζημάρκου (για τη προσβλητική του συμπεριφορά ),συγνώμη από τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ρόδου Πίτσα Βερβέρογλου .
‘’Θαυμάστε Δημοκρατία...‘’ αναφέρει ο κ. Μαχαιρίδης. ‘’Σε συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Γ. Χατζημάρκου, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις δημοκρατικές διαθέσεις του ιδίου και των στελεχών της παράταηξής τους, τα οποία στέκονταν δίπλα του αμέτοχα,  ενώ εκείνος προσέβαλε δημοσιογράφο. Με εμφανή την αδυναμία του να επιρρίψει όλες ανεξαιρέτως τις ευθύνες στη νυν Περιφερειακή Αρχή για τα ερωτήματα που του τέθηκαν, αλλά κυρίως με υπεροπτικό ύφος και περισσή αλαζονεία ο επικεφαλής της παράταξης Μπροστά το Νότιο Αιγαίο απαιτεί από δημοσιογράφο της ΕΡΑ να αποχωρήσει από τη συνέντευξη δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν θα της απαντήσει στο ερώτημά της. σχετικά με τη διάλυση των δομών υγείας στο νησί. Αλήθεια πόσο «Μπροστά» θα το πάτε το Νότιο Αιγαίο; Αυτό είναι το ήθος που ταιριάζει σε έναν Περιφερειάρχη; Αυτή είναι η δημοκρατία σας; Επιτρέψτε μας ως παράταξη, «Νότιο Αιγαίο: Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», να ζητήσουμε εκ μέρους σας συγνώμη από τη δημοσιογράφο ‘’ υπογραμμίζει ο κ. Μαχαιρίδης.

Στις κάλπες για Ευρωβουλή, Περιφέρεια και Δήμους

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ  στα Δωδεκάνησα, η προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών κομμάτων για τις ευρωεκλογές

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η προεκλογική δραστηριότητα των δύο υποψηφίων, Γ. Μαχαιρίδη και Γ. Χατζημάρκου, για τη Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και των υποψήφιων δημάρχων για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοκητικών εκλογών. 
Οι κάλπες για την έναρξη της ψηφοφορίας θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν, για να αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων, στις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς θα πρέπει να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους (ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το βιβλιάριο υγείας) και θα ψηφίσουν σε ξεχωριστές κάλπες για τις ευρωεκλογές, την Περιφέρεια και τον Δήμο που ανήκουν. Στο ευρωψηφοδέλτιο μπορούν να βάλουν μέχρι 4 σταυρούς προτίμησης δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Τα ψηφοδέλτια των εκλογών για τους Δήμους και την Περιφέρεια δεν χρειάζονται σταυρούς. Υπενθυμίζεται πως καθ όλο το διάστημα της ψηφοφορίας οι υπηρεσίες των Δήμων και τα τμήματα ταυτοτήτων της Αστυνομίας θα είναι ανοιχτά, προκειμένου να διευκολύνουν όσους εκλογείς έχουν από λάθος παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους ή όσους έχουν χάσει τις ταυτότητές τους.

Μίκα Ιατρίδη:’’Την Κυριακή ψηφίζουμε πρώτα για τις ζωές μας’’

"Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη του 2014 να επιστρέφει σε εργασιακές συνθήκες της εποχής του 1880. Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη του 2014 να έχει μετατραπεί σε όχημα εξυπηρέτησης λίγων ιδιωτικών συμφερόντων, σε βάρος της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών λαών. Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη του 2014 να έχει μετατραπεί από Ένωση ισότιμων εθνών-κρατών σε ένα διευθυντήριο προώθησης των συμφερόντων συγκεκριμένων κρατών της Ευρώπης" τονίζει σε δήλωση της η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΛ Μίκα Ιατρίδη. "Οι ζωές μας", υπογραμμίζει η κ. Ιατρίδη, "είναι συνυφασμένες με την Ευρώπη και την Ελλάδα. Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε πρώτα και πάνω από όλα για τις ζωές μας. Ξημερώνει Κυριακή, είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες να ψηφίσουν και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτή εφαρμόζεται στην Ελλάδα και πολύ σύντομα, στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας, θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας".


Στη διάθεση των ΑΜΕΑ ειδικό όχημα για την μετακίνησή τους

Ο σύλλογος των συμπατριωτών μας ΑΜΕΑ την Κυριακή 23- Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών θα θέσει στη διάθεση των μελών του το ειδικά διαμορφωμένο όχημα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του συλλόγου 22410 63660-69390 το Σάββατο και την Κυριακή στο κινητό 6949745436

Συνελήφθησαν πέντε Ροδίτες για ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Συνελήφθησαν στη πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, πέντε ημεδαποί κατηγορούμενοι για λειτουργία και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων τα γνωστά ως "φρουτάκια". Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 33χρονο προσωρινά υπεύθυνο – καφετέριας, μια 24χρονη υπάλληλο και τρεις πελάτες από τους οποίους ένας 22χρονος και δυο γυναίκες ηλικίας 48 και 25 ετών, ενω κατασχέθηκαν -5- ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρήματα κα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τον 51χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου απουσίαζε.

Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος: Το παιδί θαύμα που εντυπωσίασε στις Μαθητικές Ολυμπιάδες

Όχι μια αλλά σε δύο Ολυμπιάδες θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο μαθητής από τη Ρόδο, Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις ικανότητές του. 

Το παιδί -θαύμα από το νησί των Ιπποτών θα διαγωνιστεί εφέτος σε δύο μαθητικές Ολυμπιάδες, Μαθηματικών και Φυσικής, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία ένα τέτοιο εγχείρημα. 
Όπως αναφέρει το Greek Reporter ο Αθηναγόρας αναδείχθηκε πρώτος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής προσθέτοντας ακόμη μια διάκριση στο ενεργητικό του. Η πρωτιά αυτή του επιτρέπει να πάρει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Ιουλίου στο Καζακστάν. Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική μαθητική ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος φέτος.
Πριν από μερικές ημέρες ο Ροδίτης μαθητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, επιτυγχάνοντας μάλιστα άριστη επίδοση (40/40). Η διάκριση αυτή του έδωσε το εισιτήριο για να πάρει μέρος και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, από τις 3 ως τις 11 Ιουλίου.

Ειδήσεις από την ΚΩ

Β! ΕΛΜΕ: "Ασφυκτικό και αντιπαιδαγωγικό το πρόγραμμα των εξετάσεων"

Να καθορίσει το κάθε σχολείο σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων, το πρόγραμμα των εξετάσεων σ’ ένα χρονικό πλαίσιο λιγότερο ασφυκτικό, ζητά από τη Διεύθυνση Ν,Αιγαίου η Β!ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Βόρειας Δωδεκανήσου αναφέρε πωςι παρά το γεγονός ότι το ΥΠΑΙΘ παραχώρησε τη σχετική ευχέρεια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, η Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου εκτιμά και αποφασίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα διαφορετικά από ότι ορίζει η αρχική εγκύκλιος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει σε ελάχιστες ημέρες να συμπιεστεί η γραπτή εξέταση μεγάλου αριθμού μαθημάτων - με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία, την κόπωση, την προετοιμασία και την απόδοση των μαθητών. 
Θεωρεί τέλος άκρως αντιπαιδαγωγική αυτή την απόφαση, που οξύνει παραπέρα την πίεση που δέχονται ήδη οι μαθητές από ένα σχολείο, που όλο και περισσότερο εξοντώνει αντί να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά.

Γ.Κυρίτσης προς Α.Γεωργιάδη: ‘’Στελεχώστε άμεσα το Νοσοκομείο"

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο νοσοκομείο της Κω τα μέλη της Δύναμης Αλλαγής εκφράζοντας τη θέληση της παράταξης να ενισχύσουν τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. "Πρόκειται για μια ουσιαστική πράξη που δείχνει ότι η νέα δημοτική αρχή δεν πρόκειται να μείνει απαθής στα προβλήματα της δημόσιας υγείας" τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Κυρίτσης, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος θα αντιδράσει δυναμικά και αν χρειαστεί θα κινηθεί νομικά απέναντι στο Υπουργείο Υγείας. Ο κ. Κυρίτσης επανέλαβε τη δέσμευση για δημιουργία ενός Δημοτικού Δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επισημαίνοντας ότι υπάρχει πλήρης κοστολόγηση και συγκεκριμένες πηγές άντλησης πόρων. Επίσης κάλεσε τον κ.Άδωνη Γεωργιάδη άμεσα να στελεχώσει το νοσοκομείο Κω, με δύο καρδιολόγους και παθολόγους, έναν παιδίατρο και έναν φαρμακοποιό για το φαρμακείο του νοσοκομείου και να προχωρήσει η ίδρυση του σταθμού του ΕΚΑΒ. "Για μία ακόμα φορά", υπογραμμίζει, "οι αυτοσχεδιασμοί κάποιων έβαλαν το κάρο πριν από το άλογο, εβαλαν σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς του νοσοκομείου χωρίς να έχουν δημιουργήσει το σταθμό του ΕΚΑΒ. όταν η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και σε λίγο ο πληθυσμός του νησιού θα υπερβεί τις 100.000.

Επίτιμος Πρόεδρος του ΔΙΙΚ ο καθηγητής Χρήστος Μόσχος

Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος σε ειδική τελετή που θα γίνει σήμερα στο ΔΙΙΚ, η επίσημη ανακήρυξη του γνωστού Ιπποκρατιστή και καλού φίλου του νησιού. Χρήστου Μόσχου, καθ. στο New Jersey των ΗΠΑ, ως επίτιμου Προέδρου του Ιδρύματος, για τις εξαίρετες δράσεις και προσφορές του στην Ιπποκρατική Ιδέα. Παράλληλα θα γίνει η αποκάλυψη σχετικής τιμητικής πλάκας, παρουσία του τιμώμενου.


Ειδήσεις από την Κάρπαθο

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι αν δεν στελεχωθεί τον Κέντρο Υγείας σε δυο εβδομάδες

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου μαζική και δυναμική διαμαρτυρία από τους κατοίκους του ακριτικού νησιού για τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της Υγείας. Οι κάτοικοι της Καρπάθου διεκδικούν Κέντρο Υγείας με γιατρούς, νοσοκόμες οδηγούς, αναλώσιμο υλικό και ιατρικό εξοπλισμό και κυρίως ασθενοφόρα "για να μη τους μεταφέρουν", όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ. "Είμαστε διατεθειμένοι" τονίζουν σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς, πρώτο αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "να περιμένουμε δύο εβδομάδες για να γίνουν τα αιτήματα μας πράξη. Ούτε μέρα παραπάνω. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις".

Ειδήσεις από το Αγαθονήσι

Διεσώθησαν 21 πρόσφυγες

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός μεταναστών προχώρησαν χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, μόλις ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου από τη Φρουρά Αγαθονησίου για τη παρουσία πνευστής λέμβου με επιβαίνοντες αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Αγαθονησίου. επευσε άμεσα στην περιοχή με  Ναυαγοσωστικό σκάφος. Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στο Ναυαγοσωστικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Φαρμακονήσι


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24/05/2014 - 15:20