Τάκης Ζαχαράτος: «Δύο ώρες δροσερές και καλοκαιρινές» στο Άλσος

Πολύ δροσιά, πολύ καλοκαίρι και πολύ γέλιο είναι η υπόσχεση για τη φετινή παράσταση  στο πανέμορφο Άλσος που δίνει ο Τάκης Ζαχαράτος που ξεκινάει τον επόμενο μήνα, τολμώντας και σπάζοντας τους περιορισμούς της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Μύριαμ Απλού, η περσόνα-δημιούργημα του δημοφιλούς μίμου, κωμικού και showman, κάνοντας  δυναμικό comeback (για να δανειστούμε και τον τίτλο τραγουδιού συναδέλφου της) στην πιο όμορφη καλοκαιρινή σκηνή της Αθήνας, μας υποδέχτηκε  παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα από το κέφι, το μπρίο και την τσαχπινιά της. Τραγούδησε (την «μπαλάντα του κυρίου Τσιόδρα» συγκεκριμένα), σχολίασε, και σατίρισε ενώ λίγο αργότερα παίρνοντας και πάλι την μορφή του Τάκη, και αφού γιόρτασε και τα γενέθλιά του, κάθησε μαζί με όλους τους συντελεστές παρουσιάζοντας την παράσταση που αναμένεται να γίνει talkofthetown το φετινό καλοκαίρι.

Δεν φοβάται τον κορονοϊό και τις συνέπειες της πανδημίας; «Το γέλιο είναι το όπλο να σπάσει ο φόβος» θα μας πει. «Εμείς, παίρνοντας και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θα είμαστε εδώ και θα παίζουμε ακόμα και για δύο μόνο θεατές» και θα συμπληρώσει «Ενώ είχα αποφασίσει ότι δεν θα δουλέψω φέτος, λόγω και της κατάστασης, μόλις είδα τον πανέμορφο αυτό χώρο ανατράπηκε η απόφασή μου. Έχει μια απλωσιά ο χώρος, μια καθαρότητα, που από μόνος του έτσι όπως είναι δομημένος δεν επιτρέπει τον συνωστισμό» και κατέληξε «Στόχος μας είναι μέσα από δύο πολύ δροσερές και καλοκαιρινές ώρες, στο άλσος να οδηγηθούμε μαζί με τους θεατές χέρι-χέρι και με οδηγό το κέφι στο φως και στην έξοδο από αυτό το μαύρο τούνελ που έχουμε περιέλθει»

Δίπλα του, η Σοφία Σπυράτου που έχει επιμεληθεί από κοινού με τον Τάκη Ζαχαράτο τη σκηνοθεσία και έχοντας το γενικό πρόσταγμα στην κίνηση και την χορογραφία. Είχαν δουλέψει μαζί στην πολύ επιτυχημένη παράσταση του χειμώνα στο Παλλάς κάνοντας απανωτά soldou tκαι με συνεχείς παρατάσεις των παραστάσεων. Μας μίλησε για το ύφος της δουλειάς στο ‘Αλσος: «Έντονη πολιτική και κοινωνική σάτιρα, περισσότερες μεταμφιέσεις από ποτέ, και έναν Τάκη Ζαχαράτο που από μόνος του αποτελεί έναν ολόκληρο θίασο, μιας και θα τον δούμε φέτος σε περισσότερους από τριάντα ρόλους»

Η παράσταση έχει τίτλο «Ζω Για ΣεναSummerEdition», τα κείμενα και οι μουσικές επιλογές ανήκουν στον ίδιο τον Τάκη Ζαχαράτο, τα σκηνικά επιμελείται ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα ρούχα η Φιλίτσα Νικολαΐδη. Τα φώτα σχεδιάζει ο Χρήστος Τζιόκας. Μουσική γράφει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, σε στίχους του Γιάννη Ξανθούλη ενώ στην μουσική διεύθυνση  και τις ενορχηστρώσεις ηγείται ο Γιάννης Κυφωνίδης.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου ενώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την προπώληση ΕΔΩ

ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19/06/2020 - 17:57