Οι GIRLS NAMES Live στην Αθήνα


GIRLS NAMES (UK) live in Athens

Opening act: ACID BARRETTS (GR)

Στο DeathDisco (Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, Αθήνα)

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πόρτες: 20:30

Event page: www.facebook.com/events/328885244118956ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• Προπώληση:14

• Ταμείο: 17ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

MetalEra (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)

RhythmRecords (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)

SydRecords (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)

• Viva.gr

Τηλεφωνικάστο 11876

• Reload Stores

• Media Markt

• Seven Spots

Καταστήματα Public (www.public.gr)

• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης

Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr/tickets/music/death-disco/girls-names

"Στρέφουμε το βλέμα μας στην Ευρώπη για να αντλήσουμε έμπνευση από αυτήν. Για τον ρομαντισμό της. Για την ιδεολογία της ανάγκης μιας καλύτερης ζωής." λέει ο CathanCully, frontman των GirlsNames, αναφερόμενος στο νέο album του σχήματος με τίτλο "ArmsAroundaVision". "Για εμένα, η ζωή στο Belfast βοηθάει στο να συγκεντρωθεί κανείς στην τέχνη του".

Είναι γεγονός πως παρά το ότι οι GirlsNames δημιουργήθηκαν στο Belfast, εδώ και καιρό λογίζουν τους εαυτούς τους ως μία Ευρωπαϊκή μπάντα. Η διάκριση αυτή είναι σημαντική. Το όραμά τους για την Ευρώπη είναι ένα όραμα περίεργων δαιδαλώδων ιστοριών, μαύρου καφέ και μελαγχολικών ταξίδιών σε μακρυνά μέρη. Ίσως αυτό αποτελεί μία υπέρμετρα ρομαντική αντίλήψη για αυτούς που φέρουν μια πιο συγκεκριμένη διάθεση απέναντι στο όλο θέμα, όμως οι ίδιοι ποτέ δεν έκρυψαν πως αποτελούν ένα εγκάρδιο και συναισθηματικό μουσικό σύνολο.

Το σχήμα ξεκίνησε ως ντουέτο το καλοκαίρι του 2010, αλλά ύστερα από ένα μουσικό ταξίδι που συμπεριλαμβάνει έναν σεβαστό αριθμό από EPs και τρία -διαφορετικά μεταξύ τους- fulllengthalbums, το group μεγάλωσε σε αριθμό και φιλοδοξίες. Το προηγούμενο δισκογραφικό τους εγχείρημα με τίτλο "TheNewLife" σημείωσε μία απρόσμενη επιτυχία στον underground χώρο, στις αρχές του 2013, βγάζοντας τη μπάντα στον δρόμο και συγκεντρώνοντας πολυάριθμες αποθεωτικές κριτικές, χαράζοντας ταυτόχρονα τον δρόμο του προς τις υποψηφιότητες για τα μουσικά βραβεία Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Ενθαρρυμένοι από τα παραπάνω επέστρεψαν τον Μάρτιο του 2016 με ένα single 11 λεπτών που αναπαράχθηκε εκτενώς στο Radio 1 του BBC, χωρίς ουσιαστικά να συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο δισκογραφικό πόνημά τους. Στους GirlsNames άλλωστε πάντα άρεσε να κάνουν τα πάντα με τρόπο διαφορετικό.

Στο "ArmsAroundaVision", τρίτο σε σειρά fulllengthalbum τους, μέσω της σταθερής στέγης του σχήματος, την ToughLoveRecords, οι Ιρλανδοί διευρύνουν το φάσμα των επιρροών τους περισσότερο από ποτέ, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα πρόσωπο πολύ πιο ευθύβολο και επιθετικό. Το μπάσο, τα ντραμς και οι κιθάρες είναι ακόμη εκεί, την εμφάνισή τους όμως πλέον κάνουν και σαξόφωνα, hammond, χαμηλοκουρδισμένες, παραμορφωμένες κιθάρες και πιάνο, ακόμη και ήχοι σφυριών πάνω σε λαμαρίνες. Θεματολογικά το album λειτουργεί σαν ένα ερωτικό γράμμα στην Ευρωπαϊκή κομψότητα, τον Ιταλικό φουτουρισμό, τον Ρώσσικό κονστρακτιβισμό, τον Γερμανικό Νιχιλισμό, το Βερολίνο των EinsturzendeNeubauten και τον DavidBowie. Η αγάπη και ο πόνος, ο ρομαντισμός και ο έρωτας, όλα συνυπάρχουν μέσα στο "ArmsAroundaVision" το οποίο με ευκολία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως το πιο ολοκληρωμένο πόνημα των Ιρλανδών. Βαριές δηλώσεις ίσως, αλλά σε έναν κόσμο ζοφερό, γιατί κανείς να μην ονειροπολεί;

Οι postpunkheroesGirlsNames θα βρεθούν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 9 και 10 Οκτωβρίου αντίστοιχα, για να παρουσιάσουν το φρεσκότατο "ArmsAroundaVision" αλλά και υλικό από όλη την προηγηθείσα δισκογραφία τους. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι μοναδικές και οι δύο συγκεκριμένες θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε αυτό το ιδιαίτερο σχήμα, στην καλύτερη του φάση.

LINKS:

Girls Names: www.girlsnamesband.com | www.facebook.com/GirlsNames

• Acid Barretts: www.facebook.com/pg/AcidBarretts

Made of Stone Productions:www.facebook.com/madeofstoneprods

3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

• Death Disco: www.facebook.com/deathdiscoathens

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54