Το Συμφωνικό Ποίημα του Γ. Βούκανου, «Της λευτεριάς τ ‘αγέρι- Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο ιστορικό Λιμποβίσι Αρκαδίας

Η Λαϊκή Όπερα του Συνθέτη Γιώργου Βούκανου «ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ Τ’ ΑΓΕΡΙ- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στον ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου Αρκαδίας, από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤυπό την διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 στις 21:00

Το Συμφωνικό Ποίηματου Γιώργου Βούκανου, «Της λευτεριάς τ ‘αγέρι- Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αρχιστράτηγού της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε έναν χώρο ταυτισμένο με την οικογένεια των Κολοκοτρωναίων, στο ιστορικό Λιμποβίσι. Το έργοαναπτύσσεται σε τρεις πράξεις και περιγράφει με γλαφυρότητα και ιστορική σαφήνεια τις πτυχές της ζωής και του έργου του Γέρου του Μόριά. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης υπήρξε μια ηγετική μορφή του αγώνα, με στρατιωτική ευφυΐα, φλογερό πάθος για τη λευτεριά και αστείρευτη αγάπη για την πατρίδα και τον Θεό. Ο βίος του αποτελεί παρακαταθήκη υποδειγμάτων ηρωισμού για τις επόμενες γενιές Ελλήνων.

Πρόκειται για ένα έργο που περιέχει διαχρονικά μηνύματα πίστης και δύναμης δίνοντας ελπίδα και έμπνευση για τη σύγχρονη Ελλάδα, σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου. Ερμηνεύουν οιΚώστας Μακεδόνας (Λαϊκός Αφηγητής),Άντα Αθανασοπούλου καιΣταμάτης Μπερής,με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤυπό την διεύθυνση του Γιώργο Αραβίδη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και την ερμηνεία του ρόλου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη έχει ο Αστέριος Πελτέκης. Μαζί του παίζει και η Χρύσα Ρώμα. Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης (Βασιλική Τσαντίλα, Αντωνία Μπαντούνα) και η Χορωδία Ορφέας Τριπόλεως με την διδασκαλία της Χριστίνας Αθανασοπούλου.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση, στον ιστορικό χώρο του ΛιμποβισίουΑρκαδίας, τόπο καταγωγής του μεγάλου Αρχιστράτηγου,στην οικία-μουσείο της οικογένειας των Κολοκοτρωναίων, την Παρασκευήστις 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δείτε το trailer https://www.youtube.com/watch?v=eMwB9OGuUxw