Ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών στον Παναθηναϊκό

Με την μεγαλύτερη ποινή που υπάρχει τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου στο ντέρμπυ της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα επέβαλε στους «πράσινους» ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών (με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης), αλλά και πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Η ποινή είναι εφέσιμη και ήδη από την πλευρά του Παναθηναϊκού ετοιμάζονται να καταθέσουν έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο.
Θυμίζουμε ότι μια περίπου ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μόλις μπήκαν για προθέρμανση οι παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ - κατά την άποψη του Παναθηναϊκού – τους οπαδούς «ερέθισε» η παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού στον πάγκο της ομάδας του.


Αναλυτικά οι ποινές που επέβαλλε σήμερα η Σούπερ Λίγκα είναι οι εξής:
"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 25ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :
Α) ΠΑΕ Εργοτέλης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Σας διαβιβάζουμε συμπληρωματικά με την από 108/24-2-2015 κλήση που σας αποστείλαμε και το υπ' αριθμ. πρωτ. 7495/2015 έγγραφο του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων θεωρούμενο ενιαίο σώμα μ' αυτήν»: Συνεκδικάζει την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 108/24-2-15 κλήση προς απολογία της Α΄ βάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και την από 25-2-15 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, κατά πλειοψηφία ως προς την ποινή αφαίρεσης των τριών (3) βαθμών».
Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος, Ν. Ζαμάνη (Δ/ντή ποδ/ρου): Για τη συμπεριφορά του κ. Ν.Ζαμάνη καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:επιβάλλει στην ΠΑΕ Πανιώνιος συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ.Ν. ΖΑΜΑΝΗ την ποινή της επίπληξης.
Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54