ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ για μικρούς και μεγάλους !

~ Τι είναι η Συμμορία του Ηλίου και σε ποιους απευθύνεται ;

 

Η Συμμορία του Ήλιου είναι ένας χώρος τέχνης στα Άνω Πετράλωνα, τον οποίο ίδρυσα το 2012. Εκεί στεγάζονται πρόβες για θεατρικές παραστάσεις, αλλά και εργαστήρια σωματικής και θεατρικής έκφρασης για παιδιά και ενήλικες. Τα τμήματά μας απευθύνονται τόσο σε παιδιά, σε ερασιτέχνες ενήλικες αλλά και σε νέους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών.

~ Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε εκτός από σκηνοθέτης να δημιουργήσετε αυτές τις ομάδες;

 

Μεταξύ του 2010-2013 εργαζόμουν σε κέντρα κοινωνικής αποκατάστασης ψυχικά ασθενών κάνοντας ομάδες θεατρικής έκφρασης και σε σχολεία δημιουργώντας παραστάσεις με τα παιδιά, σε συνεργασία με συλλόγους γονέων, διασχίζοντας σε μία εβδομάδα σχεδόν όλη την Αττική. Ένα πρώτο κίνητρο ήταν να εργάζομαι σε ένα χώρο κοντά στη γειτονιά μου, αλλά και η ανάγκη να συσπειρώνω με δική μου πρωτοβουλία ομάδες ανθρώπων, με τους οποίους μπορώ να μοιραστώ στιγμές δημιουργίας και έκφρασης μέσα στα εκάστοτε τμήματα. Το 2012, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, δεν θα μπορούσα να περιμένω να ζήσω από το θέατρο, έπρεπε να βρω έναν τρόπο να αξιοποιήσω και με διαφορετικό τρόπο τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ταλέντα μου, όντας παράλληλα το αφεντικό του εαυτού μου. Ούτε αυτός ο δρόμος ήταν ή είναι εύκολος, αλλά είναι ένας δρόμος και ρόλος, τον οποίο μπορώ να υποστηρίξω προς το παρόν.


~ Ποιο είναι το φετινό πρόγραμμα δράσεων του Εργαστηρίου σας; 

 

Το φετινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά 4-7 ετών, ομάδες Θεατρικής και Σωματικής Έκφρασης ενηλίκων. Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει ένα νέο τμήμα για νέους καλλιτέχνες με τίτλο «Το Σώμα Επινοεί», στο οποίο θα ερευνήσουμε τη διαδρομή δημιουργίας μιας παράστασης από το μηδέν, με αφορμή διαφορετικά ερεθίσματα δημιουργώντας παράλληλα μία πρωτότυπη σωματική γλώσσα. Ένα πειραματικό εργαστήριο θεάτρου της επινόησης και σωματικού θεάτρου.


~Ποια είναι τα δικά σας καλλιτεχνικά σχέδια για αυτή τη σεζόν;

 

Αυτή η σεζόν ξεκινά με την επανάληψη της παράστασης Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι Όλοι του Γιάννη Μακριδάκη (εκδ. Εστία) στο θέατρο Άβατον, έπειτα από την περσινή πολύ επιτυχημένη παρουσίασή της. Παράλληλα, διαβάζω αρκετά και καταγράφω κάποιες ιδέες που πιθανά να οδηγήσουν στο σχεδιασμό μιας επόμενης θεατρικής παράστασης.

Η Συμμορία του Ήλιου ιδρύθηκε από τη Μελίνα Σκούφου και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2012, στην όμορφη γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, στην οδό Δημοφώντος 136.

Περισσότερες πληροφορίες 

θα βρείτε στο sitesymmoriatouiliou.gr

& στο τηλ 697 4828873

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54