ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

«Τα Ψηλά Βουνά» 
του Ζαχαρία Παπαντωνίου


ΘΕΑΤΡΟ «ΑΚΡΟΠΟΛ» | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023
 
«Τα Ψηλά Βουνά», ένα έργο σταθμός στην ιστορία της εκπαίδευσης που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, ζωντανεύει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ από τον Οκτώβριο του 2023, σε σκηνοθεσία
Ειρήνης Ιακώβου.

 Ένα έργο άκρως παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό με σπουδαία μηνύματα. Μία παράσταση η οποία εξυμνεί την ελληνική ύπαιθρο, µε στόχο τη μύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το ομαδικό πνεύμα.
«Τα Ψηλά Βουνά»,  ένα παιδικό μυθιστόρημα  που θεωρείται έως σήμερα, φαινόμενο μοναδικό και αξεπέραστο για τα ελληνικά παιδαγωγικά δεδομένα, εκδόθηκαν για πρώτη φορά ως αναγνωστικό της τρίτης τάξης του δημοτικού σχολείου, το 1918.

Λίγα λόγια για την παράσταση.
Μια παρέα παιδιών μόλις θα τελειώσουν το δημοτικό σχολείο θα ξεκινήσουν για «διακοπές» στα Ψηλά Βουνά. Η εξόρμησή τους είναι άσκηση ζωής, είναι αναβαθμός για να κατανοήσουν τη φύση και την οργάνωση μιας μικροκοινωνίας, είναι πεδίο για να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους, για να κοινωνικοποιηθούν.
Μαθαίνουν τη δύσκολη και όμορφη ζωή των βοσκών, την τραχύτητα αλλά και την ομορφιά  των βουνών, τις λαϊκές παραδόσεις αλλά και τις προκαταλήψεις των απλών ανθρώπων.
Δημιουργούν μια κοινότητα, με καταμερισμό εργασίας, με ρόλους και αρμοδιότητες στον καθένα. Καλλιεργούν την ομαδικότητα και εξυμνούν την συνεργασία. Μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής.
Τα «Ψηλά Βουνά», το βιβλίο που διαβάζεται με πάθος από μικρούς και μεγάλους, εδώ και 100 χρόνια μεταφέρεται στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ.
Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που δεν πρέπει να χάσετε!