Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με τρία ντοκιμαντέρ

Τρία ντοκιμαντέρ που θα μας μείνουν αξέχαστα, φέρνει στις οθόνες μας το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σε ένα αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης (22 Απριλίου).
Είμαι η Γκρέτα του Νέιθαν Γκρόσμαν (2020), η ιστορία της Γκρέτα Τούνμπερκ, της πιο διάσημης ακτιβίστριας για την κλιματική αλλαγή, μέσα από ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ.
Παιδί της φύσης του Μάρκους Νεγράου (2020), ένα επικό ταξίδι θάρρους, ελπίδας και γενναιοδωρίας, που θα συνεπάρει το μυαλό και θα αγγίξει την καρδιά.
Κλιματική έξοδος του Νταβίντ Μπαούτε (2020), μια συγκλονιστική σύνθεση για την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στη φύση και στον πολιτισμό.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα κορυφωθεί το καλοκαίρι (24 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2021) στους φυσικούς του χώρους, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά και online. Μέχρι το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιεί προβολές online, κρατώντας ζωντανό τον  δίαυλο επικοινωνίας του κοινού με το ντοκιμαντέρ. Επίσης οι προβολές εντάσσονται στην νεανική ζώνη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Kids Love Cinema.

Τιμή εισιτηρίου: 3€

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα από τις 20/4/2021 στις 10:00 μέχρι τις 25/4/2021 στις 20:00.

Μπορείτε να δείτε τις ταινίες από τις 22/4/2021 στις 10:00 μέχρι τις 25/4/2021 στις 23:59.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο online.filmfestival.gr

Οι ταινίες του αφιερώματος
 

Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους 

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες ανακοινώνει την παράταση του Μαθητικού Διαγωνισμού Ονειρεύομαι με τα μάτια Ανοιχτά.

Η φετινή σχολική χρονιά κρίνεται διαφορετική κάνοντας τη φυσική παρουσία των μαθητών στη σχολική τάξη όπως και τη συμμετοχή τους σε δια ζώσης πολιτιστικές δραστηριότητες να είναι περιορισμένες. Στο πλαίσιο αυτό, η διεξαγωγή του παραπάνω μαθητικού διαγωνισμού παρατείνεται, δίνοντας  έτσι την ευκαιρία από τη μια στις μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν ήδη στο διαγωνισμό να αξιοποιήσουν το επιπρόσθετο χρονικό διάστημα στην τελειοποίηση της δημιουργίας τους και από την άλλη σε ακόμη περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στην κατ’οίκον ή δια ζώσης διδασκαλία  τους τη μαγεία της κινηματογραφικής τέχνης μέσα από την δημιουργία της δικής τους μικρού μήκους ταινίας.

Οι νέες ημερομηνίες διαμορφώνονται ως εξής:

- Παραλαβή αιτήσεων έως 24/05/2021

- Αποστολή υλικού από 25/05/2021 - 31/ 05/2021.

Παράταση του μαθητικού διαγωνισμού «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά»
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54