"ΧΙΛΙΑΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ" Του Αλεσσάντρο Μπαρίκο στο θέατρο ΣΗΜΕΙΟ

Το πρώτο έργο του Αλεσσάντρο Μπαρίκο σε μορφή μονολόγου, θα παρουσιάζεται από τις 4 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2018, στο Θέατρο Σημείο.

Την ιστορία γνωρίσαμε μέσα από την

κινηματογραφική ταινία «Ο Θρύλος του 1900», σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε με τον Τιμ Ροθ και μουσική του Ennio Moricone.

Πρόκειται για τη ζωή του μεγαλύτερου πιανίστα που έπαιξε ποτέ πάνω στον Ωκεανό, μέσα από το βλέμμα του τρομπετίστα του πλοίου και καλυτέρου φίλου του, τον οποίο

ερμηνεύει ο Χρήστος Καρνάκης.ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΤο Βιρτζίνιαν ήταν ένα ατμόπλοιο. Στα χρόνια του μεσοπολέμου ταξίδευε ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική, φορτωμένο εκατομμυριούχους, μετανάστες και ανθρώπους κάθε λογής. Λένε ότι στο Βιρτζίνιαν, κάθε βράδυ, εμφανιζόταν ένας εξαιρετικός πιανίστας, εκπληκτικής δεξιοτεχνίας, που έπαιζε μια μουσική πρωτάκουστη, θαυμαστή, η οποία ανήκε μόνο σ αυτόν: τη μουσική του Ωκεανού που η ηχώ του απλώνεται σ' όλα τα λιμάνια. Λένε πως η ιστορία του ήταν τρελή, πως γεννήθηκε πάνω σ' εκείνο το καράβι, απ' το οποίο δεν κατέβηκε ποτέ. Και λένε πως κανείς δεν ξέρει το γιατί.

ΠληροφορίεςΘέατρο Σημείο από 4/12/2017 έως 9/01/2018

Κάθε Δευτέρα - Τρίτη στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων:10 ευρώ (κανονικό)

5 ευρώ (μειωμένο)

Συντελεστές

Ερμηνεύει: Χρήστος Καρνάκης

Συν-σκηνοθεσία: Ρίνος Τζάννης - Χρήστος Καρνάκης

Σκηνικά: Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς

Κοστούμι: Δήμος Κλημενώφ

Φωτισμοί: Αλέκος Μπουρελιάς

Εικόνα: Κλεοπάτρα Κούρτη

Επιμέλεια μουσικής: Κωνσταντίνος Σακκάς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54