Χρήστος Λεοντής: Γιορτάζει τα 60ά μουσικά του γενέθλια με μια συναυλία στην Κρήτη

Με μια συναυλία στην Κρήτη θα γιορτάσει τα 60 χρόνια της μουσικής του δημιουργίας ο Χρήστος Λεοντής. Ο σημαντικός συνθέτης θα πραγματοποιήσει μια επετειακή βραδιά το Σάββατο 24 Ιουνίου, στο Λιμανάκι της Μιλάτου, στον ‘Αγιο Νικόλαο.

Τραγούδια λυρικά, ερωτικά, χορευτικά, στοχαστικά, τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο, τον κινηματογράφο κλπ. «Καταχνιά», «Καπνισμένο Τσουκάλι», «Αχ Έρωτα», «Παραστάσεις», «Καντάτα Ελευθερίας», «Ερωτας Αρχάγγελος» είναι ορισμένα μόνο από τα μοναδικά έργα που μας έχει χαρίσει ο Χρήστος Λεοντής. Στη μακρά δημιουργική του διαδρομή συνεργάστηκε με σπουδαίους τραγουδιστές, ενώ μελοποίησε μεγάλους ποιητές και λογοτέχνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Λόρκα, Σολωμό, Ρήγα, Βάρναλη, Ρίτσο, Αναγνωστάκη, Βρεττάκο, Χειμωνά, Ελευθερίου κ.ά.

Τα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή θα ερμηνεύσουν οι Μίλτος Πασχαλίδης, Ιωάννα Φόρτη και Κώστας Τριανταφυλλίδης ενώ θα συμμετάσχει κα η Δημοτική Χορωδία Αγίου Νικολάου.
 

Τη συναυλία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τα γεγονότα του Σπηλαίου της Μιλάτου. Σε αυτή την επέτειο θα είναι αφιερωμένο το πρώτο μέρος της συναυλία στο οποίο θα παρουσιαστεί το έργο «Καντάτα Ελευθερίας», ενώ το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει τραγούδια - σταθμοούς του συνθέτη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό