«Ξυπόλητο Τάγμα» την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στην ΕΡΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,  ώρα  20:00,  STUDIO C, Ραδιομέγαρο

 

..…Τιμούμε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των παιδιών στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και όλων όσων   ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ,  με την προβολή της  εξαιρετικής  ταινίας

                                 ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ

                                                                                                             ….του Γκρεγκ Τάλλας

       Το Ξυπόλητο τάγμα είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα παιδιά μεταβάλλονται σʼ ένα είδος καλόκαρδης ηρωικής συμμορίας, που κλέβει από τους Γερμανούς και του μαυραγορίτες για να συντηρεί τα μέλη της κι όσους μπορεί από τον κόσμο γύρω της.

Eπίσης, πέρα από την αρωγή που παρείχαν στο κόσμο, κατάφερναν με την εξυπνάδα και το κουράγιο τους να βοηθούν την Αντίσταση, βρίσκοντας τρόπους να φυγαδεύουν στη Μέση Ανατολή Έλληνες, Αμερικάνους και Εγγλέζους αξιωματικούς, με σκοπό να ενωθούν με τους εκεί συμμαχικούς στρατούς.
 Πρωταγωνιστούν: "ομάδα παιδιών από το Ορφανοτροφείο" …. Μαρία Κωστή (Αλεξάνδρα), Νίκος Φέρμας (Μάρκος) ,Βασίλης Φραγκιαδάκης (Ανδρέας) Αντώνης Βούλγαρης (Νίκος), Στράτης Κρότος (Δημήτρης), Έτος παραγωγής 1954,  90 λεπτά
Σκηνοθεσία: Γκρέγκ Τάλλας (Γρηγόρης Θαλασσινός ) Σενάριο: Νίκος Κατσιώτης

Tην καταπληκτική μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και αυτή ήταν η πρώτη μουσική που συνέθεσε για κινηματογραφική ταινία.


 Πριν την ταινία θα προβληθεί η 15' ανέκδοτη μαρτυρία ενός από τους μικρούς πρωταγωνιστές, που μας παραχώρησε ο σκηνοθέτης - συγγραφέας  ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ  , ο οποίος θα προλογίσει την ταινία.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους !                                       

                           Σας περιμένουμε  ΜΙΚΡΟΥΣ και ΜΕΓΑΛΟΥΣ!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54