Δανάη & Διονύσιος Free At Last: Reroote Πειραιώς 260 – ΧώροςΕ 12-13 Ιουνίου, 21:00

Εικόνες μυστικισμού και σκοτεινή ατμόσφαιρα. Η ελληνική παράδοση αποδομείται και συνδέεται με το σήμερα, καθώς ο θρύλος για τον χορό του Ζαλόγγου γίνεται το έναυσμα μιας πρωτότυπης χορογραφίας. Η Δανάη και ο Διονύσιος, μεταφέρουν στη σκηνή τη συγκινησιακή φόρτιση του χορού προς το χείλος του γκρεμού, με πρωτότυπη μουσική και με χορογραφία εμπνευσμένη από παραδοσιακούς χορούς, τη φύση και τα πλάσματά της.

Το Free AtLast έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2019 σε παραγωγή του Theater Rotterdam και με την υποστήριξη των: StichtingDroom en Daad, RIDCC και BigStory Productions. Οι χορογράφοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τηνέρευνα για μια νέα παραγωγή, με υλικό και έμπνευση από τους συντελεστές που την απαρτίζουν.Μαζί με την ομάδα, άρχισαν να ερευνούν πληθυσμούς της ορεινής Ελλάδας. Πολύ σύντομα η σκέψη της ομάδας οδηγήθηκε στους Σουλιώτες και τις Σουλιώτισσες και στον θρυλικό χορό των γυναικών που έμεινε αναλλοίωτος στην ιστορία.Όπως δηλώνουν οι δύο χορογράφοι: «έχει ενδιαφέρον το ότι καταφέρνουμε να μοιραστούμε τελικά στην Ελλάδα αυτή τη νέα εκδοχή του έργου –με δύο επιπλέον περφόρμερ– διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, γεγονός που μας συνδέει πνευματικά και συναισθηματικά ακόμα περισσότερο με την ιστορία και το αποτύπωμά της στον χρόνο».

Η Δανάη (Δημητριάδη) και ο Διονύσιος (Αλαμάνος), που έχουν στις αποσκευές τους σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, έρχονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Τοντουέτοείχεκερδίσειτο 2018 τοXLProductionAward (RotterdamInternationalDuetChoreographyCompetition) γιατοέργοτους, Uncia. Η Δανάη και ο Διονύσιος μελετούν τη φύση, τα ζώα και τους αυτόχθονες πολιτισμούς και δημιουργούν ιστορίες που έχουν στο επίκεντρο την αρμονική συνύπαρξη της φύσης και των ζωντανών όντων της. Ιστορίες που σπάνε την ιεραρχία και διέπονται από μία ονειρική ατμόσφαιρα, που μεταφέρει το κοινό σε ένα ταξίδι στον χώρο και το χρόνο, σε μία σύγκρουση μεταξύ χάους και τάξης.ToFree AtLast: Rerooted. θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου2021.
Δανάη
& Διονύσιος

Free At Last: Rerooted

Πειραιώς 260 – Χώρος Ε

12-13 Ιουνίου, 21:00

Εισιτήρια:ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 15€ • ΖΩΝΗ Α΄ 10€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 8€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Χορογραφία Δανάη & Διονύσιος

Μουσική σύνθεση
 ConstantineSkourlis

Σχεδιασμός φωτισμού
 JorgSchellekens

Προσαρμογή φωτισμού
 Λάμπρος Παπούλιας

Σχεδιασμός κοστουμιών
 Δανάη Γκριμοπούλου

Υφάνσεις σε αργαλειό
 Loomigans

Ερμηνεύουν
 Ιουλία Ζαχαράκη, Δάφνη Αντωνιάδου, Ειρήνη Δασκαλάκη, ΝαταλίαΜπάκα, ΕμμανουέλαΠεχυνάκη, Δανάη Δημητριάδη

Ακούγονται:Κωνσταντίνος Χίνης τσέλο, ΜάιραΜηλολιδάκη, Λάμπρος Φιλίππου φωνητικά

Οργάνωση - Εκτέλεση παραγωγής
 DeltaPi 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης