Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ στη Ρόδο

30-31 Αυγούστου 

JazzAcross The Water

Για τρίτη χρονιά το νησί των Ιπποτών θα πλημμυρίσει από τζαζ μελωδίες, στο πλαίσιο του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival, της μεγάλης γιορτής που αποδεικνύει ότι η μουσική μόνο να ενώσει μπορεί τους ανθρώπους. Πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, συνθέτης και εκπαιδευτικός ερευνητής. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Ρόδου/ ΔΟΠΑΡ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Τζαζ Δημοκρατία ΑΜΚΕ, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ και του ΕΚΠΑ, αλλά και την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και των εταιρειών AEGEAN «Χορηγός Αερομεταφορών» και Blue Star Ferries. Χορηγός προβολής η ΕΡΤ.

Ο διεθνής του χαρακτήρας αποτυπώνεται από τις συμμετοχές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, καθώς και από την αγαστή συνεργασία με τα αδερφοποιημένα με το φεστιβάλ Bodrum & AnkaraJazzFestivals που πραγματοποιούνται στην Τουρκία. Μια ενέργεια που αποδεικνύει πως μια οικουμενική παγκόσμια μουσική γλώσσα, όπως η τζαζ, μπορεί να συμβάλλει στη φιλία, τη συνεργασία και την ενδυνάμωση των σχέσεων των λαών καθώς - ειδικά με τους γείτονές μας - είναι σημαντικό να δημιουργούμε μαζί σε πεδία της τέχνης και του πολιτισμού που μας ενώνουν. 


SAVE THE DATE

30 και 31 Αυγούστου στο Παλάτι Ιπποτών της Ρόδου

https://www.ertopen.com/0b2839f4-974c-40ac-9414-ac462dab900f" alt="" class="s7" style="width: 221px; height: 313px;" />

Λίγα λόγια για την ιστορία του φεστιβάλ

Το Rhodes & South Aegean International JazzFestival έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2015, με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές. Τρία χρόνια αργότερα, το 2018 η Τζαζ Δημοκρατία ΑΜΚΕ, Πρόεδρος και ιδρυτής της οποίας είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην Νέα Υόρκη, έπειτα από πρόσκληση της Μόνιμης  Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ,  το διεθνές “JazzDemocracyforumat the United Nations”.  Ένα μεγάλο διεθνές forum με κορυφαίες συμμετοχές της διεθνούς σκηνής της τζαζ, αλλά και με ανθρώπους του πνεύματος, της επιστήμης και της τέχνης, υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού, ΕΟΤ και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το οποίο οδήγησε στην πολυθεματική και πολυπολιτισμική αναβάθμιση του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival. Ακολούθησαν πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις στο νησί της Ρόδου, με διεθνή προβολή και κορύφωση την αδερφοποίηση, το 2019, με το Bodrum & AnkaraJazz Festival. 

Στόχος της φετινής διοργάνωσης, που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι να φιλοξενήσει αναγνωρισμένης αξίας μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να αναδείξει τη φωνή των γυναικών στην Jazz αλλά και να δώσει βήμα σε νέα ταλέντα από τη Ρόδο και το Αιγαίο. 

Μέσω του δικτύου του φεστιβάλ, δε, και των πολλών παράλληλων δράσεων θα δοθεί η δυνατότητα να προβληθεί το ερευνητικό έργο και η καλλιτεχνική δημιουργία των φοιτητών του Μουσικού τμήματος του ΕΚΠΑ, που ήδη αριθμεί πάνω από 30 μεταπτυχιακούς στον τομέα της τζαζ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
30 Αυγούστου στις 21.00

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30

● Maria-Christina Harper - Georgina Jackson
“Women in Jazz” (UK/Greece)
https://mariachristinaharper.com

https://www.georginajackson.net

Whoiswho
Maria-Christina HarperΑρπίστρια, Βραβευμένη απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου

GeorginaJacksonΒρετανή τραγουδίστρια, τρομπετίστρια.

https://www.ertopen.com/0a420ece-96ad-4e02-846d-196605883b64" alt="" class="s19" style="width: 204px; height: 157px;" />https://www.ertopen.com/961af905-7e5a-4854-a74b-2addb5bc9e6d" alt="" class="s20" style="width: 157px; height: 158px;" />

● Evrim Demirel & Stanpolites(virtual presentation)
(Τουρκία/Γερμανία/Ιταλία)
www.evrimdemirel.com

http://www.stanpolites.com
Whoiswho
EvrimDemirelΠιανίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός της Τουρκίας. Μαζί με τον Γερμανό Andreas Metzler στο μπάσο & τον Ιταλό RiccardoMarenghi στα τύμπανα έχει δημιουργήσει ένα κοσμοπολίτικο τζαζ τρίο.

https://www.ertopen.com/4574c3a9-6892-45db-81a7-93671a0f6196" alt="" class="s23" style="width: 270px; height: 184px;" />

● Human Touch (Ελλάδα)
http://humantouchtheband.weebly.com/

Who is who: 

David Lynch, ΓιώτηςΚιουρτσόγλουΣταύροςΛάντσιαςΤρεις από τους κορυφαίους μουσικούς της γενιάς τους, σε δισκογραφικό αλλά και συναυλιακό επίπεδο, δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε τους liveεμφάνιση, με ελευθερία, αυθορμητισμό και προσωπικότητα.  

https://www.ertopen.com/fc5877bc-38ff-4423-b4b6-b309b6d384fc" alt="" class="s24" style="width: 267px; height: 159px;" />

31 Αυγούστου στις 21.00

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30

● EspenBergTrio με τον Δημήτριο Βασιλάκη (Νορβηγία/Ελλάδα)
https://espenberg.no

https://www.redwoodentertainment.com/dimitri-vassilakis

Whoiswho

EspenBergTrioΤο τρίο του Νορβηγού πιανίστα EspenBergTrio έχει ανακηρυχθεί ένα από τα πιο σημαντικά σχήματα στον κόσμο για το 2020

Δημήτρης Βασιλάκης: Διεθνούς φήμης τζαζ σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός ερευνητής. 

https://www.ertopen.com/8ffa8129-d857-41cd-8afa-8850314a05f8" alt="" class="s27" style="width: 364px; height: 178px;" />

● NewJazzGeneration με τους: ΝέστοραΒασιλάκη, JakobKlimiuk, Άρη Σόλομων, Ντίνο Μάνο, Δημήτρη Βερδίνογλου (Ρόδος/Πολωνία)


Whoiswho

Νέα Γενιά μουσικών από τα Μουσικά Σχολεία και το νησί της Ρόδου αλλά και συμμετοχή από φοιτητές του GuildhallSchool of Music & Drama του Λονδίνου και το ΕΚΠΑ.
https://www.youtube.com/channel/UC8cGV2jq8SPFGyQXEf4CGiw
https://www.instagram.com/nestorvas_tm/ 
https://www.instagram.com/klimiukjakub/  

https://www.ertopen.com/fef58792-6869-4dee-bd15-8fbdec445d15" alt="" class="s32" style="width: 162px; height: 201px;" />

● Jean Toussaint (USA/Greece)
https://jeantoussaint.com/#/
μετουςΈλληνες “jazz masters” trio:

Βασίλης Ποδαράς, Ντίνος Μάνος, Δημήτρης Βερδίνογλου

Whoiswho:

Ένας από τους μεγαλύτερους σαξοφωνίστες της σύγχρονης τζαζ ο JeanToussaint, γεννημένος στην Καραϊβική, ζει στο Λονδίνο και περιοδεύει παγκοσμίως

https://www.ertopen.com/997ce0a7-6b80-4503-9fb4-46b777ce74ab" alt="" class="s33" style="width: 154px; height: 209px; margin-left: 34px; margin-top: 1px; position: absolute; z-index: -1; opacity: 0.25;" /> 

Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και όλες τις παράλληλες δράσεις του στην επίσημη σελίδα του:

http://www.rhodes-international-jazz-festival.com/

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το φεστιβάλ της Τουρκίας, θα διεξαχθεί 1-11 Σεπτεμβρίου το BodrumJazz Festival (www.bodrumjazzfest.org). Η ελληνική διαδικτυακή συμμετοχή θα γίνει με το σχήμα του Πέτρου Κλαμπάνη.

Team

Ιδρυτής - Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Dimitrios Vasilakis

Αντιπρόεδρος JazzDemocracy, Διοίκηση, Επικοινωνία: Ελένη Μιχαήλου                      

Συντονισμός, Επικοινωνία: Δανάη Τεζαψίδου

Υπεύθυνος διαχείρισης και ανάπτυξης δικτύου στη Ελλάδα: Πηνελόπη Γιαννακοπούλου  

Συντονισμός στη Ρόδο: Ελευθέριος Χατζηαντώνης     

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Γεωργία Θεοδοσίου

Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου

Υπεύθυνος διαχείρισης, δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας διεθνώς: RedwoodEntertainment

Γραφιστικά: Μαρία Μαύρου

Φωτογραφία, βίντεο: Βαγγέλης Χατζηκέλης

WebsiteBelltron

Επιμέλεια trailer: Κώστας Κατσαντώνης 

Διεύθυνση ήχου και φωτισμού: Γιώργος Αξαρλής

Με την υποστήριξη

του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου − Δ.Ο.Π.Α.Ρ, τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την οργάνωση JazzDemocracy. Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη στήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Χορηγός αερομεταφορών: AEGEAN Airlines. Χορηγόςμεταφορών: Blue Star Ferries. ΧορηγοίφιλοξενίαςApollo Blue Hotel, Apollo Beach Hotel, Hermes Hotel, 10GR Hotel, Rodos Palace Hotel. ΧορηγοίΥπηρεσιών: Café Auvergne, Travel Exchange, Cairo Coffee House Burger Bar, Paola’s Trattoria.Χορηγόςεπικοινωνίας: ERT3 & ERT ΝοτίουΑιγαίου“Jazz Across the Water” Sisterhood with Bodrum Jazz Festival.