Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Σινεμά και φωτογραφία

? Αφιέρωμα: Σινεμά και φωτογραφία

Στον συναρπαστικό, πολυδιάστατο κόσμο των φωτογράφων στρέφει τον φακό της η  Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, με το πρώτο αφιέρωμα της νέας χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 

Το αφιέρωμα, με τίτλο «Σινεμά και Φωτογραφία», πραγματοποιείται με την υποστήριξη του MΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στο online.filmfestival.gr και περιλαμβάνει την προβολή τριών εξαιρετικών ντοκιμαντέρ. 

Οι ταινίες 

  • Το βραβευμένο με Όσκαρ, συνταρακτικό Born into brothels των Zana Briski και Ross Kauffman (2004) για τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στα πορνεία της Καλκούτας,
     
  • το Don’t blink: Robert Frank της Laura Israel (2015) για την ταραχώδη πορεία του επαναστάτη φωτογράφου και
     
  • Το Ιστορία ενός βλέμματος της Mariana Otero (2019), ένα αφιέρωμα στον φωτογράφο Gilles Caron, συνιδρυτή του μεγάλου πρακτορείου Gamma, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 30 ετών, έχοντας διανύσει μία εντυπωσιακή φωτογραφική διαδρομή μόλις έξι χρόνων.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 10:00 έως την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 23.59

Τιμή εισιτηρίου: 3€ / ταινία.

Διαδικτυακή συζήτηση

Τις προβολές πλαισιώνει και μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση στην οποία συμμετέχουν οι: Μαρία Κοκορότσκου (Αναπληρώτρια Διευθύντρια MOMus-ΜΦΘ), Γιώργος Κατσάγγελος (Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Πρόεδρος Εφορείας MOMus-ΜΦΘ), Πάρις Πετρίδης (φωτογράφος). Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στις 19:00 στο κανάλι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο YouTube (youtube.com/user/filmfestivalgr)
Κλείστε το εισιτήριό σας
 

Kids Love Cinema

⛰️ Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για τα παιδιά που γεννήθηκαν σε απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ 

Οι αγαπημένες κυριακάτικες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια, συνεχίζονται και το ερχόμενο σαββατοκύριακο στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ, online.filmfestival.gr.

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 βλέπουμε μαζί με τα παιδιά από την ασφάλεια του σπιτιού μας το ντοκιμαντέρ Τα παιδιά της χώρας του χιονιού των Zara Balfour και Marcus Stephenson. Η ταινία μάς ταξιδεύει στο μακρινό Νεπάλ και αφηγείται την ιστορία των παιδιών που γεννιούνται σε απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων, και προκειμένου να μορφωθούν αναγκάζονται να ζουν μακριά από τις οικογένειές τους από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Δείτε την ταινία
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54