«Τα 39 σκαλοπάτια» του Χίτσκοκ την Δευτέρα 12/8 από το Αυτοδιαχειριζόμενο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ3 στην Αγγελάκη 14


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, προτάσσουν την αξιοπρέπεια στον αγώνα τους για την ακύρωση των παράνομων απολύσεων και με αφορμή τη συμπλήρωση 2 μηνών από τότε που η κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ, επιλέγουν να απαντήσουν «στη βαρβαρότητα με πολιτισμό», συνεχίζοντας τις εξωστρεφείς εκδηλώσεις προς την κοινωνία, αυτή τη φορά και εν μέσω θέρους, μέσω του αυτοδιαχειριζόμενου σινεμά.

Η επόμενη ταινία (μετά την Casablanca) που θα προβληθεί από το αυτοδιαχειριζόμενο θερινό σινεμά των εργαζομένων της ΕΡΤ3 την Δευτέρα 12 Αυγούστου στον πεζόδρομο μπροστά στο κτίριο της Ραδιοφωνίας στην οδό Αγγελάκη 14, είναι το αριστούργημα της προπολεμικής περιόδου του Χίτσκοκ «Τα 39 σκαλοπάτια» (1935). Την ταινία θα προλογίσει ο δημοσιογράφος/κριτικός κινηματογράφου, Αλέξης Δερμεντζόγλου.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ: Στό χιτσκοκικό  κλασικό αριστούργημα πρωταγωνιστούν  οι Ρόμπερτ Ντόνατ, Μαντλέν Καρόλ και το σενάριο οφείλεται  στο κλασικό μυθιστόρημα του Τζών Μπoύτσαν. ΄Εχουμε δυό ριμέηκ του φίλμ, στα 1959 από τον Βόλφ Τόμας και στα 1978 (ήταν τηλεταινία) από τον Ντόν Σάρπ. Παρά την αρτιότητά τους καμιά επιγονική ταινία δεν φτάνει την αξία της πρωτότυπης. Η υπόθεση είναι τυπική της χιτσκοκικής  θεματολογίας. Ένας αθώος κατηγορείται άδικα για έναν φόνο και μπλέκει σε μια περίπτωση κατασκοπίας. Αρχίζει να καταδιώκεται προσπαθώντας να αποδείξει την  αθωότητά του  και να εντοπίσει τους ενόχους. Ακόμα μια φορά υπάρχει το κυνήγι του αθώου και η θεαματικοποίηση της τελικής λύσης.

ΔΕΙΤΕ TRAILER της ταινίας: http://www.youtube.com/watch?v=Vey0vcxmG2Y

Διαδώστε/Αναρτήστε/Προωθήστε παντού την παραπάνω ανακοίνωση για τη δημόσια προβολή της Δευτέρας 12/8 στις 9 το βράδυ στην Αγγελάκη 14. Η αντοχή στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ εξαρτάται και από τη δική μας συμπαράσταση. Και μας αφορά όλους.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11/08/2013 - 02:06