Αθωώθηκε ο Κέβιν Σπέισι από όλες τις κατηγορίες στη δίκη του Λονδίνου

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι κρίθηκε αθώος σήμερα από ορκωτό δικαστήριο του Λονδίνου, αναφορικά με τη διάπραξη σεξουαλικών αδικημάτων κατά τεσσάρων ανδρών.

Ο 64χρονος βραβευμένος με Όσκαρ αθωώθηκε από εννέα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης, της πρόκλησης σεξουαλικής δραστηριότητας ατόμου χωρίς τη συγκατάθεσή του και της πρόκλησης ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Σπέσι είχε αρνηθεί «σθεναρά κάθε εγκληματική ενέργεια σε αυτή την υπόθεση». Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο ηθοποιός θώπευσε επιθετικά τρεις άνδρες σε διαφορετικές περιπτώσεις, μεταξύ 2004-13, την εποχή που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Ολντ Βικ του Λονδίνου. Το τέταρτο θύμα υποστήριζε ότι ο Σπέισι τον νάρκωσε και του επιτέθηκε σεξουαλικά ενώ ήταν λιπόθυμος στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Ο Σπέισι ξέσπασε σε κλάματα όταν αναγνώστηκε η ετυμηγορία και μουρμούρισε «ευχαριστώ», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους ενόρκους.

Μετά την αθώωσή του για όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι δήλωσε ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη και «ταπεινότητα» για την ετυμηγορία.

«Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς κατανοούν ότι θα πρέπει να επεξεργαστώ πολλά πράγματα έπειτα από αυτό που συνέβη σήμερα», είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το δικαστήριο. «Ευγνωμονώ τους ενόρκους που αφιέρωσαν χρόνο για να μελετήσουν όλες τις αποδείξεις και τα γεγονότα προτού να πάρουν την απόφασή τους. Αποδέχομαι με ταπεινότητα την ετυμηγορία», είπε.

→ Ο Σπέισι έχει βραβευτεί με δύο Οσκαρ, το 1996 στην ταινία «The Usual Suspects» και το 2000 για την ερμηνεία του στην ταινία «American Beauty». Ήταν, επίσης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής από το 2004 έως το 2015 στο θέατρο «The Old Vic» του Λονδίνου.