ΜΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ/ Σεμινάριο Κινησιολογίας και ελεύθερης έκφρασης

Διδασκαλία: Μαρία Στεφανίδου

Το νερό ρέει…
Τα σώματα κινούνται…
Τα σώματα αποτελούνται από νερό…

Κάθε κίνησή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ροή.
Όσο περισσότερο ακολουθήσουμε τη ροή τόσο πιο ομαλή θα είναι η μετάβαση από κίνηση σε κίνηση, από δράση σε δράση.
Όσο πιο πολύ αφεθούμε στα ερεθίσματα της κίνησης τόσο βαθύτερα και ουσιαστικότερα θα ακολουθήσουμε τη ροή της κίνησής μας.

Σ αυτό το σεμινάριο θα γίνουμε νερό, θα κινηθούμε σαν νερό, θα ακολουθήσουμε τη ροή του νερού και θα φτιάξουμε τη δική μας αλληλουχία από σταγόνες και κύματα. Μια ολιγόλεπτη performance αφιερωμένη στο νερό που κυλάει μέσα μας και στη ροή που μας παρασέρνει.

Στόχος μας η βαθύτερη σύνδεσή μας με ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Η κατανόηση της σημαντικότητας της δύναμης του νερού στο σώμα μας και η επιρροή του στην κίνηση και την συμπεριφορά μας.

Για να συμβούν όλα αυτά θα συνδυάσουμε το ήδη υπάρχον υλικό μας δουλεύοντας με την ελεύθερη έκφρασή μας, με την κινησιολογία και τον αυτοσχεδιασμό και θα ταξιδέψουμε σε μία ομαδική διαδικασία μοιράσματος.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00-14.00

Κόστος: 20 ευρώ
Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα
Τηλ. επικοινωνίας- εγγραφές: 6931583685

Η Μαρία Στεφανίδου σπούδασε υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Είναι ενεργή ηθοποιός και κινησιολόγος στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με καταξιωμένους καλλιτέχνες και πέραν της υποκριτικής δραστηριοποιείται στον χώρο της performance και της εμψύχωσης. Βραβεύτηκε το 2018 από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στην τέχνη με την παράσταση Βέντλα “Το ξύπνημα της άνοιξης” όπου είχε αναλάβει την κινησιολογία της παράστασης σε σκηνοθεσία Αντώνη Morgan Κωνστανρουδάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μερικές από τις συμμετοχές της σε παραστάσεις ως ηθοποιός και χορεύτρια είναι η Γυναίκα-Βόμβα σε σκηνοθεσία Αλέξη Αλάτση στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας Β σκηνή, το Holy Father σε σκηνοθεσία Antonia Economo στο Σύγχρονο Θέατρο, Αντεροβγάλτης επεισόδιο 3 «Αυτός που μπορεί είναι ο επιθεωρητής» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα Θέατρο Rabbithole. Δικές της performance είναι το Ερροϊκό και το Sensual Lumina είναι Μηχανή. Έχει πρωταγωνιστήσει στον κινηματογράφο στην ταινία Zenaida σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου και έχει πάρει μέρος με βασικό ρόλο στην ταινία Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω σε σκηνοθεσία της Raihana Obermeyer και στις ταινίες μικρού μήκους ταινίες, Icon σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου, Cross film και Walk του Κώστα Στάθη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54