Οι Σκουριές στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα δίπλα από τα γραφεία της «Eldorado Gold» πραγματοποιήθηκε από κατοίκους της Χαλκιδικής και αλληλέγγυους του αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού. Επιτροπή των κατοίκων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Πέτρο Στρατουδάκη, στο οποίο τονίζεται «Επειδή μολύνετε τα νερά μας, επειδή καταστρέφετε το περιβάλλον, επειδή έχετε διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό, επειδή ως τοπική κοινωνια δεν έχουμε ερωτηθεί για αυτού του είδους την «ανάπτυξη», σας δηλώνουμε ότι είστε ανεπιθυμητοι στον τόπο μας».

Οι συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Βουλή προκειμένου να παραδώσουν τα αιτήματά τους έπεσαν πάνω στο μπλόκο των ΜΑΤ στη Βασ. Σοφίας.

Μιλώντας στο HOT DOC Radio, κάτοικοι των Σκουριών κατήγγειλαν πως δυνάμεις των ΜΑΤ τους εμποδίζουν να φτάσουν στη Βουλή, ενώ απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00 «για να δουν όλοι οι πολίτες της Αθήνας ποιοι είναι οι “τρομοκράτες” των Σκουριών».

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Του Μπομπολα τσιφλίκι δεν είναι οι Σκουριές. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές».

Σημειώνεται πως το καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης που ξεκίνησε το Σάββατο από τη Χαλκιδική έφτασε αργά χθες το βράδυ στον τελικό του προορισμό, την Αθήνα.

Στις 12:00 το καραβάνι πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ, στη συνέχεια τα μέλη του κινήματος ενάντια στο χρυσό θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις σε στάσεις των μετρό του κέντρου της Αθήνας, στις 16:00 θα συναντηθούν με διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων ενώ στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Βουλή.

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με την συμμετοχή των γυναικών της Χαλκιδικής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά της βίας των γυναικών.

Πηγή alterthess.gr, koutipandoras.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25/11/2013 - 12:58