Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων του Θοδωρή Γκόνη στο 58ο Φεστιβάλ Φιλίππων | 10 & 11 Αυγούστου‏

58ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
 
 Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων
 
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Αυγούστου, ώρα 21.00
 
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Το Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζουν τη Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 9 το βράδυ, την παράσταση «Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων» σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Θοδωρή Γκόνη.


«Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων»

Ξεκινώντας από την αντίληψη ότι Άγγελος είναι κάτι παραπάνω από αγγελιοφόρος, είναι η ίδια η αγγελία, εφτά Άγγελοι θα εμφανιστούν, ο καθένας με το δικό του μήνυμα, το δικό του λόγο, το δικό του δρόμο, τη δική του στιγμή μέσα στην αιωνιότητα των Φιλίππων.

Ο άγγελος του Αισχύλου, του Θουκυδίδη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αποστόλου Παύλου, ο άγγελος του Πλουτάρχου, του Σαίξπηρ, και «Ο ξεχασμένος άγγελος» του Θεόδωρου Γρηγοριάδη.

Εφτά ηθοποιοί, εφτά κείμενα και η εργασία των δύο φωτογράφων σε μια παράσταση όπου ο λόγος εναλλάσσεται με την εικόνα και οι θεατές τοποθετούνται στο κέντρο της σκηνής, παραχωρώντας την εξέδρα στην παράσταση, αντιστρέφοντας το δόγμα της θέασης.

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Επιλογή & Επιμέλεια κειμένων: Θοδωρής Γκόνης

Ηθοποιοί: Φιλαρέτη Κομνηνού, Λυδία Φωτοπούλου, Παύλος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Κοντός, Εύα Οικονόμου – Βαμβακά, Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Λάζαρος Βρουλάκος

Εικαστική σύλληψη, φωτογράφιση: Στράτος Καλαφάτης, Λία Ναλμπαντίδου

Βίντεο - Μοντάζ: Θόδωρος Ανδρεάδης

Videomapping: Γιάννης Πειραλής

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου 

Τιμή εισιτηρίου: 10 € ενιαίο: 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων δεν θα ισχύσουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις ανέργων και φοιτητών – μαθητών.Προπώληση: 

Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.
                                

                                                  


Παραγωγή: Φεστιβάλ Φιλίππων – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06/08/2015 - 02:18