Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου τροποποιεί το πρόγραμμα των δράσεων του Open Plan λόγω Covid-19

Διαδικτυακά συνεχίζουν τη λειτουργία τους τρία εργαστήρια:

1)         Το, εμπνευσμένο από τη μορφή της Ιφιγένειας, εργαστήριο μόδας Morphés με την Ιωάννα Κουρμπέλα

2)         Το εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης με τον Άκη Σίνο και την AnkeEckardt, CHRONOTOPIA Αντηχήσεις / Echoes

3)         Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με τη χορογράφο Μαριάννα Καβαλλιεράτου και τον συνθέτη Γιώργο Μιζήθρα, AncientFutureSolo

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το OpenPlan εμπλουτίζεται με το πρόγραμμα των Radio Plays, μια νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική σύλληψη της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Πέντε ξεχωριστοί δημιουργοί, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι, ο Γιάννης Χουβαρδάς, o Δημήτρης Καταλειφός, ο Αργύρης Ξάφης, η Μαρία Μαγκανάρη και ο Γιώργος Κουτλής, αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία αντίστοιχων ραδιοφωνικών έργων, βασισμένων σε Ελληνικά αστυνομικά διηγήματα, τα οποία ζωντανεύουν φωνές αγαπημένων ηθοποιών απ’ όλες τις γενιές του Θεάτρου μας. (Για το πρόγραμμα των Radio Plays, που θα μεταδίδονται από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, θα ακολουθήσει ξεχωριστό δελτίο τύπου.)

Το εργαστήριο χορού με τον KaderAttou και την ομάδα του Accrorap καθώς και τα πολυαναμενόμεναLongWeekends, που είχαν ανακοινωθεί στο πλαίσιο του OpenPlan, το πρώτο με τον ChristopherRüping, το δεύτερο με την ομάδα της MaguyMarin και τον UlisesAlvarez και το τρίτο με τον Thomas Ostermeier προς το παρόν αναβάλλονται. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση νέων ημερομηνιών, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στη φετινή δύσκολη συγκυρία, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παραμένει κοντά στο Κοινό, ενθαρρύνοντας την επαφή με την τέχνη και τη δημιουργία με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Δίνει, ταυτόχρονα, ζωτική διέξοδο στην ανάγκη των Καλλιτεχνών να δραστηριοποιηθούν εκ νέου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να κρατήσουμε ανοιχτό τον δίαυλο ανάμεσα στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54