Δυο γενιές Βαμβακάρηδες χθες, σήμερα, πάντοτε.... στο "Ρυθμός Stage" Παρασκευή 22 και 29 Μαΐου

Στέλιος Βαμβακάρης - Χρήστος Δάντης - Εβελίνα Αγγέλου
Εν αρχή ην ο Μάρκος. Ο θεμέλιος λίθος του σύγχρονου Λαϊκού Τραγουδιού. Ο «Άγιος μάγκας» του πολιτισμού μας, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Κυρίως την πρώτη, όσο και καθοριστική συγκρότηση και εμπέδωση στην πράξη, της κλασσικής ορχήστρας το Λαϊκού Τραγουδιού, με πρωταγωνιστικό όργανο το μπουζούκι.

Κορυφαία πολιτισμική προσφορά! Σεμνά και ταπεινά.

Αργότερα ήρθε ο Στέλιος. Στους δρόμους του Μάρκου, στις επιλογές, στις συνήθειες, στην κατεύθυνση.

Δημιουργικός στο έπακρο, ανανεωτής και στη χρήση νεωτερικών στοιχείων, δύο βασικών μουσικών ειδών του Παγκόσμιου μουσικού πολιτισμού: του ρεμπέτικου και του blues, τα οποία συνενώνει δημιουργικά.

Δύο γενιές Βαμβακάρηδες, με ανεξίτηλο αποτύπωμα, στο σώμα ελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Χθες, σήμερα, πάντοτε…

Και εδώ κάπου προκύπτει μια αναπάντεχη συνεργασία – έκπληξη, ουσιαστική και πρωτοπόρα: Ο Χρήστος Δάντης, ένας σημαντικός σύγχρονος τραγουδιστής και δημιουργός, εμβληματικός και καθιερωμένος με Rockbluesκαι soulαναφορές, με κορυφαία ερμηνευτική πιστότητα και ποιότητα, ανοιχτός σε νέες ιδέες και, χωρίς προκατάληψη στις επιλογές του.

Το σχήμα ολοκληρώνεται με μια σπουδαία ερμηνεύτρια, την ξεχωριστή Εβελίνα Αγγέλου που κουβαλά την ευθύνη ερμηνειών, από μυθικές ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού.

Αυτό το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει επιλογές από ρεμπέτικα του Μάρκου, δημιουργίες του Στέλιου με τραγούδια του, αλλά και αυτά που συνηθίσαμε να λέμε ρεμπέτικα – blues, καραντουζένια, ταξίμια και λαϊκούς αυτοσχεδιασμούς.

Τα τραγούδια, θα ερμηνεύσουν ο συνθέτης Στέλιος Βαμβακάρης, ενώ σε επιλεγμένα τραγούδια του Μάρκου και του Στέλιου, ερμηνεύει ο Χρήστος Δάντης και η Εβελίνα Αγγέλου.

Η ορχήστρα αποτελείται από τους Στέλιο Βαμβακάρη στο μπουζούκι, Μιχάλη Δήμα στο μπουζούκι και Στέφανο Μαγουλά στο μπάσο.Ρυθμός Stage
Είσοδος στο μπαρ:
12€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 22.30
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54