«Μικρές Ξεναγήσεις για μεγάλους» από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020, η νέα ψηφιακή δράση «Μικρές Ξεναγήσεις για μεγάλους» του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και της sevenelevenομάδας θεάτρου γίνεται διαθέσιμη σε όλους, την Δευτέρα 18 Μαΐου στις 18.30.

Η τέχνη αποτελεί κοινωνικό πνευματικό αγαθό και μέρος του οράματος του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή είναι να παρέχει σε όλα τα άτομα τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν.Μέσα από την ψηφιακή δράση «Μικρές Ξεναγήσεις για μεγάλους»και με όχημα τη σπάνια Συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, οι συμμετέχοντεςθα έρθουν σε επαφή με τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη και τους εκφραστές της και θα συμμετάσχουνσε ένα παιχνίδι με στοιχεία βιωματικής ξενάγησης.

Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν ένα έργο τέχνης από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Την εισαγωγική παρουσίασή του θα ακολουθήσει ένας διάλογος εντυπώσεων, ενώ μέσα από τις διαφορετικές ερμηνείες θα πραγματοποιηθεί μία σύντομη περιήγηση στη ζωή του καλλιτέχνη. Η δράση θα ολοκληρωθεί με την επίσημη παρουσίαση του έργου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά

Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έως 20 συμμετοχές

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
«ΜΙΚΡΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ»
Δευτέρα 18 Μαΐου 2020
Ώρα έναρξης: 18.30
Διάρκεια: 40-60’

Έως 20 συμμετοχές

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα socialmedia @BEGoulandrisFoundation

Το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα στεγάζει τη Συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Το νέο Μουσείο της οδού Ερατοσθένους 13 άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019, πλαισιωμένο από πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, στο Μουσείο λειτουργούν Πωλητήριο, Εστιατόριο - Café, Βιβλιοθήκη Τέχνης, Παιδικό Εργαστήριοκαι ένα σύγχρονων προδιαγραφών Αμφιθέατρο.

Στο πλαίσιο των μέτρωνγια τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή έχει ανακοινώσει την προσωρινή προληπτική αναστολή λειτουργίας για το κοινό των μουσείων του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54