Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Η Ελίνα Τζένγκο χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό και η Όλγα Φιάσκα χάλκινο στα 5.000 μέτρα βάδην

Η Ελίνα Τζένγκο και η Όλγα Φιάσκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στο Μπουένος Άιρες, τη Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, χάρισαν στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό και το χάλκινο στα 5.000 μέτρα βάδην


Η Τζένγκο, μετά τα 63,34 μέτρα που είχε στείλει το ακόντιό της στον πρώτο αγώνα ήταν το φαβορί απλώς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Η 16χρονη αθλήτρια είχε καλύτερη βολή στον αγώνα στα 61,74 μέτρα, ενώ η δεύτερή της ήταν στα 60,68 μέτρα.
Να σημειωθεί ότι σε διάστημα μερικών ημερών ξεπέρασε τέσσερις φορές τα 60 μέτρα, ενώ είχε μεταβεί στην πρωτεύουσα της Αργεντινής με ατομικό ρεκόρ 58,05 μέτρα και το καλοκαίρι ήταν έβδομη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Η Φιάσκα, από την πλευρά της, κατάκτησε το δεύτερο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση φέτος. Η νεαρή Μυτιληνιά ήταν δεύτερη στα 5.000 μ. βάδην με 23.23.89 αλλά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με βάση το μέσο όρο των δύο εμφανίσεών της στην απόσταση. Πριν από μερικούς μήνες η Ελληνίδα βαδίστρια ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ. 
Με τα δύο μετάλλια την Τρίτη , η Ελλάδα έφτασε στα τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Το προηγούμενο μετάλλιο είχε κατακτήσει ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, ο οποίος ήταν τρίτος στο άλμα επί κοντώ το 2010.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Ελίνα Τζένγκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες. 

«Θερμά συγχαρητήρια για την χρυσή Ολυμπιακή σας επιτυχία. Καλή συνέχεια για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, που πραγματικά τις αξίζετε», ήταν το μήνυμα του ΠτΔ. 


 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54