Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας μια in-between παράσταση από τη bijoux de kant στο ΚΕΤ

 

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 | 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 22:00 | είσοδος ελεύθερη

συστήνεται η κράτηση θέσεων: info@polychorosket.gr & 213 00 40 496

Η bijoux de kant παρουσιάζει τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων την προβολή της in-between παράστασης Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας στο πλαίσιο των δράσεων «Πολιτισμός στις γειτονιές» που διοργανώνει και υλοποιεί ο  Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net, από τις 12 έως και τις 29 Μαΐου, στην Κυψέλη. Θα πραγματοποιηθούν πέντε προβολές ανά μισή ώρα, από τις 20:00 μέχρι τις 22:00.

 

H ιδέα της in-between παράστασης γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των αυστηρών lock down και το πάγωμα των θεατρικών παραστάσεων. Διερευνώντας την έννοια της παροντικότητας και της επιτελεστικότητας, αναζητώντας τρόπους με τους οποίους το θέατρο δύναται να υπάρξει σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, η bijoux de kant παρουσιάζει το έργο Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας ως το αποτέλεσμα του διαλόγου ανάμεσα στην οπτικοακουστική δημιουργία και τις ζωντανές τέχνες. Επαναγοητεύεται από την έμμετρη μυθιστορία  του Βιτσέντζου Κορνάρου και παραδίδει τη δική της ψηφιακή εκδοχή, το δικό της αστικό παραμύθι. Ο Ερωτόκριτος κι η Αρετούσα, νέοι, όμορφοι  και αγαθοί προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τον έρωτά τους. Εγκλωβισμένοι  σ’ ένα αστικό τοπίο σαν εξορία και φυλακή αντιστέκονται με τη γλώσσα τους στη βαρβαρότητα ενός κοινωνικοπολιτικού τοπίου υπό κατάρρευση. Σ’ αυτόν τον άξενο μη-τόπο θα ζήσουν το δικό τους  έσχατο μιούζικαλ.

 

Το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων με το πρόγραμμα «Πολιτισμός στις Γειτονιές» φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας, φέρνει τον πολιτισμό στον πολίτη και στον επισκέπτη, σε συνεργασία με τα μέλη του και τους συνεργαζόμενους φορείς, με μια σειρά δράσεων που δυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό, αναδεικνύουν τις δημιουργικές δυνάμεις αλλά και τον δημόσιο χώρο, ως πεδίο έκφρασης, γνωριμίας και διαλόγου. Μουσική, φωτογραφικός διαγωνισμός, θεατρικά δρώμενα, προβολές, περιήγηση στα εικαστικά και καλλιτεχνικά στέκια της Κυψέλης, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις.

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Βιτσέντζος Κορνάρος, Γλυκερία Μπασδέκη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης

Μουσική: Πάνος Ηλιόπουλος

Κινηματογράφηση – Μοντάζ: Γιώργος Αποστολόπουλος

Set design – κοστούμια: bijoux de kant

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος

Δραματολόγος: Γιώργος Παπαδάκης

Οργάνωση παραγωγής: Ασημένια Ευθυμίου

Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου, Δημήτρης Καραμπέτσης

Τραγούδι: Ελεάννα Κωνσταντά                                                          

To έργο «Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας» δημιουργήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

__________________________________________________

 

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα

 

(0030) 213 00 40 496 / (0030) 69 45 34 84 45

 

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

site: polychorosket.gr

Facebook: facebook.com/tvcontrolcenter

Instagram: instagram.com/tvcontrolcenter

Soundcloud: soundcloud.com/tvcontrolcenter

 

Στον χώρο του ΚΕΤ τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για τους αμιγείς θεατρικούς χώρους.