«Ασημένιος» o Καραλής: Η κορυφαία στιγμή της αθλητικής του πορείας

Την κορυφαία στιγμή της αθλητικής πορείας του βίωσε στην Κωνσταντινούπολη ο Εμμανουήλ Καραλής, καθώς με καλύτερο άλμα στα 5.80 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου!

Ο σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής που επανήλθε δυναμικά μετά το μικρό του διάλειμμα που έκανε για να επικεντρωθεί στην ψυχική του υγεία και να «επανακτήσει το χαμόγελό του», επιβεβαίωσε πανηγυρικά την εξαιρετική κατάστασή του μέσα στο 2023 και με άλλον έναν πολύ μεγάλο αγώνα στον τελικό του άλματος επί κοντώ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Όπως γράφει το SPORT24, με καλύτερη επίδοση στα 5.80 ο 23χρονος πρωταθλητής άγγιξε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5.86) και πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου των νικητών, για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών και τέταρτη συνολικά σε διεθνείς αγώνες. 

Μάλιστα όταν ο Manolo υπερέβη τα 5.80 βρέθηκε για λίγα λεπτά στην κορυφή της κατάταξης!

Προηγουμένως είχε αρχίσει μ’ ένα καλό άλμα στα 5.40, περνώντας τον πήχη με την πρώτη προσπάθεια. Ο Καραλής δοκίμασε τρεις φορές στα 5.85, αλλά το καλό πρώτο άλμα του δεν ήταν επιτυχημένο, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από τον Νορβηγό Γκούτορμσεν, που κατέκτησε το χρυσό. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Πολωνός Λίσεκ.