ΑΝΙΜΕΡΤ 3ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΗ ΝΕΤ


ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Θα μεταδοθούν οι ταινίες:

Mαρίζα-Mariza του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη

Διάρκεια: 5'

 

Ένας Έλληνας ψαράς επιχειρεί να μεταφέρει φορτίο ψαριών στην κορυφή μιας απότομης νησιωτικής πλαγιάς. Στην προσπάθειά του να πείσει τον πεισματάρη γάιδαρό του να διασχίσει την ανηφορική διαδρομή βάζει στο κασετόφωνο την μουσική του Ζορμπά….

Ο Κωνσταντίνος Κρυστάλλης γεννήθηκε το 1981 και ασχολείται επαγγελματικά με το κινούμενο σχέδιο και τα γραφικά από το 2002. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ (Univercity of Technology) και συνέχισε στο Λονδίνο όπου μετεκπαιδεύτηκε στις τεχνικές 3D Animation και Multimedia Productions. Το φιλμ συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους του φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Nickelodeon, το 2009.

 

Χωρίς Παραλία - Beachless του Παναγιώτης Τσιμπιρίδη

Διάρκεια 3’

Ο Κώστας ξεκινά για την παραλία. Φτάνοντας νιώθει να ενοχλείται από την πολυκοσμία. Προσπαθώντας να βρεθεί σε μια άλλη, ανακαλύπτει τυχαία το ιδανικό μέρος...

Ο Παναγιώτης Τσιμπιρίδης εργάστηκε πάνω στο Beachless με σκοπό να το καταθέσει  ως διπλωματική εργασία για το Master of Science in Digital Imaging & Design στο Center for Advanced Digital Applications του School for Professional Studies στο New York University (CADA/SCPS/NYU). Το φιλμ ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2011 και στη συνέχεια συμμετείχε:  στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ της Τεργέστης του 2011, στο Ελληνικό Διαγωνιστικό του 7ου Animfest Athensτου 2012,στο London Greek Film Festival του 2011, στο 1ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου όπου και απέσπασε τιμητική διάκριση.

Ιερό Πρόβατο -Holy She*p των Κατερίνας Παντέλα και Μάκνους Κράβικ

Διάρκεια: 3’

Ο Αχιλλέας είναι ένα δυστυχισμένο πρόβατο που ζει κάτω από την αυστηρή επιτήρηση  της Αγνής, σ΄ένα απομονωμένο μοναστήρι σε κάποιο ελληνικό νησί. Μια μέρα δραπετεύει αναζητώντας μια πιο διασκεδαστική ζωή. Καταλήγει σ’ ένα κρουαζιερόπλοιο με σέξι κορίτσια και καλό φαγητό. Η Αγνή όμως  δεν έχε σκοπό να τον αφήσει στην ησυχία του ...

 

Η Κατερίνα Παντέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εικαστικές τέχνες και τον κινηματογράφο από μικρή ηλικία. Ακολούθησε σπουδές στο Arts University Bournemouth της Αγγλίας από το οποίο πήρε το πρώτο της πτυχίο στο κλασικό κινούμενο σχέδιο με άριστα. Εκεί σκηνοθέτησε και την πρώτη της ταινία animation μικρού μήκους με τίτλο "Holy She*p" μαζί με τον Μάκνους Κράβικ. Η Κατερίνα ζει και εργάζεται σαν character animator στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

 

Ο Μάκνους Κράβικ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπάργκεν της Νορβηγίας. Στα εφηβικά του χρόνια παρακολούθησε μαθήματα γραφικών τεχνών, πολυμέσων και φωτογραφίας και έκανε τις πρώτες του προσπάθειες στο κινούμενο σχέδιο. Ακολούθησε επίσης σπουδές στο Arts University Bournemouth της Αγγλίας από το οποίο πήρε το πρώτο του πτυχίο στο κλασικό κινούμενο σχέδιο με άριστα. Αργότερα πήρε το μεταπτυχιακό του στο Computer Animation. O Μάκνους ζει και εργάζεται σαν storyboard artist στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

 

Ψάρι – Fish του  Ντένη Κωνσταντίνου

Διάρκεια 3:

«Το ταξίδι προς την ευτυχία και η επίτευξη των στόχων σε σχέση με την  εσωτερική δύναμη ... Το Ψάρι είναι η πτυχιακή εργασία του καρτουνίστα Ντένη Κωνσταντίνου. Αποτελεί την πρώτη του απόπειρα  για την αποτύπωση μιας ολοκληρωμένης ιστορίας. Η ταινία απέσπασε το βραβείο  Best Animation στην κατηγορία των σπουδιστικών ταινιών στο Animex 2009 και συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος πολλών διεθνών Φεστιβάλ.

Hams Off του Ντένης Κωνσταντίνου

Διάρκεια 2:13. Διπλωματική εργασία κατά τη διάρκεια μεταπτυχιακών σπουδών στο  Πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ.

Ο Ντένης Κωνσταντίνου αποφοίτησε το 2008 από ένα κλασικό πρόγραμμα σπουδών κινουμένων σχεδίων του Πανεπιστημίου Τεχνών στο Μπόρνμουθ. Τελείωσε πρόσφατα το μεταπτυχιακό του στο 3D Animation στο ίδιο πανεπιστήμιο.

 
Όνειρο ζωής – Dream of Living των Άλκηστης Κοκορίκου, Πηνελόπης Κόκκαλη
Διάρκεια 6:43’
 
Ένας φτωχός ζητιάνος βλέπει το όνειρο της ζωής του να γίνεται πραγματικότητα και τη ζωή επιτέλους να του χαμογελά.
 
 
Η Άλκηστις Κοκορίκου σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.
 
Η Πηνελόπη Κόκκαλη αποφοίτησε από το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθηνών.
 
 
…ακολουθεί σ’ επανάληψη:
 

 Ο Δίολκος των Θ. Π. Τάσιου, Ν. Μήκα, Γ. Πολύζο
 
 

Μια βραβευμένη παραγωγή με θέμα τα  επιτεύγματα της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας στη  ναυπηγική, τα λιμενικά έργα, τη μηχανική, την αρχιτεκτονική και τις χερσαίες μεταφορές.

Η ταινία αναπαριστά λεπτομερώς τον  Δίολκο της Κορινθίας - ένα εξαιρετικό μνημείο του τεχνικού πολιτισμού της αρχαιότητας. Με τη χρήση προσεγμένου 3D animation αναπλάθει τη χερσαία διαδρομή που ακολουθούσαν  τα πλοία ταξιδεύοντας από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό Κόλπο, πριν από την ύπαρξη του πορθμού. Διασχίζοντας αυτόν τον αρχαίο δρόμο του 4ου αιώνα, ίχνη του οποίου σώζονται ακόμη, οι δημιουργοί της ταινίας, εξηγούν  πώς ακριβώς γινόταν η μεταφορά των πλοίων στη στεριά ώσπου να ξαναπέσουν στη θάλασσα, διευκρινίζοντας έτσι πολλές τεχνολογικές λεπτομέρειες του έργου. Παράλληλα περιγράφεται η καθημερινή ζωή των ναυτικών εκείνης της εποχής, ο τρόπος διασκέδασης, η ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια αλλά και η τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων απέναντι στον Θεό Ποσειδώνα.
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54