Απάτη τα εισιτήρια «εκτός σειράς» για είσοδο στην Ακρόπολη

Δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου που να συνοδεύεται από οποιονδήποτε τρόπο παράκαμψης της σειράς αναμονής (υπηρεσία «Skip the line»).

Το παραπάνω υπογραμμίζει ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, που προέβη σε ενημέρωση του κοινού, θέλοντας να προστατεύσει τους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης από παραπλανητικές διαδικτυακές διαφημίσεις.
 
Όπως σημείωνει, η υπηρεσία «Skip the line» δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του λόφου και της φύσης του μνημείου. Τονίζει επίσης πως ακόμη και εάν κάποιος επισκέπτης καταφέρει να παρακάμψει την αναμονή στην είσοδο, σύντομα θα συναντήσει σειρά αναμονής στα Προπύλαια του μνημείου όπου μειώνεται το πλάτος εισόδου.
 
«Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διαφήμιση υπηρεσίας “skip the line”, αποτελεί εξαπάτηση του κοινού», υπογραμμίζει ο Οργανισμός που καλεί τους επισκέπτες να μην παρασύρονται από δημοσιεύματα που υπόσχονται ψευδείς υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γνωστοποιεί ότι η μοναδική επίσημη διαδικτυακή πύλη για την αγορά εισιτηρίων της Ακρόπολης είναι  η hhticket.gr (Hellenic Heritage e-ticket).