«Πριν Πέσει η Νύχτα» το Σάββατο, 5/10 στο Σινεμά του Ραδιομεγάρου

ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ Η ΝΥΧΤΑ

BEFORE THE NIGHT FALLS

Χαβιέ Μπαρδέμ – Σον Πεν

Η δραματική ιστορία του Κουβανού ποιητή Ρεϊνάλντο Αρένας

Μια ταινία με θέμα τη ζωή του Κουβανού συγγραφέα Ρεϊνάλντο Αρένας, από τη γέννησή του μέχρι και το τραγικό του τέλος. Ο Αρένας γεννήθηκε σε μια επαρχία της Κούβας το 1943. Σε νεαρή ηλικία έφυγε από το σπίτι του, πηγαίνοντας προς την Αβάνα για να συναντήσει τους επαναστάτες. Η έκδοση της πρώτης του νουβέλας Singing from the Well τραβά το ενδιαφέρον. Η προσωπικότητά του όμως θεωρείται προκλητική και ιδιαίτερα ανεπιθύμητη στην Κούβα του 1960. Η ομοφυλοφιλία του τον καθιστά στόχο για το καθεστώς. Συλλαμβάνεται και φυλακίζεται στο Ελ Μόρο, όπου η συνθήκες διαμονής του είναι δραματικές.

Το Before the Night Falls είναι ένα ποιητικό και ταυτοχρόνως σκληρό κοινωνικό δράμα. Η γλώσσα του δεν είναι πάντα η Αγγλική. Σε πολλά σημεία γίνεται ισπανόφωνο, προκειμένου να διασώσει την δύναμη των στίχων του ποιητή.

Ερμηνεύοντας τον κεντρικό ρόλο, ο εκρηκτικός και ευαίσθητος Χαβιέ Μπαρδέμ, κινείται με άνεση και πειστικότητα στη μαγική Κούβα του ’60. Χωρίς φανφάρες, με δυνατές ερμηνείες και αυθεντικά σκηνικά, το Before the Night Falls κερδίζει τον θεατή από τα πρώτα λεπτά.

Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Μπαρδέμ, Σον Πεν, Ντιέγκο Λούνα, Λία Τσάπμαν, Χέκτορ Μπαμπένκο, Τζέρζι Σκολιμόβσκι
Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Εϊσνεμπάλ
Μουσική: Κάρτερ Μπέργουελ
Διάρκεια: 125’

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54