Προβληματισμός UEFA για το ΟΑΚΑ

Η UEFA διερευνά τους φόβους ότι το Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» μπορεί να έχει πρόβλημα στατικότητας. Ο προβληματισμός προκλήθηκε με αφορμή βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο φίλαθλος της Μπάγερν, που παρουσίαζε την ταλάντωση του άνω διαζώματος του ΟΑΚΑ, στον αγώνα του  Champions League  με την ΑΕΚ, στις 23 Οκτωβρίου.

    Η UEFA επιβεβαίωσε ότι απέστειλε επιστολή στις ελληνικές αθλητικές αρχές αλλά και στην διοίκηση του σταδίου, μετά την παρατήρηση του σχετικού βίντεο από εκπρόσωπό της. Σε μια προσπάθεια να  απομακρυνθούν οι φόβοι, η διοίκηση του σταδίου δήλωσε στο Euronews ότι η ταλαντευόμενη κίνηση της δομής ήταν φυσιολογική και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα το ερευνήσουν ως προφύλαξη.

    Όπως είναι γνωστό η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία έδωσε εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως. Από το υφυπουργείο Αθλητισμού λένε πως ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας.Η άδεια του ΟΑΚΑ, είναι σε ισχύ. Η γνωμοδοτική επιτροπή χορήγησε άδεια λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις
    Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το οποίο πήρε το όνομά του από τον φημισμένο Έλληνα αθλητή Σπυρίδων Λούη, χτίστηκε σε δύο χρόνια και άνοιξε το 1982. Είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα, με σχεδόν 70.000 θέσεις, φιλοξένησε πολυάριθμα αθλητικά γεγονότα, όπως τελικούς του Champions League.    Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 υποβλήθηκε σε εκτεταμένες ανακαινίσεις και άνοιξε εκ νέου εγκαίρως για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01/11/2018 - 11:25