Απόφαση της Συνέλευσης των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ

 

 Αθήνα 26 Ιανουαρίου 2014 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφαση της Συνέλευσης των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24 Ιανουαρίου

Ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ αποκτά ενιαίο, αδιαίρετο, αναγνωρισμένο φορέα με νομική και θεσμική υπόσταση, η μορφή της οποίας θα εξεταστεί σε επόμενη ΓΣ.

Πριν την συνέλευση, όπου θα συζητηθεί η μορφή της νομικής οντότητας  που θα δημιουργηθεί , η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ψηφοφορία  στις τοπικές συνελεύσεις της περιφέρειας.

Στην ίδια Συνέλευση, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα σχετικά με την προκήρυξη προσλήψεων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη ΝΕΡΙΤ, το οποίο επισυνάπτεται παρακάτω.

Το Προεδρείο της Συνέλευσης

 

 

Ψήφισμα αγωνιζομένων εργαζομένων ελεύθερης ΕΡΤ

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2014

Η πλατειά μαζική ανοιχτή συνέλευση των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ απορρίπτει ομόφωνα την όποια συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής προσωπικού για το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.

Η δημοσίευση και της τελευταίας κατάπτυστης και φωτογραφικής προκήρυξης των 259 θέσεων μέσω ΑΣΕΠ επί συνόλου 615 υπαλλήλων (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων) που θα στελεχώσουν τον κατ’ επίφαση «δημόσιο» ραδιοτηλεοπτικό φορέα της ΝΕΡΙΤ επιβεβαιώνει και επίσημα την απόφαση της κυβέρνησης για τις απολύσεις μας και την πρόθεση της να δημιουργήσει ένα μικρό απόλυτα ελεγχόμενο μαγαζάκι στη θέση της ΕΡΤ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και αρνούμαστε με τη συμμετοχή μας να συμπράξουμε στη δημιουργία ενός φορέα, που δεν έχει καμία σχέση με Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Αρνούμαστε να συμπράξουμε στην κατάργηση θεμελιωδών υπηρεσιών που πρέπει να έχει κάθε Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας.

Αρνούμαστε να συμπράξουμε στην κατάργηση του ιστορικού αρχείου, του πανελλαδικού δικτύου εκπομπών, των περιφερειακών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών (και της ΕΡΤ3), των μουσικών συνόλων, των εξωτερικών μεταδόσεων, της Ραδιοτηλεόρασης και άλλων απαραίτητων συστατικών για τη λειτουργία ενός Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα.

Όλες αυτές οι καταργούμενες υπηρεσίες είναι βέβαιο ότι θα παραχωρηθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα ντόπια και ξένα εις βάρος του συνόλου των πολιτών, της ελευθερίας του λόγου και του πολιτισμού.

Δεν συμμετέχουμε σε αυτούς τους διαβλητούς και φωτογραφικούς διαγωνισμούς, συνεχίζουμε να κρατάμε την ΕΡΤ ανοιχτή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κρατάμε ανοιχτή τη φωνή της ΕΡΤ στην κοινωνία μέχρι την οριστική λειτουργία της που σύντομα έρχεται.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26/01/2014 - 19:27