Παύλος Λιάρος : Ο γοητευτικός «γιος» του Λάμπρου Κωνσταντάρα είναι καλεσμένος της Τζένης Παντελή στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ την Παρασκευή στις 18:00

Παύλος Λιάρος : Ο γοητευτικός «γιος» του Λάμπρου Κωνσταντάρα είναι καλεσμένος της Τζένης Παντελή στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ την Παρασκευή στις 18:00 www.ertopen.com Ο Παύλος Λιαρός σήμερα είναι 80 ετών. Υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός που αγάπησε τον κινηματογράφο και κόσμησε επί σειρά ετών τον καλλιτεχνικό χώρο με την παρουσία του. Υποδύθηκε τον Κίμωνα Πετρόχειλο, τον μεγαλύτερο γιο του Κωνσταντάρα που σπούδαζε Ιατρική, στην ταινία “Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι”. Ο Κίμων ήταν τεμπέλης και προτιμούσε να κοιμάται παρά να πηγαίνει στη σχολή του. Μαζί με τα δύο του αδέρφια έκαναν δύσκολη τη ζωή του πλοίαρχου, Λεωνίδα Πετρόχειλου.

O Παύλος Λιάρος πριν από δύο χρόνια εμφανίστηκε πρώτη φορά στα συγγραφικά και εκδοτικά δρώμενα με το βιβλίο «Σημείο μηδέν» και μόλις κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Θέατρον Παράδεισος, θίασος αγγέλων». Σε αυτό το μοναδικό βιβλίο εξιστορεί με μοναδικό τρόπο τη ζωή του μεγάλου Ορέστη Μακρή και του Κώστα Χατζηχρήστου. Ο ηθοποιός ξεχώρισε για το ταλέντο του στην κωμωδία. Η καριέρα του ήταν πλούσια στον ελληνικό κινηματογράφο μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943 και σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη. Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο έγινε το 1963 με τον ρόλο του Ηλία στην ταινία “Το κάθαρμα” σε σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου. Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ο Παύλος Λιάρος ήταν “Τρελά κορίτσια, απίθανα αγόρια”, “Αγάπησα έναν προδότη”. “Δύο πόδια σ’ έναν παπούτσι”, “Ο τζαναμπέτης”, “Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω”. “Γαβριέλα, η αμαρτωλή της Αθήνας”, “Κατηγορώ την κοινωνία”, “Λολίτες της Αθηνάς”. Τη δεκαετία του ’70 πήρε μέρος στις ταινίες που ήταν βασισμένες σε ιστορικά γεγονότα “Υποβρύχιον Παπανικολής” και “Καλάβρυτα 1821”. Παράλληλα, ασχολήθηκε και με τη συγγραφή σεναρίου. Υπήρξε ο σεναριογράφος των ταινιών “Βρώμικες κυρίες” , “Κολασμένες ψυχές στα δίχτυα της ηδονής” και “Η μεγάλη απόφαση”. Η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 1979 με την ταινία “Τζακ ο καβαλάρης”. Οι τηλεοπτικές παραγωγές Παράλληλα εργάστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές στην ΥΕΝΕΔ και μεταξύ άλλων έπαιξε στις σειρές: Λέσχη μυστηρίου: Επικίνδυνη νύχτα”, “Οι προστάτες του νόμου”, “Ποιος είναι ο ένοχος” και “Υποψίες”. Τη δεκαετία του ’80 σκηνοθέτησε ορισμένες βιντεοταινίες και ντοκιμαντέρ.