Φώτης Σιώτας - Θοδωρής Γκόνης: Τα δεύτερα επιστρέφουν σε μια μεγάλη συναυλία

Ο Φώτης Σιώτας και ο Θοδωρής Γκόνης παρουσιάζουν ζωντανά τον πρώτο δίσκο που έφτιαξαν μαζί, τις εκλεκτικές συγγένειες, τα αγαπημένα «πρώτα», τα μεγάλα τραγούδια, που τους κινητοποίησαν για να προκύψουν τα δικά τους «δεύτερα», την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Faliro Summer Theater.

Οικοδεσπότες ο Θοδωρής Γκόνης, ο Φώτης Σιώτας και 30 μουσικοί, τεχνικοί, τραγουδιστές θα ανασύρουν το πρώτο αποτύπωμα τις αρχικής ηχογράφησης. Με τη βασική τραγουδίστρια του δίσκου, την υπέροχη Ιουλία Καραπατάκη, με δύο από τις πιο μεστές νέες ανδρικές φωνές τον Σταμάτη Αναστόπουλο και τον Βασίλη Προδρόμου, και επίσημους καλεσμένους τον αγαπημένο Σωκράτη Μάλαμα και τη σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη.

Φώτης Σιώτας
Φώτης Σιώτας  FRANCESCA GIAITZOGLOU - WATKINSON

Οι δύο δημιουργοί κυκλοφόρησαν έναν ακόμα δίσκο μαζί το 2022 (Δύο Λάθη) αφού δοκιμάστηκαν και «έδεσαν» το 2019 στο άλμπουμ «Τα δεύτερα γιατί κουράστηκαν τα πρώτα» (Ogdoo Music Group). Έναν σύγχρονο λαϊκό δίσκο σαν τους παλιούς, με ιδιαίτερο και ελκυστικό ήχο που συνδυάζει δύο μουσικούς κόσμους, δημιουργώντας ένα νέο, άφθαρτο άκουσμα που φέρει στον πυρήνα του την λαϊκή κουλτούρα και παράδοση, αλλά και την σύγχρονη αντίληψη των δύο εξαιρετικών δημιουργών, για το δημοφιλές μουσικό είδος που συνεχίζει την μακρά πορεία του δείχνοντας την αντοχή και την προσαρμοστικότητά του στις νέες κοινωνικές συνθήκες.

Η Ιουλία Καραπατάκη
Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει  YIANNIS MARGETOUSAKIS

Δέσε ένα λευκό μαντήλι κι άστο να φυσά – θα ‘ρθει ο πόνος να σε πάρει θα ‘ρθει κι η χαρά. ("Το φαρμάκι" - Σωκράτης Μάλαμας, 1999)

Τέσσερα χρόνια μετά επιστρέφουν στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν ξανά τον πρώτο καρπό της συνεργασίας τους με τη δύναμη και τα χρώματα μιας μεγάλης ορχήστρας.

Στο Faliro Summer Theater, σε μια καλοδουλεμένη παράσταση, o Φώτης Σιώτας μαζί με τους μουσικούς που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του δίσκου θα παίξουν όλα τα τραγούδια από τα «δεύτερα», θα μας πουν τις ιστορίες τους, θα μοιραστούν μαζί μας αισθήματα και αναμνήσεις και θα αποτυπώσουν ανάγλυφα τον σύγχρονο λαϊκό ήχο. Ανάμεσα σε άλλα θα ακούσουμε και τα πολύ αγαπημένα «Τα λόγια είναι γράμματα», «Τα δεύτερα», «Το νησί μου» με τις ερμηνείες σπουδαίων σύγχρονων ερμηνευτών αλλά και τραγούδια των Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Χιώτη, Μητσάκη και άλλων.

Θοδωρής Γκόνης
Θοδωρής Γκόνης  ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΑΛΙΑΣ

«Ευτυχώς προλάβαμε και μεγαλώσαμε με αυτά που πρωτοαγαπήσαμε, με έναν "χαμηλό'" κόσμο που γνώριζε πολύ καλά να φτιάχνει τραγούδια ενός "κατώτερου" Θεού, με έναν κόσμο που έτρεχε - και τρέχει ακόμα και σήμερα - από νωρίς στα "γήπεδα" και παρακολουθεί, χειροκροτεί και βλέπει πρώτα τα '"Δεύτερα"» μας λένε οι δύο δημιουργοί.

Info:

  • Ώρα Έναρξης: 21:00
  • Οι πόρτες ανοίγουν: 19.30
  • Τιμή εισιτηρίου: Από 12€
  • Προπώληση: viva.gr