Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 
 
Σύνταξη: Αριστείδης Ε.Μιαούλης 
 
 
 
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Αδιαπραγμάτευτοι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας.
 
 
Οι παρεμβάσεις τις οποίες μελετά το υπουργείο Οικονομικών για το νέο προϋπολογισμό του 2014, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ κατά 30%, που ισχύει στα νησιά, η επάνοδος του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Ιανουαρίου 2014 και η λήψη μέτρων για την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, απασχόλησαν την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Μάλιστα εκδόθηκε και απεστάλη αρμοδίως ανάλογο ψήφισμα.
 
 (Αντώνης Καμπουράκη πρόεδρος ΕΞΡ, Γιώργος Αντώνογλου οικονομικός επόπτης ΕΒΕΔ, Γιάννης Κακλιός και Αρκάδιος Σκαλίδης πρόεδρος και γ.γ. αντίστοιχα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου, Μιχαήλ Μιχαήλ πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου, Αργύρης Πράντης εκπρόσωπος ΤΕΕ, Γιάννης Κλούβας πρόεδρος σωματείου εστιατόρων Ρόδου, Παναγιώτης Καραγιάννης πρόεδρος ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Δωδεκανήσου, Νίκος Κουκούλης πρόεδρος ΕΣΡ, Νίκος Τσούλλος πρόεδρος σωματείου υδραυλικών Δωδεκανήσου, Γιώργος Χατζημάρκος πρώην πρόεδρος Επιμελητηρίου, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν από την Κάλυμνο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου κ. Άγγελος Καλαθιανάκης και οι κ.κ. Νίκος Τσαγκάρης, Γιάννης Μαρίνος, Σταύρος Χούλλης και Γιώργος Κουρσιώτης).
Ομόφωνα τονίσθηκε η αναγκαιότητα για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα νησιά μας, οι οποίοι είναι αδιαπραγμάτευτοι κι επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές ότι διαθέτουμε ισχυρά επιχειρήματα ώστε να μην επιτρέψουμε να υπονομευθεί η τοπική μας οικονομία, αλλά και ο τουρισμός.
 
Η ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα αποτελέσει ένα νέο φοροεισπρακτικό μέτρο για τα Δωδεκάνησα, το οποίο θα εκτοξεύσει κατακόρυφα το κόστος διαβίωσης, χωρίς όμως να προσθέτει σημαντικούς επιπρόσθετους πόρους στον κρατικό προϋπολογισμό. Υπογραμμίσθηκε ότι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. δεν υφίστανται ως ευεργετική διάταξη στα Δωδεκάνησα και τις λοιπές νησιωτικές περιοχές όπου ισχύουν, αλλά ισχύουν ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στην κατάργηση του Ειδικού Δασμολογικού Καθεστώτος που ίσχυε στην Δωδεκάνησο.
Αποφασίσθηκε να απαιτηθεί από τους Βουλευτές Δωδεκανήσου να καταψηφίσουν αυτά τα μέτρα, εφόσον φθάσουν στη Βουλή προς ψήφιση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει ανεπανόρθωτο πλήγμα στα νησιά μας.
Υπενθυμίζεται ότι οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται υπό ορισμένες προϋποθέσεις σε εννέα νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου ( Λέσβο, Σάμο, Χίο, Θάσο, Σαμοθράκη, Σκύρο, Βόρειες Σποράδες, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) και σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν ορισμένες αντικειμενικές δυσχέρειες στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων στις εν λόγω νησιωτικές περιοχές (αυξημένο κόστος μεταφοράς αγαθών κλπ), με επίπτωση στην τελική τιμή των αγαθών και υπηρεσιών, συνεπώς και στο κόστος διαβίωσης στις περιοχές αυτές. Επισημαίνεται επιπλέον ότι η συγκεκριμένη μείωση συντελεστών εφαρμόζεται χωρίς καμία μεταβολή, τόσο ως προς το ποσοστό μείωσης όσο και ως προς τις περιοχές για τις οποίες η μείωση αυτή ισχύει από το 1992.
 
Μάνος Κόνσολας: Κανείς δεν θα συναινέσει  στην κατάργησή τους.
 
'' Στο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, δεν υπάρχει Δωδεκανήσιος που θα συναινέσει στην κατάργησή τους" δήλωσε απο την πλευρά του ο  Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας και συνέχισε: Εύχομαι να μην υπάρχει ούτε ένας που θα συμβάλει, εκούσια ή ακούσια, στην αμφισβήτησή τους.
Αποτελεί όχι κεκτημένο δικαίωμα του νησιωτικού χώρου αλλά δικαίωμα στη ζωή και ζήτημα επιβίωσης.
Η εντολή που πήρα από τους πολίτες, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι ξεκάθαρη.
Και θα την τιμήσω στο ακέραιο.
Έχω πλήρη αντίληψη και συνείδηση του καθήκοντος αλλά και της ευθύνης απέναντι στον τόπο μου.
Πριν από λίγες ημέρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας, με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης ή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.
Οφείλουμε όλοι να σχηματίσουμε ένα Ενιαίο Μέτωπο, μία Δωδεκανησιακή Συμφωνία για να υπερασπιστούμε τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, στο ευρύτερο θεσμικό, κανονιστικό και φορολογικό πλαίσιο.
Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ο ΔΗΦΟΔΩ, η ρήτρα νησιωτικότητας, αποτελούν δομικά στοιχεία αυτών των ιδιαιτεροτήτων.
Συνδέονται με τις προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών μας, με τη δυνατότητα μας να είμαστε ανταγωνιστικοί, να στηρίζουμε κοινωνικές δράσεις, να προβάλουμε το τουριστικό μας προϊόν.
Χωρίς σκοπιμότητες και επιλεκτικές διαφοροποιήσεις, οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε αυτά που μας ανήκουν, να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε, να διατηρούμε και να βελτιώνουμε όσα εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε.''
 
 
Δεν θα διπλοπληρωθούν οι κλήσεις που επέβαλε ο Δήμος Ρόδου 
 
Δεν θα πληρωθούν για δεύτερη φορά οι κλήσεις που βεβαιώθηκαν, διαβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. Για τις κλήσεις που εστάλησαν ο δήμαρχος είπε πως πρόκειται για «ειδοποιήσεις ώστε να πληρώσουν οι πολίτες πριν αυτές βεβαιωθούν είναι δηλαδή μια προδιαδικασία πριν την τελική βεβαίωση στους καταλόγους του Δήμου. Υπάρχει μια αρχική βεβαίωση γιαυτό και γίνεται η ενημέρωση.  Επομένως κανείς δεν θα διπλοπληρώσει τα πρόστιμα από τις παραβάσεις του ΚΟΚ και το πάρκιγκ ή τη στάθμευση.
 
 Σχολιάζοντας το θέμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε δικαιωμένος από τις εξελίξεις όταν έφερε το θέμα η παράταξή του. «Δεν είναι μόνο το θέμα των κλήσεων αλλά υπάρχουν και πολλές ακόμη κατηγορίες προβλημάτων» είπε.
 
Γιώργος Χατζημάρκος: "Νεκρός" ο δημοτικός φόρος.
 
«Νεκρό» θεωρεί το δημοτικό φόρο Δωδεκανήσου με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Χατζημάρκος. Ο κ. Χατζημάρκος είπε πως «αν κάποιος υπερασπιζόταν το θέμα μέχρι τώρα θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του και θα πρέπει να το κάνει γιατί όλα κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος και στην περίπτωση του ΔΗΦΟΔΩ το τέλος το οποίο δόθηκε από το ΣτΕ με την έκδοση της απόφασης αυτής την προηγούμενη εβδομάδα νομίζω ότι είναι το τέλος που άξιζε ο φόρος αυτός.
 Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου περί αντικατάστασης του φόρου με αύξηση τελών ο κ. Χατζημάρκος είπε πως «αυτή είναι μια λογική ανθρώπων που έχουν φέρει τη χώρα σήμερα στο σημείο που έχει έρθει η Ελλάδα και αναρωτήθηκε αν άξιοποιούνται τα έσοδα από τις υφιστάμενες πηγές. 
 
ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Δεν συζητάμε την υποψηφιότητα Κώστα Σκανδαλίδη στην Περιφέρεια.
 
 
Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά την υποψηφιότητα του Κώστα Σκανδαλίδη για την Περιφέρεια  νοτίου Αιγαίου, από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδεκανήσου εκδόθηκε ανακοίνωση στηνοποία ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
»Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού  υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της ακολουθούμενης από την συγκυβέρνηση πολιτικής.
Δημοσιεύματα σαν και αυτά που αναφέρονται σε δήθεν συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη κομμάτων του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής σαν κι αυτό που υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες ο Κ. Σκανδαλίδης και οδήγησαν την χώρα στη σημερινή κατάσταση,  είναι προκλητικά  αν δεν είναι γελοία» αναφέρει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Να " τρέξουν" καλεί τους δημάρχους ο περιφερειάρχης για "να μη χάσουμε το ούτε ευρώ από το ΕΣΠΑ" 
 
"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ" υπογραμμίζει με έγγραφό του προς τους δημάρχους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδη με την ευκαιρία του κλεισίματος της  Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013.
"Καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια προκειμένου να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο  τους Ευρωπαϊκούς Πόρους μιας και είναι και η μοναδικοί, στην παρούσα συγκυρία, που έχει στη διάθεσή της η Χώρα μας", υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης και τονίζει: .
"Σχεδιάσαμε μαζί ένα πρόγραμμα που στόχευε στην υλοποίηση Έργων Υποδομής στον τομέα του Περιβάλλοντος (νερά, λύματα, απορρίμματα), στον τομέα της Παιδείας (εκπαιδευτικές κτηριακές μονάδες και εξοπλισμοί όλων των βαθμίδων),  της Υγείας (πολυδύναμα ιατρεία, εξοπλισμοί νοσοκομείων κ.λ.π.) των Μεταφορών (λιμάνια, οδικά δίκτυα), και στον Πολιτισμού (προστασία, συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και διατηρητέων κτηρίων).
Διαθέσαμε αρκετούς πόρους και για προμήθεια ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού σε Κεντρικούς Φορείς όπως το ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Σώμα κ.λ.π.
Στο τέλος αυτής της περιόδου διαπιστώνουμε πως προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια πόρων θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους φορείς υλοποίησης των έργων που δεσμεύουν πόρους του ΕΣΠΑ (Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, Πανεπιστήμιο, Λιμενικά Ταμεία κ.λ.π.) να συνδράμουν την προσπάθειά μας να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου (2013) όσο και περεταίρω για την ολοκλήρωσή τους στα χρονοδιαγράμματα που έχουν ορισθεί" αναφέρει στο έγγραφό του προς τους δημάρχους ο περιφερειάρχης τονίζοντας επίσης πως οι  υπηρεσίες της περιφέρειας  είναι στη διάθεσή τους. 
 
 
 
Εργαστήρι Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό σε επίπεδο Δήμων πραγματοποιεί η αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 
 
«Εργαστήρι Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό σε επίπεδο Δήμων της Δωδεκανήσου και των Δήμων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου»,θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο την ερχόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα όπως τονίζεται σε σχετικό έγγραφο, δεδομένης της επιβαλλόμενης ανάγκης αναπροσαρμογής του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την άμεση ανταπόκριση και  την  αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών καθώς και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών, θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, το «Εργαστήρι Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό σε επίπεδο Δήμων της Δωδεκανήσου και των Δήμων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», παρουσία εκπροσώπων των ΟΤΑ και  του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Το “Εργαστήρι” υλοποιείται από τον Ο.Α.Σ.Π. σε συνεργασία με την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και των Δήμων Ρόδου και Λήμνου και θα  γίνει   στη Ρόδο την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 09:00 π.μ, στο “ΑΚΤΑΙΟΝ” και στην Λήμνο τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 09:00 π.μ, στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου.
 
 
Καθυστερήσεις σε έργα διαπίστωσε ο αντιπεριφερειάχης Φώτης Χατζηδιάκος.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου Φώτης Χατζηδιάκος, επόπτευσε τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούν τα συνεργεία της Περιφέρειας στις πληγείσες από τις βροχοπτώσεις περιοχές του νησιού και ταυτόχρονα επέβλεψε  την πρόοδο εκτελούμενων εργολαβιών κατά μήκος της Ανατολικής πλευράς του νησιού της Ρόδου.
        Ειδικότερα συντόνισε τις εργασίες που εκτελούνται με μηχανήματα της Περιφέρειας, στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται τα Σφαγεία Ρόδου και υπέστησαν ζημιές από κατολισθητικά φαινόμενα, λόγω των βροχοπτώσεων, ενώ συνέστησε στα συνεργεία να είναι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες εν αναμονή δυσμενών καιρικών φαινομένων.
      Ακολούθως διαπιστώνοντας την προσωρινή διακοπή των εργασιών στην Εθνική Οδό Αφάντου Ρόδου στο ύψος του Γκολφ, εξέφρασε την αγανάκτησή του διότι εδώ και οχτώ μήνες παρά τις επανειλημμένες συνεννοήσεις με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και τις οχλήσεις προς τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΡ δεν έχει ολοκληρωθεί  η εκτέλεση του προαπαιτούμενου έργου της μετατόπισης της διέλευσης του αγωγού ύδρευσης κατά μήκος της Εθνικής Οδού στα Αφάντου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί επικίνδυνα και η εκτέλεση της διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού όπου είναι εγκατεστημένος ο εργολάβος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013.
     Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Μαλώνας και Μασσάρων κ. Καραγιάννη και κ. Καλούδη αντίστοιχα για την πρόοδο και την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή του Αίθωνα, του ποταμού Μάκκαρη καθώς και  την αναγκαιότητα δημιουργίας τεχνικού έργου προστασίας της γέφυρας που οδηγεί στην περιοχή Καμειρί Μασσάρων.
     Οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου των κοινοτήτων τους, με τα γκρέιντερ της Περιφέρειας, προκειμένου οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στα αγροκτήματα τους.
     Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την αναγκαιότητα να επιταχυνθούν οι εργασίες στις εγκατεστημένες εργολαβίες συντήρησης του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου, τόσο της Ανατολικής πλευράς όσο και της Δυτικής γι’ αυτό θα συνεχίσει την παρακολούθηση των υπόλοιπων εκτελούμενων  έργων στο νησί  και τις επόμενες μέρες και ταυτόχρονα έδωσε εντολές στις τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες και να  ασκηθεί  η απαιτούμενη πίεση  στο Δήμο Ρόδου και στην ΔΕΥΑΡ  για την ολοκλήρωση του έργου της μετατόπισης δικτύου άρδευσης που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αφάντου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον εγκατεστημένο εργολάβο να ολοκληρώσει τη διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού από Γκόλφ Αφάντου μέχρι Ατσιπά πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.
 
Ημερίδα για την φορολογική συνείδηση στα εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία. 
 
Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η φορολογική νομοθεσία, η φορολογική μεταρρύθμιση και η πορεία της χώρας μας στο μέλλον εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αποτελούν τα θέματα που σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αυτή την περίοδο. Συχνά γίνεται λόγος για τη λήψη μέτρων για τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή και για την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.
Όμως, στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας απουσιάζει η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης. Είναι λοιπόν αναγκαίο να καλλιεργήσουμε τη φορολογική συνείδηση των παιδιών μέσα από τη σχολική τάξη, μέσα από την ευρύτερη εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Στο πλαίσιο αυτό, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εφοριακών Δωδεκανήσου (και του Προέδρου του κ. Θεοδόση Στεφανάκη) καινοτομούν διοργανώνοντας ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση και Φορολογική Συνείδηση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο  Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 στις 12:00 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Εισηγητές στη ημερίδα αυτή θα είναι ο κ. Βασίλειος Τσαμπανάκης, Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. Ρόδου και ο κ. Ευστάθιος Γιαννεσκής, Οικονομολόγος, Εφοριακός Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
 
  Συνεχίζονται οι συλλήψεις για οφειλές προς το Δημόσιο.
 
 
Στο Γεννάδι Ρόδου Δωδεκανήσου, συνελήφθη ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού 122.965 €. Επίσης σε βάρος του, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημ-κείου Ρόδου, για οικοδομικές παραβάσεις
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ 
 
Σύνταξη Πίτσα Βερβέρογλου. 
 
 
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ... ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ....
 
Τη παραίτηση του, απο τη θέση του αντιπροέδρου και του μέλους του Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου Κω, υπέβαλε σήμερα ο Στέργιος Γιαλίζης , επικαλούμενος επίσημα αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.Σε δήλωση του όμως στο σταθμό μας ο κ. Γιαλίζης έκανε λόγο για διαφωνία του με το τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, ανεπάρκεια στην προώθηση λύσεων, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που ο εμπορικός κόσμος βιώνει καθημερινά τραγικές καταστάσεις αναφορικά με το μέλλον των επιχειρήσεων του ''..Η διοίκηση έχει να συνεδριάσει από τις αρχές του καλοκαιριού, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος '' είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδροςτου εμπορικού συλλόγου , που εχει και την ευθύνη λειτουργίας του ΕΒΕΔ στη Κω '' Ο Σύλλογος δεν ενημέρωνε τα μέλη του ακόμα και εμας τα εκλεγμένα και για τα πιό απλά ζητήματα που αφορούν σε πραγματοποίηση εκπτωσεων τοπικά......'' τόνισε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι δε παραιτείται απο την ενασχόληση του με τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και θα παραμείνει ενεργός επιχειρηματίας και πολίτης..Αξίζει να σημειωθεί οτι το Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου είναι 9 μελές δεν έχει εκλέξει αναπληρωματικά μέλη και ως εκτούτου είναι πιθανόν να κληθούν τα μέλη σε εκλογές νέου Δ.Σ
 
ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΙ ΝΙΣΥΡΙΟΙ .
 
 
** Την αγανάκτηση και αποφασιστικότητα τους ταυτόχρονα να δώσουν τέρμα στο παραλογισμό και να φέρουν τη ΔΕΗ προ των ευθυνών της εκφράζουν οι κάτοικοι της Νισύρου με αφορμή τις πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και τις συχνές αυξομοιώσεις της τάσης που έχουν καταστρέψει εκατοντάδες οικοσκευές και έχουν φέρει την απόγνωση στους επαγγελματίες του νησιού..
Η Επιτροπή αγώνα που συγκροτήθηκε ζητά την εγκατάσταση στη μονάδα μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού που θα θέτει σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής κατά τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.Σε περίπτωση που δεν εγκατασταθεί το μόνιμο προσωπικό στη μονάδα η επιτροπή εξουσιοδοτείται να παραλάβει από το Ταχυδρομείο όλους τους λογαριασμούς του νησιού και να τους επιστρέψει ως απαράδεκτους.
 
Παράλληλα θα οριστεί ηλεκτρολόγος από το δήμο που θα καταγράφει τις ζημιές, μετά τις διακοπές η τις αυξομοιώσεις της τάσης, ώστε να καταθέσει αγωγή η νομική υπηρεσία του δήμου ενάντι στη ΔΕΗ για καταβολή αποζημιωσεων.
 
 
*ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ......
 
 
..***Για ανεπάρκεια και αδιαφορία της δημοτικής αρχής κάνει λόγο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κω με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες δρόμων σπιτιών και κατ/των, απο τις εκτεταμμένες βροχοπτώσεις σε πόλη, Κέφαλο, Καρδάμαινα.Η Δύναμη Αλλαγής επανέρχεται στην ανάγκη λήψης μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας επισημαίνοντας οτι η παράταξη έχει θέση στη κορυφή των προτεραιοτήτων της τη δημιουργία νέας και σύγχρονης πολιτικής προστασίας.