Ψήφισμα συνέλευσης εργαζομένων ΕΡΤ

Η Πανελλαδική Συνέλευση των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του ΕΔΟΕΑΠ συνέχισε να διαμορφώνει την πρόταση των εργαζομένων για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στο πλαίσιο του διαλόγου με τίτλο «Ποια ΕΡΤ θέλουμε». Θα συνεχίσει τις εργασίες της σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα.


Από την συνέλευση αυτή προέκυψε το παρακάτω ψήφισμα:

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ χαιρετίζουν την νίκη του Νίκου Ρωμανού, την οποία χαρακτηρίζουν ως νίκη αλληλεγγύης και όχι μόνο διέσωσε τη ζωή του, αλλά επιπλέον άνοιξε έναν σοβαρό διάλογο για τα εξής ζητήματα: Τον εκτρωματικό Νόμο για τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας, το περιβόητο «βραχιολάκι» και τα ιδιωτικά συμφέροντα που υποκρύπτονται από την εφαρμογή του, αλλά και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Επίσης οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περιφερειακούς σταθμούς, με εντολή Σαμαρά και εκτέλεση ΝΕΡΙΤ, αλλά και τα κατεχόμενα από τις δυνάμεις καταστολής κτήρια της ΕΡΤ, ξεκαθαρίζουν προς κάθε κατεύθυνση πως θεωρούν κάθε κτήριο και υποδομή της ΕΡΤ κτήμα της κοινωνίας, τονίζοντας ότι η διεκδίκηση τους παραμένει πάντα ενεργή.

      
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54