Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017 το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2017

Με την στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Σάββατο 10 Ιουνίου, 9 μμ, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη


Οι Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού, για δέκατη όγδοη συνεχόμενη χρονιά φέτος, αποτελούν έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς στον χώρο της παράδοσης σήμερα.

Αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση του Πολυφωνικού Καραβανιού κάθε χρόνο στην Αθήνα, του μεγάλου ταξιδιού των φωνών που σε λίγο γιορτάζει είκοσι χρόνια διαδρομής και προσφοράς, αποτελώντας τον μακροβιότερο παραμεθόριο και διασυνοριακό πολιτιστικό θεσμό της Ελλάδας σήμερα.

Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017 αποτελεί το κορυφαίο αντάμωμα πολυφωνίας φέτος στην πόλη.
Με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων πολυφωνικών ομίλων, από όλες τις περιοχές της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας, από όλα τα είδη ελλαδικής και ελληνόφωνης πολυφωνίας καθώς και από Αλβανία, Βουλγαρία και Ιταλία, πλαισιωμένων από ηπειρώτικη κομπανία και Θρακιώτικη ζυγιά,
η φετινή αναδεικνύεται στην πιο όμορφη, την πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας.


Άνω Δερόπολη, Άνω Πωγώνι, Πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", Αετόπετρα, "Δελβινιώτικα", "Ισοκράτισσες", Εργαστήρι Πολυφωνίας Π.Σ.Ε., Λαογραφικός Όμιλος Βορειοηπειρωτών "Χάονες", Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτού, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος "Δερόπολη", "Πολύφωνο" (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" - θα είναι μαζί μας, με τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας. Μαζί μας, επίσης, οι LOT KURBETI (Αλβανία) και οι RHODINA (Βουλγαρία) καθώς και οι "Ιώ" σε διφωνίες από τον Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία.

Η γιορτή των φωνών κορυφώνεται με χορό - με προεξάρχουσα την εξαίρετη Ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και την ψυχωμένη Θρακιώτικη ζυγιά του Χρίστου Δανάκη. Κλαρίνο, βιολί, λαούτο και ντέφι γκάιντες, νταούλια και νταχαρέδες, γκρεκάνικα ταμπουρέλα και κιθάρες συνοδεύουν τους κυκλωτικούς χορούς μας που μας θέλουν όλους μαζί, τον ένα δίπλα και μαζί με τον άλλο, όπως το ίδιο το πολυφωνικό τραγούδι!
Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017αναδεικνύεται στην πλουσιότερη πολυφωνική σύναξη διαχρονικά! Το Σάββατο σμίγουν στην Πέτρα τραγούδια, είδη, λαοί, γλώσσες, φωνές και ψυχές, περισσότεροι όμιλοι και τραγουδιστές παρά ποτέ άλλοτε. Στο μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα του Πολυφωνικού Καραβανιού με τους φίλους της πολυφωνίας στην Αθήνα, με τους ιχνηλάτες των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής, σε ένα κάλεσμα μύησης σε ένα ταξίδι αποκαλυπτικό στα αθησαύριστα τοπία της λαϊκής πολυφωνίας! 

Οι Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού έχουν αναντικατάστατη προσφορά στην αναγέννηση της πολυφωνικής παράδοσης, προσφέροντας ένα χώρο μύησης, πέμποντας κάλεσμα σε νέους και νέες να πάρουν δυναμικά τη σκυτάλη δοκιμάζοντας τον δικό τους βηματισμό στα χνάρια των παλαιότερων, αποτελώντας έναυσμα για τη δημιουργία νέων ομίλων που, κάθε χρονιά, πληθαίνουν.
Η φετινή γιορτή αποτελεί την κορύφωση της "ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ 2017", ενός πλουσιότατου κύκλου εκδηλώσεων και δράσεων. Κι η άνοιξη αυτή ήταν πλουσιότατη για το πολυφωνικό τραγούδι, με μια εξαιρετική άγρα πολυφωνίας που συμπεριέλαβε το αφιέρωμα στα Πολυφωνικά Τραγούδια της Άνω Δερόπολης (20 Μαρτίου, Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης), την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Λαμπρίδη "ΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ" (1η Απριλίου, ΕΡΤ), το Εργαστήρι Πολυφωνίας και τις συναυλίες της "Χαονίας στο Βερολίνο (27 Απριλίου - 2 Μαϊου), τον δεύτερο γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού (14 Μάη, στην Αθήνα στον λόφο των Μουσών με διπλάσια συμμετοχή ομίλων και κόσμου), το Ανοιξιάτικο Πολυφωνικό Καραβάνι 2017 σε Βώλακα Δράμας, νότια Βουλγαρία, Μαυρολεύκη - Αναστενάρια, Κερκίνη (20 - 23 Μάη).


Το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 9 μμ, ανταμώνουμε όλοι στο Θέατρο Πέτρας, στη Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017 που διοργανώνεται από την "Άπειρο" Πολυφωνικό Καραβάνι. με την στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών.

Χορηγοί επικοινωνίας: Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”, ΕΡΤ OPEN, «ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ» Ενέργειες Πολιτισμού, Βιβλιοπωλείο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».Περισσότερες πληροφορίες:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.www.polyphonic.gr

facebook: ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ, Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54