Λουκής Λάρας με τον Μανώλη Μαυροματάκη / Παράταση παραστάσεων στο ΔΘΠ

Το έργο του Δημητρίου Βικέλα  Λουκής Λάρας   είναι μια εναλλακτική πρόταση για  τον εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1821 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μια  προσωπική εξομολόγηση, που μας αποκαλύπτει τις λιγότερο ένδοξες και  λαμπερές  πτυχές  της περιόδου του 1821, συστήνοντας μας  τα πρόσωπα τα οποία η Ιστορία παραμερίζει : τους αντι-ήρωες. Αυτούς που, μετά τον αγώνα, ηρωικά αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τη «ζωή».

Η  διαχρονικότητα του αντι-ήρωα είναι αυτή που καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ. Τι έχει να μοιραστεί μαζί μας ο μέσος άνθρωπος της Επανάστασης; Είναι ένας άνδρας καθημερινός, απλός, όπως οι περισσότεροι από εμάς: ταυτόχρονα δειλός και θαρραλέος, δυνατός και ασθενικός, μεγαλόψυχος και εγωιστής, φοβισμένος και δυναμικός –ένα κράμα γόνιμων αντιθέσεων που εξασφαλίζει όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την εξέλιξη.

Μετατρέποντας σε πρωταγωνιστή έναν άλλοτε «κομπάρσο της ζωής», η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότητα και τη συγκίνηση της καθημερινότητας. Η ανεκτίμητη αξία του προσωπικού ημερολογίου πλάι στο βιβλίο της Ιστορίας: αυτός είναι ο Λουκής Λάρας.

Στον ίδιο χώρο συνεχίζεται η έκθεση «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας (1835-1908)»

η οποία διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά και αποτελεί μια  τη νοητή συνέχεια της του έργου του Δημητρίου Βικέλα Λουκής Λάρας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης.

Θεατρική προσαρμογή: Μανώλης Μαυροματάκης.

Σκηνικά – κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου.

Μουσική: Νικος Βελιώτης

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Επιμέλεια κίνησης: Αντιγόνη Γύρα.

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Σουρή.

Το έργο της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου ολοκλήρωσε η Όλγα Μπρούμα.

Διάρκεια παράστασης 1.10

Σκηνή Ωμέγα

Τιμές εισιτηρίων 

14 ευρώ (γενική είσοδος)

8  ευρώ ( Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65)

Ημέρες και ώρες  παραστάσεων

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή (από  1η Δεκεμβρίου)  στις  8:00 

Επιπλέον παραστάσεις Δευτέρα  27/12 και 3/1  στις 9.00