Ο Κήπος, η παράσταση χορού της Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου στον χώρο Μ54, στην οδό Μενάνδρου 54

Η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου κα οι συνεργάτες της παρουσιάζουν την παράσταση χορού, με τίτλο «Ο Κήπος» από τις 12 έως 15 Ιανουαρίου στον χώρο Μ54, στην οδό Μενάνδρου 54, στην Ομόνοια.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στην Αθήνα τον Ιούνιο 2022 και στην Οικία Καραπάνου στην Αίγινα το Σεπτέμβριο 2022,

Ο Κήπος

 

Το έργο δανείζεται την ιδέα του κήπου σαν μια ανθρώπινη κατασκευή, η οποία κάνοντας μια προσομοίωση της φύσης μέσα στον πολιτισμό, φέρει έντονα την μυρωδιά της ουτοπίας.

Πρόκειται για ένα γλυπτό από σάρκα, που κινούμενο αδιάκοπα φανερώνει εικόνες εφήμερες, οικείες ή ανοίκειες, φιγούρες εφιαλτικές, τερατόμορφα συμπλέγματα.

 

Ένας χορός – ωδή στην ασχήμια, μια διαδρομή που αγκαλιάζει όλα τα παρά φύσιν όντα.

Όπως και στο προηγούμενο έργο -το ντουέτο με τίτλο «Ένας πολύ Ειρηνιρικός ωκεανός»- έτσι κι εδώ, η γκριμάτσα, η παραμόρφωση και το γκροτέσκο είναι έννοιες που κυριαρχούν.

 

Αυτές οι γκροτέσκες εικόνες, μετέωρες ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, φλερτάρουν με το ανώμαλο, το γελοίο, το μη-αρμονικό, το άσχημο, το άρρυθμο, το ανολοκλήρωτο.

Το γήρας, η ασθένεια, η τρέλα, ο θάνατος αλλά και η εικονοπλασία η σχετική με τη θρησκεία, τη μεταφυσική και την κόλαση ορίζουν τη γκάμα της παραμόρφωσης και του γκροτέσκο.

 Σ’ αυτές τις εφήμερες αποκαλύψεις, ο θεατής μπορεί να αναγνωρίζει την προέλευση των εικόνων σαν από μια κοινή παρακαταθήκη, μπορεί να αναγνωρίζει δικές του εμπειρίες ή μορφώματα της φαντασίας του, μπορεί ακόμη και να το παρακολουθεί σαν μια νέα, πρωτόγνωρη εικονοποιία.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στην Αθήνα τον Ιούνιο 2022 και στην Οικία Καραπάνου στην Αίγινα το Σεπτέμβριο 2022, στην πλήρη εκδοχή του «Κήπου», η οποία ξεκινά με μια ξενάγηση εν είδει τελετής προετοιμασίας των θεατών πριν το θέαμα. Στην ξενάγηση, εκτός από την ομάδα των χορευτών/τριών, συμμετείχαν οι: Τιτή Αντωνοπούλου, Ηρώ Αποστολέλλη, Μανώλης Μαμαντάκης, Μαρίνα Τσαπέκου, Περικλής Φωκιανός.

Συντελεστές

 

Χορογραφία: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Χορευτές-τριες: Αντώνης Βαής, Νώντας Δαμόπουλος, Βιτόρια Κωτσάλου, Ινώ Ρήγα, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Μουσική, επιμέλεια σκηνικού: Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης

Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

Φωτογραφίες: Λήδα Τουλουμάκου

 

Πληροφορίες παράστασης

 

 

Ημερομηνίες παράστασης: 12-15 Ιανουαρίου 2023

Ώρα: 21.00

Τόπος: Μ54, Μενάνδρου 54 (στο αδιέξοδο, απέναντι από την είσοδο του Εθνικού θεάτρου), Αθήνα

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 50’

 

Αγορά εισιτηρίων: Ο ΚΗΠΟΣ, της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου :: Υπηρεσία Εισιτηρίων - TicketServices.gr