Το Θέατρο Τέχνης υποστηρίζει το έργο της MKO ZEUXIS

Το Θέατρο Τέχνης υποστηρίζει το έργο της MKO ZEUXIS.

 

Παρακολουθείστε την παράσταση «Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» τωνΝτάριο ΦοκαιΦράνκα Ράμε, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνηκαι μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, αυτή τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 21.15 και ενισχύστε το έργο της ΜΚΟ ZEUXIS, καθώς μέρος των εσόδων της βραδιάς θα διατεθούν για την οικονομική υποστήριξη της δράσης της, για τη στήριξη των ανήλικων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ
Φρυνίχου 14 – Πλάκα

 

«Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία»

 

Το εμβληματικό αυτό έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέργεση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.
Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο.

 

Το έργο πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Επόμενες στάσεις:

Κεφαλλονιά στις 8.2 ώρα 9μμ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "ΚΕΦΑΛΟΣ"

Αμαλιάδα στις 9.2 ώρα 8μμ στο ¨ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ¨ Δημοτικό Μέγαρο

Σύρος στις 16.2 και 17.2 ώρα 9μμ στο Δημοτικό Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ"

 

Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε& Ντάριο Φο
Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη

 

Παίζουν:

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ (Τζένη Κόλλια)
ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ (Αντωνία Καμπάκου)
Η ΜΑΜΑ-ΦΡΙΚΙΟ (Γιάννα Μαλακατέ)
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ράνια Παπαδάκου)

 

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου & www.viva.gr

Πληροφορίες- Κρατήσεις : 210 3222464210 3236732

Τιμές εισιτηρίου: Κανονικό 15 ευρώ, μειωμένο 10 Ευρώ, ανεργίας 8 Ευρώ

Ώρα έναρξης: 21.00

 

Λίγα λόγια για την ΜΚΟ Zeuxis

HZeuxis είναι μία νεοσύστατη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δημιουργήθηκε το Mάιο του 2018 και χρηματοδοτείται από την Ελβετική Συνομοσπονδία με σκοπό να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι της Zeuxis επέλεξαν  να ξεκινήσουν με δράσεις που στόχο έχουν την προστασία και στήριξη των πλέον ευαίσθητων ομάδων: των παιδιών και ιδίως των ανήλικων κοριτσιών, καθώς αυτά είναι τα πλέον ευάλωτα και πλέον ευπαθή. Ήδη λειτουργεί η πρώτη Δομή Φιλοξενίας της Zeuxis, ο «ΟΙΚΟΣ», για 15 ανήλικα ασυνόδευτα κορίτσια πρόσφυγες και μετανάστες και ένα Κέντρο Ημέρας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ανήλικων Προσφύγων και Μεταναστών.

Δομή Φιλοξενίας της MKOZeuxis:Εντοπίζοντας την έλλειψη θέσεων σε δομές φιλοξενίας γενικά, αλλά και τον ελάχιστο αριθμό δομών για ανήλικα ασυνόδευτα κορίτσια ειδικότερα, οι άνθρωποι  στη Zeuxis αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σπίτι γι’ αυτά στην προσπάθεια να καλυφθεί αυτή η ανάγκη.

Κάπως έτσι διαμόρφωσαν ένα σπίτι πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο, κατάλληλα διαμορφωμένο και στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό όπου 15 ανήλικα ασυνόδευτα κορίτσια βρίσκουν καταφύγιο, θαλπωρή και προστασία. Καθώς φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει για τα κορίτσια μας πραγματικό σπίτι και όχι ίδρυμα ή «δομή» το ονομάσαμε «ΟΙΚΟ».

Κέντρο Ημέρας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ανήλικων Προσφύγων και Μεταναστών:Ο αντίκτυπος του πολέμου στις παιδικές ψυχές μπορεί να διαρκέσει από εβδομάδες έως και χρόνια με τις συνέπειες του τραύματος να καταλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους. Ως συνέπεια των ψυχικών αυτών τραυμάτων πολλά παιδιά και έφηβοι γίνονται τα πιο εύκολα και ευάλωτα θύματα του trafficking, της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Μόνον από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017 υπολογίζεται ότι μπήκαν στη χώρα περίπου 65.000 παιδιά και από αυτά πάνω από 9.000 ήταν ασυνόδευτα ανήλικα με τον αριθμό καθημερινά ολοένα να αυξάνεται ως αποτέλεσμα νέων αφίξεων.

Η Zeuxis με ευαισθησία και βαθιά αίσθηση ευθύνης απευθύνεται σε μια ιδιαίτερη ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα προσφύγων και μεταναστών, αυτή των παιδιών, προσφέροντας τους μία δέσμη υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης μέσα από την ίδρυση και λειτουργία τουΚέντρου Ημέρας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων Zeuxisκαι έχει στόχο να παράσχει εξειδικευμένη φροντίδα στα παιδιά που διαγνώστηκαν από οποιασδήποτε φύσης προβλήματα ψυχικής υγείας, να παράσχειτα κατάλληλα δημιουργικά ερεθίσματα με σκοπό την ενίσχυση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των ανηλίκων και την εποικοδομητική αξιοποίηση του χρόνου τους και να προωθήσειένα ευεργετικό και υποστηρικτικό πρότυπο ενσωμάτωσης των παιδιών στην τοπική κοινωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54