Ο ηθοποιός Νίκος Παντελίδης, με αφορμή το έργο «Εκκρεμότητα», θα δώσει συνέντευξη στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ την Τετάρτη στις 19:00

Ο ηθοποιός Νίκος Παντελίδης, με αφορμή το έργο «Εκκρεμότητα» του Τσιμάρα Τζανάτου, που θα παρουσιάζεται από τις 21 Ιανουαρίου,στο θέατρο ΝΟYΣ θα δώσει συνέντευξη στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ την Τετάρτη στις 19:00 www.ertopen.com

Σε ένα δυστοπικό περιβάλλον ένας φαινομενικά καθημερινός άνθρωπος συνομιλεί με μια μυστηριώδη μορφή, που ίσως είναι απόρροια της φαντασίας του ή υλοποίηση του εαυτού του μέσα από τον καθρέφτη. Προσπαθεί, επικαλούμενος τις μνήμες του παρελθόντος και με επίμονο βοηθό του τη μορφή, να κατανοήσει την πραγματική ταυτότητά του αποκολλώντας από πάνω του ό,τι του έχει επιβληθεί, να συνειδητοποιήσει τη θέση του μέσα στον κόσμο και τέλος να καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός.

Η «Εκκρεμότητα», χαρακτηρίζεται από τον αφηγηματικό της χαρακτήρα ενώ κινείται στα όρια του φανταστικού, σε ένα κόσμο όπου η Πραγματικότητα – μία κατασκευασμένη πραγματικότητα– επιβάλλεται σε κάθε πολίτη, χωρίς δυνατότητα επιλογής. Σ’ αυτόν τον κόσμο που προβάλλεται ως λογικός, ο άνθρωπος εξωθείται σε παράλογες συμπεριφορές ώσπου να αποκαλυφθεί ο ρόλος της εξουσίας και να έρθει η οριστική συνειδητοποίηση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Κείμενο: Τσιμάρας Τζανάτος Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Εσπίριτου Σκηνικά/κοστούμια: Χαρά Κονταξάκη Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης Visual Artist: Αλεξάνδρα Νιάκα Φωτογραφία, σχεδιασμός αφίσας, γραφιστικά: Κωνσταντίνος Παυλίδης Promo trailer: Κωνσταντίνος Παυλίδης Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού Εκτέλεση Παραγωγής: ΦΩΤΟΝΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ηθοποιοί: Νίκος Παντελίδης, Σπύρος Βάρελης Ο Νίκος Παντελίδης θα μας μιλήσει και για την ταινία «Καθαρτήριο», σενάριο Βασίλης Γουδέλης, Βασίλης Μαζωμένος, σκηνοθεσία Βασίλης Μαζωμένος θα προβάλλεται στις αίθουσες Στούντιο και Ανδόρα από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Η ταινία διηγείται επτά ιστορίες ακραίας αγάπης. Ένας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ένα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο κολεγιόπαιδα γίνονται δράστες βίαιων περιστατικών. Ένας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του. Μια γυναίκα εκφράζει τον θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερο του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες για την αγάπη στη σύγχρονη Ελλάδα, από ανθρώπους που την αναζητούν, τη βρίσκουν, τη χάνουν.