«Έφυγε» ο πατέρας που έμεινε στην ιστορία, βοηθώντας τον τραυματία γιο του να τερματίσει (Video)

Έφυγε από την ζωή ο Τζιμ Ρέντμοντ, ο πατέρας του Βρετανού πρώην αθλητή Ντέρεκ Ρέντμοντ, που βοήθησε τον τραυματία γιο του να τερματίσει, χαρίζοντάς μας μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές σε Ολυμπιακούς αγώνες,

Ο Τζιμ Ρέντμοντ που μαζί με τον γιο του έγιναν πρωταγωνιστές μίας από τις πιο δυνατές στιγμές που μας έδωσε ο αθλητισμός, στον ημιτελικό των 400 μ. στους Ολυμπιακούς του 1992, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Ο Ντέρεκ Ρέντμοντ είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της κούρσας και κουτσαίνοντας προσπάθησε να περάσει στην γραμμή του τερματισμού.

Ο πατέρας του βλέποντας τον γιο του να κουτσαίνει στην προσπάθειά του να τερματίσει , πήδηξε από την κερκίδα κι έτρεξε δίπλα στον γιο του. Ο Ντέρεκ ξέσπασε σε κλάματα, ενώ πατέρας και γιος πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού.

«Στην αρχή προσπάθησε να με απομακρύνει. Μου έλεγε ότι δεν είχα τίποτα να αποδείξω και ότι δεν χρειαζόταν να το κάνω αυτό, αλλά του είπα ότι θα τελειώσω. Μετά είπε ότι θα το κάνουμε μαζί. Έτσι κάναμε, και πέρασα τη γραμμή με κλάματα», είχε πει ο Ντέρεκ Ρέντμοντ στο ΒΒC Sports το 2012.