Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία

Τις τεράστιες δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες αθλητές, που δεν έχουν καμία στήριξη από την επίσημη Πολιτεία, φανερώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο η ανακοίνωση του πρωταθλητή της άρσης βαρών, Θοδωρή Ιακωβίδη, ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Αμέσως μετά την σημερινή ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στα 96 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, λέγοντας, με δάκρυα στα μάτια:

«Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα φαινομενικά καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω.

Συγγνώμη εάν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν το κίνητρό μου να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια»

Ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας δήλωσε ότι η ομοσπονδία δίνει μηνιαίως στον πρωταθλητή για τα έξοδά του μόλις 250 ευρώ, φαγητό (το οποίο προσφέρει εταιρία catering που συνεργάζεται με την ομοσπονδία) και τις βιταμίνες του.

Η άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος αθλητής αλλά και η πλειοψηφία των Ελλήνων αθλητών είναι αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης του αθλητισμού, από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα που έδωσε πέρυσι η κυβέρνηση στην ομοσπονδία της Άρσης Βαρών ήταν περίπου 320.000 ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 270.000) κάλυπταν τα λειτουργικά της έξοδα. Με τα 50.000 που περίσσευαν (δεδομένου ότι οι χορηγοί δεν προτιμούν πλέον το άθλημα καθώς δεν «πουλάει») έπρεπε να καλυφθούν τα έξοδα αθλητών, προπονητών, η συμμετοχή σε αγώνες, κλ.π. Μάλιστα λόγω της έλλειψης χρημάτων, η Ομοσπονδία αναγκάστηκε ακόμη και να ακυρώσει τη συμμετοχή της σε διεθνείς αγώνες.
Δειτε εδω το συγκλονιστικό στιγμιότυπο:

 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31/07/2021 - 19:03