Αποχαιρετώντας το 2022 με ένα πρωτότυπο DJ set στο ηλιοβασίλεμα

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στη φιλόξενη ταράτσα του Olympias Rooftop Bar (Αθηνάς 57, Αθήνα 10551), από την ώρα του ηλιοβασιλέματος μέχρι αργά το βράδυ, ο μουσικός Κώστας Ανδρέου θα παρουσιάσει το επόμενο DJ set του, σε μια απολαυστική ανασκόπηση των playlists της δράσης MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική) που έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα.

Όπως και στα προηγούμενα DJ sets, κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν και ηχογραφήσεις-εκπλήξεις από γαλλόφωνους μουσικούς, συγκροτήματα και ανεξάρτητες εταιρείες, από τη Γαλλία και αλλού.

Η πρωτότυπη παραγωγή MIF του Κώστα Ανδρέου έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, από το 2021 που ξεκίνησε να προσφέρεται διαδικτυακά. Πλέον παρουσιάζεται σταθερά κάθε μήνα και με τη μορφή ενός φροντισμένου μουσικού event, σε αυτό τον όμορφο χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Μια πλατφόρμα για ανεξάρτητη μουσική

Η παραγωγή MIF είναι μια φρέσκια πρόταση γνωριμίας με την ανεξάρτητη γαλλόφωνη μουσική και είναι διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα www.musique.gr. Κάθε μήνα, μια νέα playlist παρουσιάζει μια μουσική επιλογή από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία, καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.

Ο Κώστας Ανδρέου κάνει τη μουσική επιμέλεια, εξερευνώντας με κάθε playlist διάφορα είδη μουσικής. Κάθε playlist είναι οργανωμένη έτσι ώστε να μπορεί ο ακροατής να ερευνήσει περισσότερο τις κυκλοφορίες που τον ενδιαφέρουν. Κάθε κομμάτι έχει ένα link προς την κυκλοφορία, όπως είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα Bandcamp, για αγορά του μουσικού κομματιού ή του δίσκου στο οποίο περιλαμβάνεται.

Από το διαδίκτυο σε ένα χώρο με θέα

Παράλληλα με τις σταθερές διαδικτυακές παρουσιάσεις, ο μουσικός Κώστας Ανδρέου μεταφέρει το υλικό από τον ψηφιακό κόσμο σε ένα όμορφο χώρο. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ακούσει ένα DJ set γαλλόφωνης μουσικής με ποικιλία και προσεγμένο ήχο, να απολαύσει τη θέα και τον νυχτερινό ουρανό, επιλέγοντας καφέ, τσάι, ποτά και cocktails που φροντίζουν οι έμπειροι bartenders του Olympias Rooftop Bar.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 6 μ.μ. (μέχρι αργά το βράδυ)

Χώρος: Olympias Rooftop Bar (Αθηνάς 57, 6ος όροφος, Αθήνα 10551)

Είσοδος: ελεύθερη

Πληροφορίες για τον μουσικό

Ο Κώστας Ανδρέου είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός και συνθέτης που επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο τους ήχους του άταστου ηλεκτρικού μπάσου, δημιουργώντας πολυεπίπεδα ηχοχρωματικά τοπία.

Έχει γράψει και παίξει ζωντανά τη μουσική και έχει κάνει τον ηχητικό σχεδιασμό για θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές παραγωγές. Η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε διάφορα δίκτυα και διαδικτυακές πλατφόρμες.

Η συναυλία του Ιπποκράτους παρουσιάστηκε ξανά στις 11 και 18 Νοεμβρίου 2022: https://www.costasandreou.com/ippokratous-synaylia

Αναλυτική πληροφόρηση για παραγωγές και συνεργασίες παρέχεται στην επίσημη ιστοσελίδα: https://www.costasandreou.com