Ζωντανή μουσική από τον Κώστα Ανδρέου στο Efsynema στις 20 Νοεμβρίου

Ο μουσικός Κώστας Ανδρέου ετοίμασε δύο οργανικά μουσικά κομμάτια, τα Deep Breaths in the Garden και The Fierce Sea of Life, ειδικά για το 1ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Efsynema της Εφημερίδας των Συντακτών που διοργανώνεται από τις 14 έως τις 20 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος στην Αθήνα (Λεωφόρος Συγγρού 106).

Τα δύο κομμάτια βασίζονται στη μουσική και τους ήχους που δημιουργεί ο Κώστας Ανδρέου με το άταστο ηλεκτρικό μπάσο και θα παρουσιαστούν ζωντανά την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στην ημέρα λήξης του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στον ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τάκη Σπυριδάκη.

Ημερομηνία: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 21:00

Χώρος:

κινηματογράφος Μικρόκοσμος

Λεωφόρος Συγγρού 106, Κουκάκι, Αθήνα (στάση μετρό Συγγρού – Φιξ)

Η σελίδα της παρουσίασης: https://www.costasandreou.com/efsynema-2019-parousiasi

Πληροφορίες για τον μουσικό

Ο Κώστας Ανδρέου είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός και συνθέτης που επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο τους ήχους του άταστου ηλεκτρικού μπάσου, δημιουργώντας πολυεπίπεδα ηχοχρωματικά τοπία.

Έχει γράψει και παίξει ζωντανά τη μουσική και έχει κάνει τον ηχητικό σχεδιασμό για θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές παραγωγές. Η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε διάφορα δίκτυα και διαδικτυακές πλατφόρμες.

Αναλυτική πληροφόρηση για παραγωγές και συνεργασίες παρέχεται στην επίσημη ιστοσελίδα: https://www.costasandreou.com

Πρόσφατα παρουσίασε ξανά τη συναυλία Ιπποκράτους, μια ζωντανή μουσική παραγωγή με το άταστο ηλεκτρικό μπάσο του, στο Θεάτρο Φούρνος.

Στη συναυλία Ιπποκράτους ο Κώστας Ανδρέου δημιουργεί μουσική και ήχους με το άταστο ηλεκτρικό μπάσο του σε πραγματικό χρόνο, αλληλεπιδρώντας ζωντανά με ρεαλιστικά και επεξεργασμένα ηχητικά τοπία της οδού Ιπποκράτους.

Η οργανική μουσική μπολιάζεται εκείνη τη στιγμή με το ηχητικό περιβάλλον ενός δρόμου της Αθήνας, γεννώντας εικόνες στο μυαλό. Κάθε συναυλία είναι μοναδική, έχει τη δική της ανάσα, προσφέροντας κάθε φορά μια ξεχωριστή εμπειρία.

Οι ήχοι της οδού Ιπποκράτους επιλέγονται και επεξεργάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να συμμετέχουν στο παιχνίδι της φαντασίας. Μικρές και μεγάλες ιστορίες πλάθονται στο μυαλό, με το συναίσθημα και την ευαισθησία της ζωντανής μουσικής που δημιουργεί ο Κώστας Ανδρέου με το άταστο ηλεκτρικό μπάσο.

Η δισκογραφία του είναι διαθέσιμη για preview και download στο ηλεκτρονικό κατάστημα του μουσικού: http://store.costasandreou.com και στο iTunes Store. Ο πιο πρόσφατος δίσκος του, Observation Point, είναι επίσης διαθέσιμος στο iTunes Store με την πιστοποίηση ποιότητας Apple Digital Master.

Ο δίσκος αποτελείται συνολικά από δέκα κομμάτια οργανικής μουσικής και δημιουργήθηκε από τον Κώστα Ανδρέου με τους ήχους του άταστου ηλεκτρικού μπάσου, επεξεργασμένους σε πραγματικό χρόνο με ειδικά ηλεκτρονικά μέσα.

Πρόκειται για μια ζωντανή ηχητική καταγραφή, ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι μέσα σε πολυδιάστατους οργανικούς ήχους και ευαίσθητες μελωδίες.

Καινούργιοι ήχοι, γεννημένοι απευθείας από ένα μουσικό όργανο, το άταστο ηλεκτρικό μπάσο, προσφέρουν στον ακροατή μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία και μια ιδιαίτερη ηχητική εξερεύνηση.